XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Mačva zabeležila drugi vezani remi

01.03.2019 FK Mačva

Utakmica 24.kola Super lige Srbije između domaće Mačve i gostujućeg Rada, završena je bez golova. Ovo je za šabačku Mačvu drugi, a za ekipu Rada treći uzastopni remi u nastavku prvenstva. Šapčani su ponovo nizali šanse, od 10 šuteva, šest je išlo u okvir gola, ali mreža protivnika je mirovala. Gosti su od ukupno osam upućenih šuteva, zabeležili tri u okvir gola. Nakon ovog kola Mačva se nalazi na 10. mestu na tabeli sa 24 boda.

Darko Tešović: „Ja stvarno svojim momcima nema šta da zamerim, čestitam im na dobroj igri, na borbenosti, zalaganju, na stvorenim šansama, a problem koji se ponavlja iz nedelje u nedelju, kada je reč o nerealizovanim šansama, možemo samo da nastavimo da ga rešavamo, jer je on individualne prirode. Igrač kada se nađe u šansi, za koju je zalužna cela ekipa, on to sam rešava. Ti igrači u tom trenutku nemaju koncentraciju i moraju da probiju tu barijeru. Treba strpljenja, ja sam vrlo strpljiv, svaki bod nam je bitan. Izašli smo na megdan, borili se, ali mogli smo i da budemo kažnjeni jer je Rad imao svoje šanse. U ovakvoj igri, bitno je da smo dopisali još jedan bod.“

Zvezdan Milošević: „Mislio sam da ću da iznenadim protivnika taktikom da izađemo sa tri beka, pet veznih igrača i dva centarfora, međutim očito sam samo nas iznenadio, pošto smo imali velikih problema u fazi odbrane pre svega, sa njihovim dijagonalnim loptama i nadopunjavanju po krilima. Pravili su višak i stoga su pravili šanse. Prvo poluvreme smo imali velikih problema i Marković nas je spasio da ne primimo gol. Izvršili smo neke promene, korigovali način igre za drugo poluvreme, spustili se na četiri beka i što se nas tiče, drugi deo igre je bio mnogo bolji i anulirali smo te njihove napade na mnogo bolji način. Imali smo bolju kontrolu i možda smo bili malo bolji od domaćina. Mačva je možda u ovom susretu bila bolja, procentualno rekao bih 53, mi 47 posto. Veoma teško gostovanje, Mačva je odlična ekipa ima ideju i sprovode je kako treba.“

Mačva: Puletić (G), Pejović (k), Tošić, Ivić, Gigić (Đoković od 67.min), Babić (Šušnjar od 85.min), Marković, Mijailović, Ristivojević, Adamović i Jeremić (Gavrić od 61.min). Žuti kartoni: Ivić 84.min.      

Rad: Marković (g), Smiljanić, Volkov (Ilić od 59.min), Tanović (Bašanović od 67.min), Mladenović (Kasalica od 34.min), Veselinović, Jovanović, Šipčić, Stević, Bainović i Perendija. Žuti kartoni: Volkov 40, Smiljanić 71, Veselinović 75, Kasalica 76, Jovanović 81. i Stević 85.min.

U narednom 25.kolu Šapčani dočekuju ekipu Dinama iz Vranja. Utakmica se igra u sredu, 06.marta od 16 časova.

pr Ana Acan

         

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Mačva Rad
Nema rezultata