XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mačva poražena na gostovanju Čukaričkom

17.02.2018 FK Mačva

Start prolećnog dela superligaške sezone fudbaleri Mačve nisu uspeli da iskoriste za revanš ekipi Čukaričkog. U utakmici 23. kola u Beogradu, Čukarički je bio uspešniji i susret završio pobedom od 2:0 (1:0). Golove za domaću ekipu postigli su Samuel Kwame Owusu u 14. i Darko Puškarić u 47. minutu.

Šef struke crveno-crnih, Dragan Aničić kaže da je zadovoljan onim što su momci prikazali na terenu, ali kao što je i u najavi kola istakao, Čukarički je ekipa sa individualno izuzetno kvalitetnim igračima.

„Jako dobra utakmica sa obe strane. Odlučio je individualni kvalitet, ali sve čestitke mojim momcima za igru i borbenost. Nismo imali sreće da naše šanse pretvorimo u gol jednom je prečka zaustavila šut, a dva puta maestralni Kirovski. Zaslužili smo mnogo bolji rezultat, ali ako ovako budemo nastavili, a nema razloga da tako ne bude, neće biti problema za nas“, kaže Aničić.

Mačva je igrala u sledećem sastavu: Nenad Filipović (g), Filip Pejović (k), Nemanja Tošić, Lazar Ivić, Igor Ristivojević, Mladen Lazarević, Filip Arsenijević, Miloš Adamović (Ivan Obrovac od 89.min), Bojan Matić, Nikola Milinković (Miodrag Gemović od 73.min) i Nenad Gavrić (Branislav Marković od 85.min).

Žuti kartoni: Filip Pejović u 79. minutu.

Čukarički: Aleksandar Kirovski (g), Marko Docić, Miladin Stevanović, Beko Ismael Fofana (Ognjen Mudrinski od 76.min), Petar Bojić (k) (Nemanja Milojević od 72.min), Boris Kopitović, Darko Zorić (Nemanja Belaković od 64.min), Samuel Kwame Owusu, Darko Puškarić, Luka Stojanović, Miroslav Bogosavac.

Žuti kartoni: Darko Zorić 16. min, Miroslav Bogosavac u 66. i Luka Stojanović u 81. minutu.

U narednom, 24.kolu Super lige Srbije, šabačka Mačva dočekuje ekipu Vojvodine. Utakmica se igra na stadionu Mačve u Šapcu u subotu, 24. februara.

pr Ana Acan

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Čukarički Mačva