XS
SM
MD
LG

Inđija očekuje uspešan start

Inđijski prvoligaš očekuje start novog prvenstva u izmenjenom sastavu. Tim koji je u protekloj sezoni ostvario nezabeležen podvig, opstanak u Prvoj ligi, doživeo je tokom letnje pauze značajne promene. Ekipu je napustilo nekoliko istaknutih pojedinaca. Za uzvat pristigla su nova imena. Po onome što je prikazano tokom pripremnih utakmica obavljen je dobar posao. Prispelo je osam zaista kvalitetnih igrača, pojačanja u svakom smislu. Trener Miloš Veselinović provodio je pripremne aktivnosti uz osvrt na događanja u prelaznom roku. Imalo je to u svakom slučaju odraza na tok priprema. U oceni onoga što je urađeno tokom letnje pauze trener Veslinović dao je u osnovnim crtama osvrt.

„Pripremne aktivnosti odvijale su se prema planu. Obavili smo sve pripremne radnje onako kako smo i zamislili. Uz rad na brušenju forme, uigravanju tima i usavršavanju funkcionisanja, odigrali smo i devet pripremnih utakmica. Sve je uglavnom proteklo u planiranim okvirima. Bilo je dinamično u pogledu kadrovskih promena. Otišlo je nekoliko igrača, nosilaca igre. Za uzvrat pobrinuli smo se da pristignu odgovarajuća pojačanja. Nismo imali mnogo prostora za improvizacije. Posvetili smo se uigravanju ekipe za nailazeća iskušenja. Po onome što se moglo videti na dobrom smo putu da oformimo ekipu dostoju prvoligaškog ranga. Nećemo dopustiti bilo kakva iznenađenja. Nastojaćemo da odlučnom igrom,uz odgovoran pristup obezbedimo status i tretman kakav nam po renomeu kluba i pripada“.

Prvo kolo i gostovanje Slobode?

„Dolazi nam u goste protivnik vredan svakog poštovanja. Užičani u svojim redovima imaju veći broj iskusnih igrača,prekaljenih boraca, koji su se do juče dokazivali u prvoligaškom takmičenju. Znamo da im je prevashodni cilj borba za sam vrh i povratak među superligaše. S pravom ističu takve ambicije. Znamo kakav nam protivnik dolazi u goste. Tom i takvom rivalu suprostavićemo se odlučnom,čvrstom,borbenom igrom,izgaranjem na svakom delu terena. Neće biti ni malo lako ali imamo pravo da se naamo najboljem. Do trijumfa i prvih jesenjih bodova može se stići samo uz maksimalno angažovanu igru. Trudićemo se da takav pristup ostvarimo od samog početka susreta“.

Darko Lemajić,prošle sezone prvi strelac ekipe,raspoložen je za nadigravanje sa odbranom Užičana.

„Prvo kolo i gostovanje Slobode prava su prilika da na delu dokažemo kvalitete.Tokom letnje pauze stvorili smo ekipu koja po svemu zaslužuje poštovanje na prvoligaškoj sceni. U odnosu na prošlogodišnje prvenstvo smo jači. Ovo je utisak na osnovu igara koje smo prukazali u pripremnom periodu. Nismo gubili vreme. Marljivo smo trenirali,uigravali ekopu za ono što nas očekuje. Prevenstvena trka biće znatno zanimljivija nego li prošle godine. Više ekipa istaklo je kanditaturu u borbi za viši rang. Ništa manje zanimljivo neće biti ni u borbi za očuvanje statusa. U takvom odnosu snaga vidimo sebe kao ekipu koja će igrama i rezultatima ostaviti ubedljiv utisak. Gostovanje dojučerašnjeg superligaša na našem stadionu prava je prilika da dokažemo vrednosti i najavimo ozbiljan učinak u sezoni koja je pred nama. Nakon nekoliko godina ponovo se susrećemo sa starim sportskim rivalima. Utakmice sa Užičanima uvek su nosile veliku dozu neizvesnosti. Prikazivan je po pravilu kvalitetan fudbal. Biće tako,ubeđen sam,i ovoga puta.Nadam se maksimalnom učinku. Bio bi to veliki podstrek za naredna dostignuća“naglašava Darko Lemajić.

Svi igrači koji su prošli pripremni ciklus orni su i sposobni za nastup. Nema bolesih i povređenioh pa trener Miloš Veselinović može  računati sa najboljom postavom.

Predrag Jović nije više član Inđije. Visoki odbrambeni igrač,strelac odlučujućeg pogotka u poslednjem kolu prolećnog dela takmičenja ,u zadnjem trenutku odlučio se da napusti Inđijce. Kako saznajemo karijeru će nastaviti u redovima superlgaša Radničkog iz Kragujevca.

„Sve nas je iznenadio postupak Jovića“ istakao je Miroslav Blanuša, jedan od trenera u stručnom štabu Inđije. Imali smo dogovor da Joviću damo odrešene ruke ukoliko mu se ukaže prilika za inostranim angažmanom. Dat mu je i primeren rok do kojeg može da obavi pregovore oko angažmana, da u tom slučaju blagovremeno izvesti klupsko rukovodstvo kako bi se pronašla adekvatna zamena za ovog vrlo birnog igrača. Nakon što su istekli svi rokovi,a nije naglašavao da je bilo šta dogovorio,računali smo na ovog pouzdanog odbrambeniog igrača. Ne malo bili smo iznenađeni kada nam je pre dva dana saopštio želju za promenom. Smogli smo ipak snage, uprava mu je dala potrebne papire kako bi mogao da se registruje za novi klub. Poželeli smo mu mnogo sreće u novoj sredini. Stručni štab morao je munjevito da reaguje. Već smo pronašli odgovarajuće rešenje. Klubu će za dan-dva pristupiti odbrambeni igrač sa superligaškim i inostranim iskustvom o čemu ćemo odmah obavestiti sportsku javnost“ istakao je Miroslav Blanuša.

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Radnik 4 : 0 Metalac (GM)
Inđija 2 : 1 Kolubara
Bačka (BP) 1 : 1 Sloboda
Javor Matis 3 : 1 Moravac Orion
Mačva 4 : 0 Sloga (K)
Sindjelić 1 : 0 BSK Borča
Jedinstvo Putevi 0 : 2 Bežanija
Proleter 1 : 1 Sloga (PM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 30 19 7 4 64
2 Javor Matis 30 17 10 3 61
3 Metalac (GM) 30 16 7 7 55
4 Bačka (BP) 30 14 6 10 48
5 Inđija 30 14 4 12 46
6 Sindjelić 30 12 4 14 40
7 Proleter 30 11 7 12 40
8 Sloga (PM) 30 10 10 10 40
9 Bežanija 30 11 7 12 40
10 BSK Borča 30 10 8 12 38
11 Kolubara 30 9 11 10 38
12 Sloboda 30 8 12 10 36
13 Moravac Orion 30 10 5 15 35
14 Jedinstvo Putevi 30 7 8 15 29
15 Sloga (K) 30 8 2 20 26
16 Mačva 30 5 10 15 25