XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mačva u play out-u startovala pobedom (video)

14.04.2018 FK Mačva

Finalnu fazu takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva je otpočela veoma važnom pobedom nad ekipom Borca iz Čačka. Utakmica 31. kola završena je rezultatom 2:0 (1:0) golovima Igora Ristivojevića u 32. i Nikole Milinkovića u 90.minutu.

Ovom pobedom Mačva se nalazi na trećem mestu na plejaut tabeli sa 19 bodova, odmah nakon Zemuna sa 21 i ekipe Mladosti sa 19 bodova. Na konferenciji za novinare, šef struke crveno-crnih Dragan Aničić zadovoljan je što su plejaut fazu takmičenja otpočeli pobedom, ali nema mnogo vremena za slavlje jer je pred njima veliki broj utakmica i u plejautu i u Kupu.

“Sve pohvale ekipi Borca na korektnoj igri I vidi se da imaju fzionomiju igre I da žele da igraju. Bilo je šansi I sa jedne I sa druge strane. Ovo je važna pobeda za jer smo sa njom napravili veliki korak ka opstanku u ligi. Psihološki jako teška utakmica, jer ekipama koje su dole je možda lakše jer su manje izgubli od nas koji smo gore, zato smo bili u težem položaju. Uspeli smo da nametnemo ritam kakav nama odgovora i da budemo agresivni tamo gde mi hoćemo. Nemamo mnogo vremena za slavlje, imamo ubitačan ritam jer već za tri dana nas čeka polufinale Kupa, a trebaju nam još najmanje dve pobede da bi ostali I ligi, pa onda možemo I da slavimo” rekao je Aničić.

Šef stručnog štaba FK “Borac” Vladimir Stanisavljević kaže da su njegovi momci dali maksimum posebno u drugom poluvremenu, ali ono što je bila smetnja je bespotrebno velika nervoza tokom meča. “Ovo je druga utakmica u 15 dana, znali smo da će biti potpuno drugačija, znali smo da Mačva kući igra mnogo ofanzivnije I protiv većih I jačih klubova nego što je Borac spremali smo se za tako nešto, ali mislim da smo sa velikom nervozom ušli u utakmicu. Kao da su nam bodovi bili neophodni, ne kažem da nisu, ali mi smo orjentisani na utakmice koje igramo kod kuće. Gledali smo da iskoristimo proctor iza njihovih leđa, ali nismo uspeli, dosta veznih igrača nije bilo u nekom ritmu Mačva je kontrolisala posed, primili smo gol iz jednog prekida gde mi imamo veliki broj visokih igrača, I zbog toga sam ljut na njih. U drugom poluvremenu smo bili bolji, uspostavili neku kontrolu utakmice, ali nije dalo rezultat. Mačva je koliko vidim po prvi put u ovom prvenstvu kompletna. Imali smo neke dve situacije gde smo mogli bolje da odreagujemo. Mislim samo da je bilo previše prekida I usporavanje igre, ali sve je to deo fudbala. Isto tako tri minuta nadoknade kod tolikih prekida, mislim da je bilo malo, ali to sigurno ne umanjuje pobedu Mačve. Primili smo gol od Nikole Milinkovica na samom kraju, znam da on u ovim situacijama ima odličan udarac. Mi se okrećemo novoj utakmici, moramo se stabilizovati I tražiti bodove u sledećem susretu”, naveo je Stanisavljević.

Mačva: Puletić (g), Pejović (k), Tošić, Ivić, Ristivojević, Lazarević, Arsenijević (Gemović od 67.min), Obrovac (Jovanović od 90.min), Matić, Adamović (Milinković 85,min), Gavrić. Žuti kartoni: Igor Ristivojević 43.min, Ivan Obrovac 67. I Lazar Ivić 90.min.

Borac: Mišić, Marković, Perišić, Drašković (Kuveljić od 64.min), Dupovac, Marinković, Čađenović (Stamenić od 81.min), Zoćević, Filipović (Lukić od 69.min), Lima Cruz Mateus, Knežević. Žuti kartoni: Saša Filipović 11.min, Marko Marinković 39. min, Jovan Čađenović 57. min, Miloš Marković 67. i Lima Cruz Mateus u 90.min.

Šabačku Mačvu očekuje još šest susreta u okviru plejaut faze takmičenja. U drugom kolu 21. aprila Šapčani gostuju ekipi Bačke, u trećem kolu 25.aprila Mačva dočekuje Rad, a u četvrtom kolu 29. aprila u Šabac dolazi ekipa Rada. U okviru petog kola, 05. maja Mačva gostuje ekipi Mladosti u Lučanima, a potom 12. maja Mačva dočekuje Javor-Matis. U poslednjoj, sedmoj utakmici finalne faze takmičenja Super lige Srbije, šabačka Mačva 19. maja gostuje ekipi Zemuna.

Međutim, Šapčani pre nastavka plejaut takmičenja, već u sredu 18. aprila igraju prvu polufinalnu utakmicu Kup-a Srbije, kada na svom terenu dočekuju Mladost iz Lučana. Utakmica počinje u 16 časova, a direktan prenos obezbeđen je na TV Arena sport.

pr Ana Acan

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije - Play Out Mačva Borac