XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

PLS: Inđija - Bežanija 2:0

09.12.2018 fkindjija.com

Po lepom jesenjem danu je odigran "Sremski derbi" između ekipe Inđije i Bežanije. Dva tima su se sa dobrom igrom predstavila inđijskoj publici koja je zadovoljna napustila stadion u poslednjoj odigranoj utakmici na Gradskom stadionu za ovu godinu.

Inđija - Bežanija, foto: Anđelko Belić, Sportin

Prvi deo meča je protekao u dominaciji domaćeg tima koji je tražio brzi gol za vođstvo, ali ga u tih 45.minuta igre nije pronalazio. A prilika za gol je bilo dosta. Posebno je bila izražena prilika za Lukića u 12'. Sjajno ga je uposlio inđijski "pauk", Janjić. Lukić ulazi sam ispred golmana, šutira po travi, ali je golman Krunić pokazao da će biti junak gostujućeg tima danas. U nastavlku slična priča, a Inđija je vođstvu bila najbliža u 42'. Odlična akcija veznog reda domaćina, lopta stiže na levu nogu Stoiljkovića, ovaj iskosa sa leve strane šalje torpedo, ali tu je Krunić "car". Loptu golman Bežanije šalje u korner, a posle kornera šansa za Bjeličića koji šutira sa oko 5-6. metara od Krunića koji je ponovo zaključao svoju mrežu.

Drugi deo meča Inđija počinje vrlo nervozno. Igrači Bežanije su se konačno oslobodili i iz polukontri opasno prete Prekoviću. Šuteve sa distance golman Inđije brani, što mu je sigurno vratilo samopouzdanje. Radočaj i Bogdanovski su dva puta dobro zagrejali šake domaćeg golmana u 63' i 65'. Tek od 76' domaćin se vraća u igru. Bjeličić je tada sjajno asistirao ka Stoiljkoviću, koji iskosa sa leve strane šutira, a Krunić je ponovo sjajan.

Dva minuta kasnije i konačno radost domaćina. Petljali su gostujućo odbranbeni igrači. Pokušali su da izbace loptu u polje, ali su to loše radili, lopta stiže do Lukića, koji je vraća ka Janjiću, a ovaj cilja i pogađa malu mrežu Krunića. Tako je "pauk" prevario "cara" za 1: 0.

Kako to biva, brzo je bilo, 2: 0. Igrao se 83'. Ivančević prihvata loptu, vara rivala, a potom šalje praktično na isto mesto loptu kao kod prvog gola domaćina. Konačno je i ovaj vispreni igrač proradio,

Do kraja meča još samo pokušaj mladog Banjca, koji šutira iz prve posle asistencije Lukića. Golman opet u svom elementu.

Inđija. Gradski stadion, gledalaca oko 500. Sudija: Miloš Milanović iz Ćuprije, pomoćnici: Miloje Milićević iz Prokuplja i Alaksandar Marjanović iz Despotovca. Četvrti suudija: Borko Mijajlović iz Jagodine. Delegat: Branislav Pandurov iz Zrenjanina. Žuti karton: Smiljanić 60', Mirosavljević 84' - Inđija i Bašanović 41', Radovanović 57 - Bežanija. Strelci: Janjić 79' i Ivančević 83' - Inđija.

Inđija: Preković (K), Smiljanić (Ivančević 71'), Vraštanović (Banjac 78'), Ciger, Bjeličić Mirosavljević 83'), Lukić, Ilić, Stoiljković, Anđelković, Janjić, Rogač. Trener: Srđan Blagojević.

Bežanija: Krunić, Mijailović, Stojanović, Nedeljković (K), Radočaj (Lekić 87'), Radovanović, Desančić, Bašanović, Bojić (Jeremić 82'), Bogdanovski, Stojanović (Simić 87'). Trener: Goran Dragoljić.

 

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Inđija Bežanija
Nema rezultata