XS
SM
MD
LG

Bodovi, ipak, ostali na Bubnju

U susretu novih srpskoligaša juče je na Bubnju prikazan dopadljiv fudbal. Svakom timu je pripalo po poluvreme, a Šumadiji 1903, na kraju, i sva tri boda. Domaći tim bio je bolji u prvom poluvremenu i to krunisao izvanrednim pogotkom Miloša Markovića, iz slobodnog udarca sa oko 25 metara u 10. minutu. Bio je to pravi evrogol, koji je zagrejao dlanove gledalaca na dobro popunjenim tribinama stadiona na Bubnju.

Marko Nikolić i Miloš Marković postigli prve srpskoligaške golove na Bubnju (Foto: M.Jovičić)

Sedam minuta kasnije, Zvezdan Nikolić je imao šansu da poveća prednost domaćina, ali je sa ivice peterca loptu poslao za alo pored gola. Gosti iz Kučeva pripretili su u 26. minutu posle slobodnog udarca, kada je Srđan Drašković glavom sa sedam-osam metara pokušao da loptu skrene u mrežu, ali je mladi golman Šumadije 1903 Janko Jurišević bio na mestu i sprečio pogodak

U 30. minutu Aleksandar Dimitrijević sa linije 16 metara uputio je oštar udarac na gol gostiju, ali je golman Marko Nikolić uspeo da izboksuje loptu. Pred odlazak na odmor kapiten novog srpakoligaša sa Bubnja Đorđe Komatina, posle slobdnog udarca Aleksandra Marića, glavom je loptu poslao tik preko prečke.

U drugom poluvremenu gosti su se otvorili i zaigrali bolje, češće napadali i pokušavali da dođu do izjednačenja. Fudbaleri Šumadije su igrali povučenije i više su se orijentisali na čuvanje stečene prednosti nego što su milisli na povećanje rezultata. U 66. minutu Marko Stanojević je iz blizine glavom šutirao, ali je golman Jurišević bio oprezan i sprečio pogodak. Desetak minuta kasnije sa leve strane dobro je šutirao Andrija Jevremović, ali je lopta, na sreći domaćina, očešala spoljni deo stative i završila u gol-autu.

Nadmoćnost gostiju krunisana je pogotkom u 84. minutu. Sa leve strane centrirao je rezervista Saša Kocić, a na drugoj stativi našao se bek Zvižda Stanojević i glavom loptu ubacio u mrežu za 1:1. Ovaj pogodak kao da je probudio domaće igrače, koji su krenuli u napad sa više igrača. Samo minut kasnije, posle ubacivanja lopte sa desne strane, Marković je sa tri metra umesto mreže pogodio stativu. Ipak, velika želja fudbalera Šumadije 1903 da na startu dođu do srpskoligaške pobede urodila je plodom. Kada su svi na stadionu očekivali da bod sa Bubnja odlazi u Kučevo, rezervista Marko Nikolić, koji je u igru ušao 15 minuta ranije, u drugom od četiri minuta sudijske nadoknade, najbolje se snašao u protivničkom petercu, posle ubacivanja lopte sa strane, i zatresao mrežu.

Tako su bodovi, ipak, pripali Šumadiji 1903, iako su pobedu žarko želeli i gosti, koji su se predstavili kao čvrsta i borbena ekipa.

Trener kragujevačkog spskoligaša Slobodan Stašević može da bude zadovoljan igrom, posebno u prvom poluvremnenu, ali i rezultatom na startu prvenstva.

- Teška pobeda, ali ovakvu utakmicu smo i očekivali. Propustili smo priliku da u prvom poluvremenu osiguramo pobedu. U drugom delu utakmice fudbaleri Zvižda su nas češće napadali, a igrači me nisu poslušali da se ne vračamo nazad i branimo. Gosti su uspeli da izjednače, ali smo i mi posle primljenog gola krenuli u napad i sreća nas je pratila. Postigli smo taj drugi gol u poslednjem minutu. Ovo je veoma važna pobeda za ovaj naš mladi tim. Nastupili smo sa samo dvojicom novih igrača, Marićem i mladim Aleksićem, ali još moramo da se uigravamo. U sledećem kolu putujemo u Kostolac, gde ćemo protiv Rudara pokušati da igramo rasterećeno i ostvarimo povoljan rezultat – izjaviio je posle jučerašnje pobede na Bubnju trener Šumadije 1903 Slobodan Stašević.

Fudbaleri Zvižda igrali bolje u drugom poluvremenu, ali ostali bez bodova (Foto: M. Jovičić)

I pored poraza, trener gostiju Srećko Mišić nije nezadovoljan igrom Zvižda na startu u srpskoligaškoj konkurenciji, ali žali što je ostao bez boda u samoj završnici utakmice.

- U sudijskoj nadoknadi vremena naš najbolji igrač Saša Kocićpogrešio je. Loše je primio ubačenu loptu, koju mu je ukrao domaći igrač i dao taj drugi gol. Počeli smo utakmicu malo lošije, jer imamo više novih i mladih igrača kojima je potrebno vreme da se uklope u ekipu. Deca su opterećena i velikim ambicijama kluba da se plasiramo među tri-četiri ekipe u vrhu tabele. U drugom poluvremenu ušli su nam u igru iskusniji igrači i uspeli smo i da izjednačimo. Ali, mislim da je Šumadija kao novi član lige, kao i mi, pokazala da su njeni igrači fizički dobro spremljeni i dobro trče. To je ekipa koja zna šta hoće, postigla je i evrogol i svaka čast. Na kraju je imala i sreće i došla do tri boda. Mi se okrećemo narednoj utakmici. Dočekujemo, takođe, novog člana Slogu iz Požege i očekujemo prve bodove – rekao je za „Šumadijapress“ trener Žvižda Srećko Mišić.

Juče su odigrane još dve utakmice 1. kola Srpske lige „Zapad“. Šumadija je u Aranđelovcu igrala bez golova sa Jedinstvom iz Uba, a Loznica je u Smederevu pobedila novi klub Semendrija 1924 sa 2:1, koji je postao srpskoligaš umesto Seljaka iz Mihajlovca. Ostali susreti se igraju danas u 17,30 časova i sataju se: Železničar (L) – Pobeda Beloševac, Jošanica – Budućnost Krušik i Bane – Rudar (K), Sloga – Karađorđe (T), a Polet – Jasenica 1911 igraju u 11 časova.

ŠUMADIJA 1903 – ZVIŽD (KUČEVO) 2:1 (1:0)

KRAGUJEVAC – Stadion: Bubanj. Gledalaca: 400. Sudija: Stefan Jevremović (Gornji Milanovac). Pomoćnici: Bojan Burojević (Čačak), Dušan Dimitrijević (Požega). Strelci: Marković u 10. i M. Nikolić u 90+2. za Šumadiju 1903, a Stanojević u 84. minutu za Zvižd. Žuti kartoni: Beloica (Šumadija 1903), Jovanović, Đorović, Jevremović (Zvižd).

ŠUMADIJA 1903: Jurišević, Beloica, Marić, Aleksić (Lepović), Komatina, Marko Milosavljević, Z. Nikolić, Petrović, Blagojević (Miloš Milosavljević), Dimitrijević (M. Nikolić), Marković.

ZVIŽD: M.Nikolić, Jovanović, Stanojević, Drašković, Milosavljević, Blagojević, Živanović, Đorović, Ignjatović, S.Nikolić, Jevremović.

IGRAČ UTAKMICE: Miloš Marković (Šumadija 1903).

 


Smederevo 1924 1 : 2 Loznica
Šumadija 0 : 0 Jedinstvo
Železničar 0 : 3 Pobeda
Jošanica 0 : 5 Budućnost Krušik 2014
Bane 1 : 2 Rudar
Šumadija 1903 2 : 1 Zvižd
Sloga (P) 1 : 1 Karađorđe
Polet 3 : 0 GFK Jasenica 1911
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Budućnost Krušik 2014 1 1 0 0 3
2 Polet 1 1 0 0 3
3 Pobeda 1 1 0 0 3
4 Šumadija 1903 1 1 0 0 3
5 Rudar 1 1 0 0 3
6 Loznica 1 1 0 0 3
7 Sloga (P) 1 0 1 0 1
8 Karađorđe 1 0 1 0 1
9 Šumadija 1 0 1 0 1
10 Jedinstvo 1 0 1 0 1
11 Smederevo 1924 1 0 0 1 0
12 Bane 1 0 0 1 0
13 Zvižd 1 0 0 1 0
14 Železničar 1 0 0 1 0
15 GFK Jasenica 1911 1 0 0 1 0
16 Jošanica 1 0 0 1 0