XS
SM
MD
LG

ŽFK Spartak zadovoljan žrebom

Na današnjem žrebanju u Kući fudbala u Nionu određeni su parovi za žensku Ligu šampiona za takmičarsku sezonu 2014/15 godinu. šampionke Srbije su nosioci pete (5.) kvalifikacione grupe u kojoj će domaćin biti ŽNK Osijek.

Sastav grupe 5:
1. ŽFK Spartak (Srbija)
2. ŽNK Osijek (Hrvatska)
3. A.S.Amazones Dramas (Grčka)
4. CS Goliador-SS 11-Real (Moldavija)

Subotičankama će ovo biti četvrti nastup u ženskoj UEFA Ligi šampiona. Za kratko vreme u najelitnijem klupskom takmičenju "plave golubice" su napravile korak od 7 milja. U prvom debitantskom nastupu nisu uspele da prođu kvalifikacionu grupu. Sledeće godine su uspele da se "provuku" u top 32 kao najbolja drugoplasirana ekipa. U trećem nastupu, prošle godine, bile su nenadmašne u kvalifikacionoj grupi, a ispale su u 1/16 finala nakon nesrećnog poraza od Rusijanke. Dobri rezultati subotičanki odrazili su se na sakupljeni koeficijent bodova i ukupan UEFA rejting.

S obzirom da je ŽFK Spartak ove godine znatno podmladio svoj tim (igraju čak tri devojčice od 15 godina), ambicije nisu prevelike. Sportski direktor Bojan Arsić povodom obavljenog žreba je rekao:
"Zadovoljni smo! U veoma jakoj konkurenciji kakva je ove godine, smatram da smo veoma dobro prošli. Putujemo u susednu zemlju Hrvatsku gde je domaćin ŽNK Osijek, klub s kojim ŽFK Spartak ima sjajne odnose. Što se tiče ostalih ekipa u grupi, dobili smo prvake Hrvatske, Grčke i Moldavije, mislim da Spartak kao nosilac grupe ima velike šanse. Optimisti smo i okrećemo se maksimalno pripremi za kvalifikacioni turnir koji će se igrati od 9. do 14. avgusta."

Poslednjeg dana juna obaviće se prozivku igračica, a od 1. jula, počinju letnje pripreme na Zlatiboru. Prema poslednjim informacijama u ekipi u letnjem prelaznom roku nema personalnih promena.


LASK Crvena zvezda 1 : 2 Napredak
Mašinac 0 : 1 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 10 1 1 31
2 Napredak 12 5 2 5 17
3 LASK Crvena zvezda 12 3 2 7 11
4 Mašinac 12 3 1 8 10