XS
SM
MD
LG

Moravički okrug : Miokovci - Ovčar 1:2

Nakon „kiksa“ u duelu sa ekipom iz Katrge, gde je Ovčar kao domaćin osvojio bod, usledila je odlična partija i pobeda nad Miokovcima u okviru petog kola. Meč je odigran u Slatini a oficijelni domaćin bili su Miokovci, jer je teren u istoimenom mestu suspendovan. Novom pobedom, ekipa iz Markovice približila se gornjem delu tabele i trenutno zauzima 4. poziciju.

 

Desetak minuta bilo je potrebno gostima da kreiraju ozbiljniji napad. Zlatić je dobro centrirao sa leve strane a Pantelić pokušao udarcem glavom, no lopta odlazi pored gola. Minut kasnije, šansa za Simićevića. Dobro je prihvatio dubinsku loptu, ušao u kazneni prostor i šutirao sa 7-8 metara ali je golman Miokovaca sprečio pogodak. Uzvratili su „domaći“ u 15. minutu, kada Vujović biva neprecizan sa distance. Period između 30. i 40. minuta, pripao je rivalu Ovčara. U tom intervalu, nekoliko situacija je nagoveštavalo nešto više. Najpre je Aćimović bio u idealnoj poziciji unutar kaznenog prostora ali je oklevao sa udarcem, pa je Rađenović otklonio opasnost. Minut trideset drugi. Osam minuta pre kraja poluvremena Miladinović je zagrejao dlanove Ostojića, iz slobodnog udarca. Sporan detalj dogodio se pet minuta pre isteka prvog dela. U kaznenom prostoru Miokovaca oboren je napadač Ovčara, čini se nepropisno, međutim Mladenović pokazuje da se igra nastavi. Priliku da dođu do prednosti gosti ne koriste ni u 42. minutu. Slobodan udarac sa dvadesetak metara uputio je Rađenović ali se Dramlić istakao.

 

                              Slobodan Zlatić(beli dres) u napadačkoj akciji

Nastavak je doneo otvoreniju igru i golove. U sjajnoj šansi, našao se Markešević, nakon šest minuta igre u drugom delu. Međutim, Ostojić biva uspešniji u situaciji 1 na 1. Kako je utakmica odmicala, Ovčar je preuzimao inicijativu i konkretnije pretio. Pokušaji Janićijevića u 53. i Simićevića u 63. minutu, bili su nagoveštaj vođstva „belih“. Upravo je Simićević uspeo da započne akciju koja je rezultirala prednošću. Dobro se oslobodio čuvara, šutirao unutar šesnaesterca, Dramlić zaustavio udarac ali na odbijenu loptu natrčava Petar Šibinac i pogađa mrežu!Rezultat 0-1, minut šezdeset sedmi. Par minuta kasnije, vrlo dobri Marinković, mogao je da duplira prednost u situaciji kada je bio sam ispred Dramlića. Nije uspeo. Miokovci ostaju sa desetoricom, osam minuta pre kraja zbog isključenja Tasića. To, međutim, nije poremetilo „domaće“ koji stižu do egala preko Milekića u 90. minutu. Smušeno je reagovala odbrana Ovčara, što je kapiten Miokovaca iskoristio i sa peterca poravnao rezultat. Kada se očekivalo da dođe do podele bodova, desilo se suprotno. Gosti uzimaju ceo plen u trećem minutu nadoknade!Rezervista Tomović uspeva da prevari dvojicu čuvara nadomak kaznenog prostora, odigra pas sa Simićevićem i uz malo sreće nadmudri Dramlića za neopisivo slavlje i velika tri boda na kontu svog tima!Uvođenje Tomovića u igru, ispostavilo se, bio je odličan potez trenera Ovčara Nenada Đedovića, koji nije krio zadovoljstvo osvajanjem novih bodova, jer nema sumnje da će oni biti od posebnog značaja za samopouzdanje ekipe pred naredne susrete.

 

 


Napredak 4 : 0 Slatina
Morava 5 : 2 Omladinac
Miokovci 1 : 2 Ovčar
Backovac Junajted 1 : 2 Rudar
Jedinstvo (GG) 2 : 1 Donja Vrbava
Prijevor 0 : 1 Jedinstvo (K)
Gorušica 2 : 0 Spartak
Mladost (P) 5 : 1 Mladost (A)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar 5 5 0 0 15
2 Mladost (P) 5 5 0 0 15
3 Spartak 5 4 0 1 12
4 Ovčar 5 3 1 1 10
5 Napredak 5 3 0 2 9
6 Slatina 5 3 0 2 9
7 Mladost (A) 5 2 2 1 8
8 Morava 5 2 1 2 7
9 Donja Vrbava 5 2 1 2 7
10 Jedinstvo (K) 5 2 1 2 7
11 Backovac Junajted 5 1 2 2 5
12 Jedinstvo (GG) 5 1 1 3 4
13 Prijevor 5 1 0 4 3
14 Gorušica 5 1 0 4 3
15 Miokovci (-1) 5 0 1 4 0
16 Omladinac 5 0 0 5 0