XS
SM
MD
LG

Derbi, ipak, šampionu

KRAGUJEVAC – Dvorana: "Jezero". Rezultat: EKONOMAC – BEČEJ 5:2 (2:1). Gledalaca: 150. Sudije: Darko Karačoni (Sombor) i Đuro Dubajić (Apatin). Strelci: Janjić u 15. i 16, Surudžić u 31, Kocić u 32. i 38. za Ekonomac, a Novaković u 3. i Roknić u 29. minutu za Bečej. Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 8 (4+4), Bečej 9 (6+3). IGRAČ UTAKMICE: Slobodan Janjić (Ekonomac).

EKONOMAC: Aksentijević, Surudžić, Kocić, Rajčević, Janjić, De Souza, Bojović, Vesić, Simić, Rakić, Nikolić, Momčilović.

BEČEJ: Rakićević, Šošo, Novaković, Roknić, Jančevski, Tomić, Arvan, Ilić, Letić, Ćurčić.

Gosti iz Bečeja dobro su počeli sinoćni susret u Sportskoj hali “Jezero”, ali su ga loše rezultatski završili. Prikazalai su dinamičnu igru, stvarali šanse, ali su, na sreću Ekonomca, iskoristili samo dve. Od početka su napali domaćina i iznenadili brzom i čvrstaom igrom. Već u 3. minutu došli su u vođstvo preko Marka Novakovića, koji se na levoj strani izborio za loptu i savladao reprezentativnog golmana Miodraga Aksentijevića. Bio je to mali šok za kragujevačke “studente”, koji su grčevito pokušavali da što pre dođu do izjednačenja. Slobodan Rajčević, De Souza, Mladen Kocić i Slobodan Janjić upućivali su prave “bombe” na gol Bečeja, ali je čuvar mreže Zoran Rakićević, koji je svojevremeno branio i za Marbo, izvanrednim odbranama uspeo da ostane nesavladan čitavih 15 minuta.

Borko Surudžić je sa desne strane asistirao Slobodanu Janjiću, koji je sa oko devet metara jakim udarcem poravnao rezultat na 1:1. Samo minut kasnije, Janjić je preokrenuo rezultat svojim drugim pogotkoma na utakmici. U 16. minutu on se na levoj strani izborio za loptu u duelu sa golmanom i zatresao praznu mrežu – za 2:1. Mladen Kocić je dva minuta kasnije propustio šansu da poveća prednost Ekonomca, jer je sa metar-dva umesto mreže pogodio stativu, kao što su i pre njega učinili još i Surudžić i De Souza.

U 19. minutu, gosti su skrivili šesti prekršaj, ali penal nije iskoristio dvostruki strelac Janjić, jer je šutirao preko gola, pa se na odmor otišlo sa samo golom prednosti za domaćina.

Mladen Kocić i Slobodan Janjić postigli odlučujuće pogotke protiv Bečeja (Foto: M. Jovičić)

U nastavku igre, fudbaleri Ekonomca su jurili da se “odlepe”, ali su gosti iz Bečeja brzom igrom stvarali višak igrača i dovodili golmana Aksentijevića u mat poziciju, iz kojih je uspešno izlazio. Međutim, u 29. minutu, posle gužve pred golom Ekonomca i intervencije golmana, najbolje se snašao Nenad Roknić, glavom sa metar-dva loptu ubacio u mrežu i tako izjednačio na 2:2. Ipak, bolje fizički pripremljena ekipa aktuelnog šampiona nije dozvolila iznenađenje. U poslednjih deset minuta postiugla je tri gola, a za nepuna dva minuta dva pogoitka. U 32. minutu Surudžić je drugi put doveo svoj tim u vođstvo. Na 4:2 povisio je Kocić u sledećem minutu, posle solo prodora preko desne strane. Makedonski reprezentativac Igor Jančevski bio je u prilici da smanji rezultat i kraj utakmice učini neizvesnijim, ali je golman Aksentijević sjajno intervenisao.

Dva minuta pre kraja sinoćnog derbija tačku na ovu izvanrednu futsal predstavu stavio je Kocić, posle sjajne asistencije Stefana Rakića.

Trener Ekonomca Ivan Božović posle svega što se događalo na parketu hale “Jezero” može da bude zadovoljniji rezultatom nego igrom svoje ekipe, koja se, više nego što se očekivalo, mučila da bi došla do pobede.

- Bečej je pokazao da je najiskusnija ekipa u ligi, ali mu nedostaje fizička sporema. Ako ovako nastavi da se bori kao večeras protiv nas sigurno je da će igrati u plej–ofu i završnici prvenstva. Nama su najvažnije utakmice od sredine aprila do sredine ili kraja maja i tako tempiramo formu. Međutim, od nas se očekuje da igramo dobro i pobeđujemo ubedljivim rezultatom.Večeras rezultat nije bio ubedljiviji zahvaljujući fenomenalnim odbranama golmana gostiju Rakićevića. U sledećm kolu imamo za protivnika trećeplasirani SAS Marbo u Zrenjaninu i tu utakmicu moramo da shvatimo ozbiljno – upozorio je trener Božović.

Dvostruki strelac na poslednje dve utakmice bio je Slobodan Janjić. Protiv Bečeja uuspeo je da preokrene rezultat, što je doprinelo da se ekipa povrati iz malog šoka i u drugom poluvremenu osigura pobedu.

- Moram da čestitam i gostima i saigračima na odličnoj igri. Izuzetno čvrsta ekipa Bečeja nas je iznenadila u prvom poluvremenu dobrom igrom. Ipak, uspeli smo da preokreneom rezultat i da utakmicu privedemo kraju kako smo i planirali – pobedom – ocenio je uporni Janjić, koji je uspeo za dva minuta da slomi otpor gostiju iz Bečeja.

I pored poraza, trener Bečeja Dejan Stanojev bio je zadovoljan onim što je pokazao njegov tim u duelu sa višestrukim šamionom Ekonomcem:

- Imamo ekipu sastavljenu od nekoliko bivših reprezentativaca, ali je razlika bila u fizičkoj spremi. Igrači Ekonomca su profesionalci,ali smo mikorektno odigrali prvo poluvreme i polovinu drugog. Dobro smo čuvali loptu i brzom igrom stvarali višak igrača pred golom Aksentijevića, koji je imao dosta posla. Ispunili smo sve što smo se dogovorili, pre svega, da pazimo na Kocića, koji pravi prevagu u igri Ekonomca, ali je on, ipak, uspeo da postigne dva gola. Zadovoljni smo igrom, ali mislimo da je rezultat previsok. Nadam se da možemo Ekonomcu da budemo opasan protivnik u plej-ofu. Naša je želja da budemo drugi i da se ponovo sretnemo u finalu.

Sa 39 bodova Ekonomac i dalje ubedljivo vodi na tabeli Prve futsal lige Srbije, a u sledećem kolu gostuje u Zrenjaninu, gde se, u još jednom derbiju, sastaje sa SAS Marbom.

 


13 .kolo Prva Futsal liga
Ekonomac 5 : 2 Bečej
Kalča 5 : 3 SAS
Novi Pazar 5 : 2 Smederevo
Kolubara 3 : 7 Vranje
Kopernikus 8 : 3 VIK Naisus
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 13 12 1 0 37
2 Smederevo 13 6 5 2 23
3 Kopernikus 13 5 6 2 21
4 SAS 13 6 3 4 21
5 Novi Pazar 13 6 3 4 21
6 Bečej 13 6 1 6 19
7 Kalča 13 5 0 8 15
8 Vranje 13 3 3 7 12
9 VIK Naisus 13 3 2 8 11
10 Kolubara 13 1 0 12 3