XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Voždovac siguran na krovu

01.04.2019 H.D.Vujanović

U izuzetno važnoj utakmici za opstanak, obe ekipe su prikazale dobar i kvalitetan fudbal. Počelo je prečkom koju je uzdrmao u 7. minutu Zvezdino dete Ivan Ilić, a nastavilo se samo 3 minuta kasnije kada je Vidić u skoku glavom izvrsno izbacio Ivana Ilića samog i ovome nije bilo teško da ispod vratara domaćih Marka Ilića loptu pošalje u gol za vođstvo Zemuna 1:0.

To je bilo sve u prvom poluvremenu što se tiče gosta, a Voždovac posle kratkotrajnog šoka preuzima inicijativu i najpre Ćirković u 26. minutu oprobava svoj šut, ali je Milošević siguran, a potom dve potpuno identične akcije sa istim akterima u 35. i 39. minutu. Ćirković prolazi po desnoj strani vraća povratnu do Andrije Luković, kome kod prve akcije vratar Zemuna brani, a kod druge šalje loptu za malo pored stative.

Voždovac u nastavak igre ulazi rešen da preokrene rezultat i prvo Jovanović, a potom i Sikimić propuštaju lepe prilike za poravnanje. U 59. minutu po levoj strani izvanredno prolazi Mašović i šutira sa desetak metara, vratar gostiju brani, ali samo do brzonogog Duronjića koji poravnava rezultat.

U 65. minutu Voždovac dolazi u vođstvo kada Arsić asistira sigurnom Sikimiću. Zemun bodren navijačima pokušava da izjednači i Nemanja Tomić u 77. minutu šutira u mlađanog čuvara mreže Voždovca sa samo 3 metra. Potom Tomić u 90. minutu izvodi slobodan udarac, cilja rašlje, a Marko ilić bravurozno interveniše, ali samo do Azemovića koji sa par metara ne uspeva da loptu ugura u gol.

Kazna stiže u nadoknadi vremena kada Andrija Luković postavlja konačan rezultat 3:1 za Voždovac, a uz malo više sreće i Zemun je mogao doći do boda.

VOŽDOVAC - ZEMUN 3:1 (0:1)

STADION: SC Voždovac. GLEDALACA: 800. GL.SUDIJA: Jovanović Srđan. POM.SUDIJE: Minić Milan i Petrović Oliver. STRELCI: Duronjić u 59. minutu, Sikimić u 65. minutu i Luković u 90. minutu za Voždovac, Ilić u 10. minutu za Zemun. ŽUTI KARTONI: Mikić, Arsić i Jovanović (Voždovac), Stojanović (Zemun).

VOŽDOVAC: Ilić, Ćirković, Duronjić (Stuparević), Jovanović, Luković, Mašović (Purtić), Mihajlov, Mikić, Pavlović, Sikimić, Srnić (Arsić).
ZEMUN: Milošević, Azemović, Đalović, Ilić (Janjić), Kiso, Mijailović, Mladenović, Stojanović, Terzić (Mrkaić), Tošeski (Tomić), Vidić.

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Voždovac Zemun
Goran112 i još 3 korisnika su tipovali utakmicu