XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Kragujevčani vratili dug Čačanima

18.11.2018 kgsport.info

Pogotkom Alekse Todorovića u 8. minutu, fudbaleri Radničkog 1923 pobedili su danas na „Čika Dači“ čačanski Borac u utakmici 17. kola Prve lige Srbije – 1:0 (1:0). Kragujevčani su se tako revanširali Čačanima za poraz u 2. kolu i nakon slabog izdanja u Užicu ponovo se vratili na pobednički kolosek.

Radnički 1923 je po svemu prikazanom na današnjoj utakmici zaslužio da slavi znatno ubediljiviju pobedu. Međutim, slaba realizacija fudbalera kragujevačkog prvoligaša, uz sjajne intervencije golmana Borca Saše Mišića, na kraju su rezultovale „minimalcem“ Kragujevčana, dovoljnim za nova tri boda i ostanak na ugodnoj sedmoj poziciji prvoligaške tabele.

Prvo uzbuđenje pred golom gostiju iz Čačka viđeno je u 4. minutu. Nakon prodora Alekse Todorovića po levoj strani, lopta se odbila do Ratkovića, koji je očajno šutirao.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Kragujevčani uspevaju da dođu do vođstva. Prvo je Tomislav Todorović uputio izvanredan udarac sa dvadesetak metara, lopta se odbila od stative i došla do njegovog prezimenjaka Alekse, koji je zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Do kraja prvog dela susreta nije bilo većih prilika za promenu rezutlata. Gosti iz Čačka su imali veći posed lopte, ali nisu uspevali da stvore neku ozbiljniju šansu pred golom Radničkog, dok su se Kragujevčani zadovoljili početnim vođstvom i prepustili terensku incijativu svom protivniku, vrebajući priliku za drugi gol iz kontranapada.

Poslednji detalj vredan pažnje u prvom delu susreta viđen je u 43. minutu kada je Aleksijević dugom loptom pronašao Zdravkovića na desnoj strani, usledio je oštar centaršut, ali je lopta preletela Andriju Ratkovića na prvoj stativi.

Tek što je krenulo drugo poluvreme, Andrija Ratković se nakon loše procene defanzivaca Borca našao u stopostotnoj prilici za gol, ali nije uspeo da savlada golmana gostiju Sašu Mišića. Bila je to najava opsade gola Čačana u drugom poluvremenu.

Samo četiri minuta nakon Ratkovićeve prilike, domaći su opet zapretili. Stevan Kovačević je uputio udarac sa nekih osamnaest metara, Mišić kratko odbio loptu do Lukića, koji je u padu šutirao preko gola.

Lukić je bio začetnik dobre akcije Radničkog u 57. minutu, kada je na desno strani lepo obišao Tasića, zatim ušao u kazneni prostor i uputio loptu u petarac, gde je golman Mišić stigao da je pokupi ispred Tomislava Todorovića.

Tri minuta kasnije Ratković se ponovo našao u stopostotnoj šansi nakon dobrog proigravanja Vujasina, ali je Mišić još jednom fenomenalno reagovao. U nastavku akcije lopta je došla do Markišića, koji je udarcem sa ivice šesnaesterca uzdrmao prečku. Posle udarca iz ugla, pokušao je i Vujasin, međutim, bio je to lak posao za golmana Borca.

U 64. minutu Vujasin je još jednom zapretio udarcem sa nekih 17-18 metara, ovoga puta lopta je prohujala pored stative, da bi u 68. minutu Saša Mišić još jednom sjajno reagovao skinuvši „zicer“ Tomislavu Todoroviću.

Pokušao je mladi Tomislav Todorović da u 73. minutu iznenadi loše postavljenog golmana Borca udarcem sa svoje polovine terena, ali nije bio precizan. Pet minuta kasnije Markišić je lepo proigrao Ratkovića, koji je ovoga puta previše oklevao pred golom Čačana, dozvolivši Fićoviću da ga stigne i izblokira.

U međuvremenu, sporan detalj u kaznenom prostoru Borca u 76. minutu, kada je Marko Ilić startovao nad Vujasinom, ali se sudija Trifković nije odlučio da pokaže na belu tačku.

Potom je još jednom zapretio Filip Markišić na isteku 83. minuta, ali je njegov pokušaj efektnom paradom osujetio golman Borca Saša Mišić. Četiri minuta kasnije Markišić je lepo grudima spustio loptu do Vujasina, koji je uspeo da uhvati volej, ali je bio neprecizan.

Sve ove propuštene prilike mogle su skupo da koštaju fudbalere Radničkog 1923 u trećem minutu sudijske nadoknade vremena, kada je Stefan Kovačević udarcem sa ivice šesnaesterca „zaledio krv u žilama“ navijačima Radničkog, ali je na njihovu sreću lopta završila pored desne stative u gol-autu.

RADNIČKI 1923 – BORAC  1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 250
Sudija: Dejan Trifković (Beograd)
Pomoćnici: Miloš Karadžić, Goran Bogićević (takođe iz Beograda)
Strelac: A. Todorović u 8. minutu.
Žuti kartoni: Arsenijević (Radnički 1923)

RADNIČKI 1923: Rumenić, Zdravković, A. Todorović, Petrović, M. Ilić, Aleksijević, Kovačević, Lukić (od 59. Markišić), T. Todorović (od 90. Arsenijević), Vujasin, Ratković (od 79. Maksimović).

BORAC: Mišić, Filipović (od 69. Ilić), Otašević, Tasić, Janjušević, Perić, Šutić (od 46. Tripković), Fićović, Kuveljić, Kovačević, Bogićević.

Posle sedmanaest odigranih kola, Radnički 1923 zauzima sedmu poziciju na tabeli Prve lige Srbije sa 27 osvojenih bodova.

Fudbalere kragujevačkog prvoligaša sada očekuju dva uzastopna gostovanja, prvo u sredu lideru Inđiji, a zatim i „fenjerašu“ Novom Pazaru.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički 1923 Borac
Goran112 i još 5 korisnika su tipovali utakmicu