XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

U napetoj završnici bodovi ostali na Krovu!

02.03.2019 fkvozdovac.rs

U utakmici 24. kola Superlige Srbije, ekipa Voždovca je savladala Vojvodinu rezultatom 1:0. Jedini gol na utakmici postigao je iskusni Nikola Mikić u 88. minutu na sjajnu asistenciju Dragoljuba Srnića.

Ekipa Voždovca dominirala je u većem delu utakmice, bila bliža golu, ali konačna potvrda nadmoći u utakmici došla je tek na samom kraju utakmice kada je Nikola Mikić postigao pogodak.

Na početku utakmice obe ekipe su odmeravale snage na sredini terena, gde se igra većinom i odvijala.

Prvu priliku na utakmici imao je Marko Jovanović, koji je nakon kornera koji je izveo Andrija Luković bio najviši u skoku, ali lopta je otišla pored gola Vojvodine.

Nakon toga i Trujić se našao u prilici nakon što ga je Nikola Ćirković uposlio pred golom Vojvodine, međutim njegov šut otišao je iznad same prečke Emila Rockova, golmana Vojvodine.

Nakon toga i Andrija Luković pokušava iz slobodnog udarca, međutim neuspešno.

Voždovac je i do kraja prvog dela igre imao inicijativu u svim sferama igre, međutim to nije krunisano pogotkom.

I u drugom poluvremenu Voždovac je imao prvu priliku, pa je tako na centaršut Srnića, Andrija Luković u 51. minutu pokušao glavom da ugrozi gol novosađana, ali neuspešno.

Vojvodina se tada probudila i počela da preti golmanu Zmajeva, Kneževiću. Prvi je pokušao Matić u 60. minutu, kada je uputio šut sa 11 metara, međutim lopta je završila pored gola.. Nakon samo par minuta i Vuk Mitošević pokušava iz daljine, međutim lopta opet nije pronašla svoj put do gola Voždovca.

Nakon toga utakmica dobija na dinamici, igra se ubrzava i oba tima imala su po nekoliko polu-prilika, ali rezultat je ostajao nepromenjen sve do 88. minuta. 

Dragoljub Srnić sjajno je po levoj strani proigrao Nikolu Mikića koji se sjurio u šesnaesterac Vojvodine, i poslao loptu iza leđa golmana novosađana, za veliko slavlje na krovu.

Voždovac je ovom pobedom bliži na tabeli ekipi Vojvodine kao direktnom konkurentu za plej-of, kao i Radniku iz Surdulice sa kojim se sastaje u narednom kolu Superlige Srbije, u sredu 6. marta.

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Voždovac Vojvodina
nikolarajcic i još 1 korisnika su tipovali utakmicu