XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Čukarički sjajan protiv Voždovca za povratak na pobednički kolosek

24.02.2019 FK Čukarički

Čukarički sjajan protiv Voždovca za povratak na pobednički kolosek--

U malom gradskom derbiju Čukarički je drugi put ove sezone nadigrao Voždovac, ovoga puta prilično ubedljivo. Brđani su slavili važan trijumf, koji ih je ostavio na četvrtom mestu, pred seriju teških mečeva. Čukarički je do prve šanse došao u sedmom minutu, Miladin Stevanović je centrirao sa desne strane, a Mudrinski je iz odlične pozicije slabo zahvatio loptu glavom, šutirao je preko gola Voždovca.

Posle kornera u 20. minutu, Kopitović i Stojanović bili su u duelu sa Sikimićem, koji je nespretno igrao rukom, a sudija Vasić je opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Mudrinski, koji je loptu poslao u jednu, a golmana Kneževića u drugu stranu – 1:0. Četiri minuta kasnije odlična akcija Brđana, dugo je loptu vukao Ovusu, od jedne do druge ivice šesnaesterca, tu ju je preuzeo Bogosavac, koji je prelepo proigrao Mudrinskog, ali mu je golman Knežević „ušao“ u šut i sprečio gol.

U 28. minutu još jedna odlična prilika za domaće, ponovo za Mudrinskog, koji je posle ispucavanja Šapića umakao odbrani Voždovca, ali nije uspeo da lobuje istrčalog Kneževića, koji se još jednom istakao. Ipak, u 30. minutu belo-crni su uspeli da dupliraju prednost. Bila je to još jedna prelepa akcija, ovoga puta sa sjajnom egzekucijom. Stojanović je povukao akciju, maestralno je uposlio Docića, koji je bio i u situaciji da šutira, ali je nesebično proigrao Kajevića, a ovaj je ubacio loptu u tada već praznu mrežu protivnika – 2:0.

Posle dugo vremena zapretio je i Voždovac, ali je Stevanović izbio loptu u korner posle šuta Mašovića sa 20 metara. Pred kraj poluvremena Ćirković je bio u dobroj prilici, ali nije odmah reagovao, pa je golman Čukaričkog uspeo da izbije loptu u korner. Nedugo potom još jedan pokušaj Mašovića sa 16 metara, ali je Stevanović opet bio oprezan.

U nastavku prvu priliku imao je Čukarički, u 53. minutu su kombinovali Docić i Kajević, ovaj drugi je potom uputio povratni pas ka Stojanoviću, koji je sa deset metara šutirao, ali je izblokiran. Ipak, već u narednom minutu, posle odlično izvedenog kornera Docića najviši u skoku bio je Šapić, koji je postigao prvenac u dresu Brđana – 3:0.

Mogla je ta prednost da bude još ubedljivija, ali je u 60. minutu Ovusu vrlo loše šutirao sa 15 metara. Opao je potom ritam meča, iako su oba trenera izvršila po dve izmene. Krunić je šansu dao najpre Milutinu Vidosavljeviću, koji je pre nekoliko dana napunio 18 godina, potom i zvanično najboljem mladom igraču Super lige, Slobodanu Tediću. Nedugo potom u igru je ušao i Marko Šarić. U 83. minutu odlična prilika za goste, Arsić je sjajno izveo slobodan udarac sa 25 metara, ali je prelepo intervenisao Stevanović.

Čukarički – Voždovac 3:0 (2:0)

Strelci: 1:0 – Mudrinski u 20. iz jedanaesterca, 2:0 – Kajević u 30, 3:0 – Šapić u 54. minutu.

Stadion na Banovom brdu. Gledalaca: 400. Sudija: Aleksandar Vasić. Pomoćnici: Matija Olajoš Nađ i Milan Šutulović. Žuti karton: Kovač (Čukarički), Srnić (Voždovac).

ČUKARIČKI: N. Stevanović, M. Stevanović, Kopitović, Šapić, Bogosavac, Docić, Kovač, Ovusu (od 78. Šarić), Kajević (od 70. Vidosavljević), Stojanović, Mudrinski (od 72. Tedić).

VOŽDOVAC: Knežević, Ćirković, Mihajlov, Jovanović, Mikić (od 78. Bošnjak), Pavlović, Srnić (od 64. Nišić), Trujić, Mašović (od 71. Duronjić), Arsić, Sikimić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Čukarički Voždovac
Nema rezultata