XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Nišlije ubedljive, Spartak dobro prošao

09.12.2018 Vojkan Andrejić

Nova tri boda je osvojio danas, na svom “Čairu”, Radnički, pa je bez obzira na ishod meča u Kruševcu, u poslednjem kolu, obezbedio drugo mesto na tabeli pred zimsku pauzu. Golovima Aleksandara Stanisavljevića, Petra Grbića i autogolom Nemanje Tekijaškog, Nišlije su savladale ekipu Spartaka, a na osnovu svega viđenog na terenu Subotičani su još i dobro prošli.

Već od samog starta meča domaći su stavili do znanja da osim pobede nikakav drugačiji ishod neće dopustiti. Već u 50. sekundu meča šansa za Haskića, iz reda stopostotnih, kao i Ranđelovićeva u 3. minutu, gde su santimetri odlučivali hoće li lopta u gol ili ne.

Ipak u 8. minutu nakon centaršuta Todorovskog, sa desetak metara je glavom šutirao Aleksandar Stanisavljević, precizno u levi ugao golmana gostiju Ostojića, za vođstvo Radničkog od 1:0.

Mogao je da uveća svoje vođstvo domaći tim nakon odličnog šuta Todorovskog u 14. minutu sa preko dvadeset metara, ali je golman Subotičana krajnjim naporom odbranio i izbacio loptu u korner. U 43. minutu, nakon kornera, Pankov je bio najviši u skoku, golman Sparta nemoćan, ali je lopta za koji santimetar otišla pored leve stative pa se na odmor otišlo sa rezultatom, aktivnim iz 8. minuta.

Drugo poluvrme je počelo kao i prvo. Stalni ataci na gol gostiju i već u 48. minutu izgledna šansa za Đorđevića. Nakon dobre solo akcije je šutirao na gol Ostojića, u dva navrata, a odlične šuteve levog beka Nišlija, čuvar mreže Subotičana je odlično odbranio. U 53. minutu je pokušao Haskić iz okreta, ali je šutirao preko gola.

U 54. minutu, nakon prave kanonade na gol Spartaka, najbolje se snašao Petar Grbić i glavom postigao gol. Ovaj gol je izazvao opšte oduševljenje domaće publike jer je crnogorski internacionalac prekinuo “golgeterski post” a svoje dobre igre u dresu Radničkog konačno krunisao lepim pogotkom.

Konačan je rezultat je postavljen u 85. minutu. Alkesandar Jovanović je šutirao iskosa sa leve strane, a odbrambeni igrač gostiju, Nemanja Tekijaški, u nameri da izblokira udarac na gol, skrenuo je loptu koja je prevarila golmana Ostojića i završila iza leđa u mreži.

Sledeću, poslednju u ovoj godini, utakmicu ekipa Radničkog će odigrati narednog vikenda u Kruševcu, gde će im domaćin biti ekipa Napretka.


RADNIČKI NIŠ – SPARTAK ŽK 3:0 (1:0)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 1200
Sudije: Dalibor Manojlović (Knjaževac), Milan Ilić (Niš) , Ivica Stojanović (Aleksinac).
Strelci: - 1:0 u 8. Stanisavljević, - 2:0 u 54. Grbić, - 3:0 u 85. Tekijaški (autogol)
Žuti kartoni: Bondarenko (Radnički), Šou, Đenić (Spartak)

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Todorovski, Crnomarković, Pankov, Đorđević, Drinčić, Bondarenko, Grbić (od 69. Nikodijević), Stanisavljević (od 55. Noma), Ranđelović (od 69. Aleksandar Jovanović), Haskić.

SPARTAK ŽK: Ostojić, Kerkez, Rakić, Tekijaški, Vukčević, Šimura (od 70. Serhi), Šou, Milošević (od 73. Dunđerski), Torbica (od 78. Milić), Lučić, Đenić.


Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Radnički (N) Spartak ŽK
Nema rezultata