XS
SM
MD
LG
27.01.2009 A. Daišević

Kup za popravljanje forme

Nesreća ne ide sama, kaže naš narod. Ribnica se obrukala protiv Partizana, a za „vađenje“ su joj prvak i vicešampion države i oba meča „musketari“ igraju u gostima. Zahvaljujući rezultatu iz Požarevca i pobedi Kragujevčana Ribnica je obezbedila četvrto mesto, plej of i Evropu, ali tek slede iskupljenja za poniženje u susretu sa „crno-belima“. U revanšu četvrtfinala Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom u Beogradu, šampion ima veliku prednost, jer je kraj Ibra slavio sa 3-1. „Crveno-beli“ već mogu da razmišljaju o finalnom turniru, ali pravo pitanje je koliko može Ribnica posle neočekivanog debakla i očajne igre protiv Partizana.

- Dan posle pomenute utakmice već smo se pogledali u oči. Igrači su svesni da su blago rečeno podbacili, obrukali su i sebe i klub i takvo izdanje više nigde ne sme da se ponovi. Dakle ni u ovoj utakmici! Ubeđen sam da ćemo do kraja sezone igrati znatno bolje, jer ovaj sastav ima kvalitet i nije preko noći mogao da zaboravi da igra odbojku – prva je opservacija Boška Mačužića trenera Ribnice pred TV Kup duel u Šumicama.
Ribnica jako dugo nije pobedila C. zvezdu, pogotovo u Beogradu,a ove sezone puleni Željka Bulatovića već vode 3-0 u pobedama.

- Da je C. zvezda favorit to svi znaju. Pobedili su nas dva puta u našem dvorištu, igraju na vrlo visokom nivou, skupili su dosta iskustva sa učešćem u Ligi šampiona. Sigurno da će znati da iskoriste prednost iz prve utakmice i trebalo bi da se desi čudo da ih neko pobedi u Šumicama. U ovom trenutku za nas je najbitnije da se povratimo posle debakla od Partizana, da pružimo svoj maksimum i da kroz ovaj meč počnemo da vraćamo formu koja nas je krasila veći deo ove sezone.
„Musketari“ su u prvenstvu namučili C. zvezdu i poklekli tek u taj breku?

- Na pameti nam je i taj susret, mada je poznato da nema istih utakmica. Bilo bi sjajno kada bi smo ponovili igru iz te utakmice, jer bi to bio znak da je prethodni poraz bio samo loš dan. U svakom slučaju ovaj meč, kao i onaj u Kragujevcu u subotu, možemo da igramo psihološki rasterećeno, nemamo šta da izgubimo,a možemo mnogo toga da dobijemo. Verujem u ove momke, znam koliki smo put prešli, kakve smo sve probleme imali i sada je trenutak da nam se sve vrati dobrom igrom i rezultatom. Ne dolazimo u Beograd sa belom zastavom, to je sigurno, a koliko možemo pokazaće sam meč – zaključuje Boško Mačužić trener Ribnice.


14 .kolo Superliga
Radnički Credy Banka 3 : 2 Ribnica
Partizan 1 : 3 Crvena Zvezda
NIS Vojvodina 3 : 1 Borac Petrohemija
Smederevo 1 : 3 Mladi Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena Zvezda 14 12 2 35
2 Radnički Credy Banka 14 11 3 31
3 NIS Vojvodina 14 8 6 24
4 Ribnica 14 6 8 21
5 Mladi Radnik 14 6 8 20
6 Partizan 14 5 9 15
7 Smederevo 14 4 10 14
8 Borac Petrohemija 14 4 10 8