XS
SM
MD
LG

Spartak se pojačava iz FC Barcelone

Iz stručnog štaba ženskog fudbalskog kluba Spartak obelodanjena je vest da će Jelena Čanković biti novo-staro pojačanje Spartaka pred nastupajuće kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ljubiteljima ženskog fudbala je, verovatno, poznata činjenica da je pre godinu dana prelazak Jelene Čanković, iz Spartaka u slavnu Barselonu, dobio veliki publicitet. Bio je to najzvučniji transfer u istoriji ženskog fudbala Srbije, ali su mnogi tu vest shvatili u smislu - najunosniji. Bez obzira što u ženskom fudbalu nema ni novca, niti zarade od transfera igračica, ovaj događaj je ipak privukao pažnju javnosti i skrenuo pozornost na ženski fudbal.


"Protekla sezona je za mene bila veoma uspešna" - rekla je Jelena. "Presrećna sam jer sam uspela da ostvarim svoj san i budem deo Barselone. Ipak, do dogovora o nastavku saradnje za narednu sezonu nije došlo zbog određenih problema u klubu, ali i pored toga ja sam veoma zadovoljna zbog činjenice da sam sa Barselonom ostvarila lepe uspehe. Biti deo takvog kluba je ogromna čast i veliko iskustvo za mene. Drago mi je što sam uspela da u takvom klubu ostavim svoj trag i zabeležim odlične rezultate. Pored interesovanja nekih evropskih klubova, izabrala sam ono za šta sam smatrala da je u ovom trenutku najbolje za mene i prednost sam dala Spartaku. Potrudiću se da u narednih šest meseci pomognem klubu i da ove godine sa Spartakom napravimo dobar rezultat u Evropi."

Fudbalerke Spartaka će od 9. do 14. avgusta na kvalifikacionom turniru UEFA LigE šampiona, u okviru 5. grupe koja se igra u Osijeku (Republika Hrvatska), pokušati da se izbore za plasman među 32 najbolja tima Evrope. Osim ŽFK Spartak, koji je nosilac grupe, u našoj grupi se takmiče domaćin ŽNK Osijek, šampion Hrvatske, kao i šampionske ekipe iz Grčke i Moldavije.




LASK Crvena zvezda 1 : 2 Napredak
Mašinac 0 : 1 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 10 1 1 31
2 Napredak 12 5 2 5 17
3 LASK Crvena zvezda 12 3 2 7 11
4 Mašinac 12 3 1 8 10