XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

"Orlići" odneli bod sa "Čika Dače"

09.12.2018 kgsport.info

U jednom od derbija 22. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 i Sinđelića podelili su bodove danas na „Čika Dači“ – 1:1 (1:0). Kragujevčani su prvi došli do vođstva, igrali odlično u većem delu prvog poluvremena, ali su u nastavku susreta fizički pali i povukli se, što su gosti uspeli da iskoriste i došli do izjednačujućeg pogotka.

Izabranici Dejana Nikolića propustili su idealnu priliku da preteknu Beograđane na tabeli i kolo pre odlaska na zimsku pauzu izbiju na peto mesto. Ovako, Šumadinci su nakon današnjeg remija „skliznuli“ za jednu poziciju na tabeli, ali su i dalje zadržali mesto među prvih osam ekipa koje konkurišu za plej-of.

Obe ekipe su u ovaj susret ušle nekompletne. U Radničkom je zbog parnih kartona izostao štoper Lazar Petrović, dok trener Sinđelića Radomir Koković nije mogao da računa na kapitena Cakića, napadača Ivanovića i iskusnog internacionalca Valentića.

Fudbaleri Radničkog bolje su ušli u ovaj susret i bili konkretniji u prvih 45 minuta susreta. Već u 2. minutu Kovačević je lukavim potezom umalo iznenadio golmana Sinđelića Marka Trkulju, a zatim je u 10. minutu pokušao i štoper Kragujevčana Milan Ilić nakon prekida i ubačene lopte od strane Vujasina, ali je njegov udarac glavom završio van okvira gola.

Imali su „orlići“ dosta sreće u 12. minutu, kada je Stevan Kovačević sjajno proigrao Tomislava Todorovića, a on sa nekih 10-11 metara pokušao da prebaci golmana Trkulju, međutim, lopta je pogodila prečku i odbila se natrag u polje.

U 16. minutu Ratković je nakon lepog driblinga stvorio sebi prostor za udarac, a zatim šutirao snažno po zemlji pored gola, zaradivši pri tom aplauze publike.

Dva minuta kasnije viđena je prva zanimljiva situacija pred golom Radničkog. Stanković je centirao sa leve strane, a omaleni Miloš Đorđević uspeo da nadvisi u skoku Aleksu Todorovića i zahvati loptu glavom, ipak nedovoljno da ozbiljnije ugrozi Lazara Raičevića.

Lepo su kombinovali Kragujevčani u 23. minutu utakmice. Toma Todorović je započeo akciju, Ratković produžio do Lukića, koji iz izgledne pozicije nije uspeo da nadmudri golmana Sinđelića.

Najbolju priliku za goste u prvom delu susreta propustio je iskusni Miloš Krstić, kada je u 27. minutu umakao pažnji svojih čuvara i izbio sam ispred Raičevića, koji je uspeo da zakači loptu dovoljno da ona umesto u mreži završi u korneru.

Dva minuta kasnije na drugoj strani revanširao se Tomislav Todorović odličnim udarcem iskosa sa leve strane, ali je lopta završila tik pored stative.

Kragujevčani su bolju igru u ovom delu susreta konačno uspeli da krunišu u 36. minutu. Lukić je uputio idealan centaršut sa desne strane, a Vujasin utrčao u peterac gostiju i zakucao loptu glavom u mrežu za opštu radost navijača Radničkog na „Čika Dači“.

Do kraja prvog dela susreta nije bilo većih prilika za promenu rezultata, ali se očekivalo da će u nastavku Beograđani zaigrati znatno ofanzivnije u nameri da što pre stignu do izjednačenja.

To se i desilo. Jednostavno, „orlići“ su od samog starta drugog poluvremena preuzeli terensku inicijativu i počeli da kruže oko šesnaesterca Radničkog. Tako se već u 50. minutu Đorđević našao u opasnoj prilici pred golom domaćina, ali je izostala željena završnica. Isti igrač je u 58. minutu uputio dobar centaršut sa desne strane, a Krstić šutirao glavom preko gola.

Sve je to bio uvod u izjednačenje rezultata, koje se dogodilo u 69. minutu. Piščević je proturio loptu kroz uspavanu odbranu Radničkog do Tufegdžića, koji je svojim sedmim golom u sezoni doneo gostujućem timu rezultatsko poravnanje.

Pokušavali su fudbaleri Radničkog 1923 da u poslednjih dvadesetak minuta ponovo dođu do vođstva, ali im je jednostavno ponestalo snage, pa je na kraju ovaj zanimljiv susret na „Čika Dači“ okončan bez pobednika.

RADNIČKI 1923 – SINĐELIĆ  1:1 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion: „Čika Dača“
Gledalaca: 700
Sudija: Nikola Radaković (Novi Sad)
Pomoćnici: Aleksandar Vladić (Šid), Ivan Mikalački (Zrenjanin)
Strelci: Vujasin u 36. minutu za Radnički 1923, a Tufegdžić u 69. minutu za Sinđelić
Žuti kartoni: Lalić (Radnički 1923), Branković (Sinđelić)

RADNIČKI 1923: Raičević, Lalić, A. Todorović, Zdravković, M. Ilić, Aleksijević, Kovačević (od 78. Maksimović), Lukić, T. Todorović (od 70 Markišić), Vujasin, Ratković (od 84. Arsenijević).

SINĐELIĆ: Trkulja, Bumbar, Stanković, Kričak, Branković, Piščević, Đurić, Đorđević (od 85. Pešić), Janjić, Krstić (od 80. Vladislav), Tufegdžić.

Posle ovog remija i pobede Metalca na gostovanju Teleoptiku (2:1), Radnički 1923 je pao sa šeste na sedmu poziciju sa 37 bodova. Sinđelić je ostao na petom mestu sa 38 bodova, koliko sada ima i šestoplasirani Metalac.

U poslednjem kolu pred odlazak na zimsku pauzu, fudbalere kragujevačkog prvoligaša očekuje gostovanje ekipi Zlatibora na popularnoj „Švajcariji“.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički 1923 Sinđelić
Nema rezultata