XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Remi u Lučanima

17.11.2017 Vojkan Andrejić

Pre početka utakmice, trener Radničkog, Milan Đuričić je priželjkivao da se sa utakmice u Lučanima vrati neporažen. Želja mu se ispunila, ali prava je šteta što je Radnički ispustio vođstvo, koje je imao od 33. minuta, i što nije iskoriistio šanse u zaustavnom vremenu. Strelci za Radnički su bili Caki Stojanović i Milan Pavkov iz penala.

Na samom početku utakmice,već u 7. minutu igrač Radničkog Stanković je zatresao mrežu. Na žalost svojih saigrača pogodio je sopstveni gol u pokušaju da spreči centaršut Andrića, a da nevolja bude još veća za goste iz Niša, tom prilikom se povredio golman Krznarić. Pokušao je niški čuvar mreže da ostane u igri, uložio velike napore i izdržao nekih 15 minuta, ali je bilo očigledno da tek oporavljeni golman Radničkog neće moći da nastavi meč i u 23. minutu izašao iz igre.

U 18. minutu evro-golom Saše Stojanovića iz slobodnog udarca Radnički je izjednačio. Najpre je Milošević grubo startovao na Arsića, na nekih osamnaest metara od gola Lučanaca, a za popularnog Cakija su ovakve situacije prava poslastica. Epilog situacije je “skinuta paučina” iz desnog gornjeg ugla golmana Rosića i izjednačenje za goste iz Niša.

Za potpuni rezultatski preokret se pobrinuo najbolji strela Nišlija Milan Pavkov. Najpre ga je Pešić srušio u svom kaznenom prostoru pa je sudija Široki odmah, i bez dvoumljenja, pokazao na “belu tačku”. Siguran sa penaltika je bio isti igrač za svoj 10. gol u prvenstvu.

Odluka glavnog sudije ovog meča se nije svidela igraču domaćih Radivojeviću i treneru Milovanoviću, pa je fudbaler Mladosti dobio žuti karton, a Nenad Milovanović je morao na tribine.

Odlične šanse za izjednačenje su imali Trifunović u 35. minutu, ali je stativa bila saveznik golmana Živkovića. Na pas Andrića u 38. minutu, Pavlović je odlično šutirao i kad su svi videli loptu u mreži Radničkog, čuvar mreže Nišlija je na čudesan način, nogom, odbranio svoj gol.

Podrška "Meraklija" i ovog puta u Lučanima

Drugo poluvreme je počelo i proteklo u velikom pritisku domaćih fudbalera ka golu Radničkog. Imali su više od igre, stvarali šanse i potpuno imali kontrolu nad utakmicom. Stvarali su šanse, a da na golu nije bio raspoloženi Živković, u tom periodu, videli bi bar još neki gol za Lučance.

Udarce Šatare u 69. minutu sa distance, pa potom iz kornera i Pavlovića u 72. minutu, glavom sa 4-5 metara, koje je niški golman u najmanju ruku na čudesan način odbranio su podregaje nadu gostima da će stadion u Lučanima napustiti kao pobednici.

Da to ne bude tako, pobrinuo si napadač domaćih Trifunović u 75. minutu. Dobro je ispratio akciju svojih saigrača i prihvatio loptu koju je, nakon šuta sa distance, odbranio Živković i kratko je odbio na nekih 4-5 metara od gola. Nekadašnji napadač, između ostalih klubova, i Radničkog, bio je precizan i doneo izjednačenje svom klubu – 2:2.

Nakon toga tempo je malo opao, a najozbiljniju šansu da ovaj susret ne bude završen bez pobednika imali su igrači Radničkog koji su na samom kraju utakmice u jednom napadu imali dve šanse. Prvo je Aleksandar Jovanović pogodio prečku, a u nastavku napada Pavkov je dobro ciljao, ali je golman Rosić bio na mestu i sačuvao bod svom timu.

Radničkom u narednom periodu sledi serija, na izgled, lakših utakmica. Beg sa "crte" koja predvaja plasman u plejof i plejaut fazu, će biti moguć samo ako ih reši u svoju korist. Slede, u naredna dva kola, utakmice protiv Zemuna i Mačve na svom "Čairu", a u prvom delu sezone, Radnički je svoje buduće protivnike savladao na njihovom terenu.


MLADOST : RADNIČKI NIŠ 2:2 (1:2)

Stadion Mladosti Lučane
Gledalaca oko 300
Sudije: Zoran Široki, Goran Stanojević, Srđan Minić
Strelci: - 1:0 u 7. Stanković (autogol), 1:1 u 18. Saša Stojanović, 1:2 u 33. Pavkov, - 2:2 u 75. Trifunović.
Žuti kartoni: Pavlović, Radivojević, Marinković, Andrić, Pejović, Odita (Mladost) Saša Stojanović (Radnički)

MLADOST: Rosić, Andrić, Pavlović, Šatara, Pešić, Pejović, Radivojević (od 89. Golubović),Tumbasević (od 26. Marinković), Milošević, Gafurov (od 57. Odita), Trifunović

RADNIČKI NIŠ: Krznarić (od 23. Mladen Živković), Petrović (od 67. Slaviša Stojanović), Raspopović, Simunović, Stanković,Tomić, Noma, Dušan Živković (od 62. Aleksandar Jovanović), Arsić, Saša Stojanović, Pavkov.


Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Mladost Radnički
Nema rezultata