XS
SM
MD
LG
28.05.2009 A.Daišević

Sloga u subotu završava vrlo uspešnu sezonu i zove na slavlje

Kraljevačka Sloga se vraća u staro društvo. Posle sedam godina "beli" će ponovo igrati u drugom po rejtingu fudbalskom rangu u državi, samo ime lige je promenjeno u Prva liga. Kada je nekada najpopularniji sportski kolektiv u dolini Ibra i Zapadne Morave ispao iz lige ona se zvala Druga liga, a te 2002. godine i država je bila drugačija. Tada je krenuo potpuni sunovrat već posrnulog kraljevačkog fudbala, Sloga je sezonu kasnije bila u društvu zonaša i to tek na devetom mestu, a posledice svega ogledaju se u činjenici da Kraljevo nije bilo na listi ni potcentara FSS, iako je recimo u to vreme naš najbolji državni tim imao četvoricu igrača koji su ponikli u Slogi (Kovačević, Luković, Mladenović, Trišović).
Danas, 2009. godine krenulo je vaskrsnuće fudbala u gradu na Ibru. To se moglo naslutiti pre dve godine kada su u Slogu stigli Zoran Milašinović i Vlade Divac. "Beli" su kao finansijere dobili ljude iz košarke, a oni su uspeli ono što godinama i decenijama nije uspelo brojnim fudbalskim radnicima sa ovih prostora. U svojoj prvoj godini rada u klubu Sloga je stigla do baraža za Prvu ligu, ali samo minut posle poraza od Inđije Zoran Milašinović je najavio da će Sloga naredne sezone superiorno stići do odabranog društva. I rečeno-učinjeno! Već na polusezoni Sloga je stekla nedostižnu prednost, nešto skormnije igre i rezultati ovog proleća nisu mogli da pokvare opšti utisak da su Kraljevčani bili najorganizovaniji, sa najboljim timom i da su zasluženo od početka do kraja sezone bili lideri. Vreme je za slavlje, Sloga i njeni navijači su ga debelo zaslužili,a kraj sezone nije mogao biti lepši, jer će kraj Železničke stanice gostovati drugoplasirani Radnički Stobeks. I Klupčani su na putu ka Prvoj ligi, preko baraža, ali su tokom cele sezone bili najbliži Slogin pratilac.
- Sve je spremno za utakmicu,a mislim da je jako dobra stvar što ćemo jedino mi svoj meč poslednjeg kola odigrati u subotu. Utakmica nema takmičarskog značaja, očekujem dobar fudbal i dosta golova i pravu feštu kakvu Kraljevo odavno nije imalo. Ponosni smo na ovu sezonu, odigrali smo je maksimalno korektno, pošteno, svakog dočekali i ispratili na najlepši način, svaki bod pošteno zaradili, doživeli dva zaslužena poraza. Želimo da na najbolji i najlepši mogući način završimo priču, da pobedimo Radnički Stobeks i sa našim "tifozima" podelimo radost do neba – naglašava Ljubiša Vujović direktor kraljevačke Sloge.
A subota će ceo dan biti u znaku Sloge i fudbala. Očekuje se veliki broj gostiju na stadionu u Industrijskoj ulici, a u Slogi očekuju mnogo važnih ličnosti.
- Sigurno je da dolazi selektor našeg "A" tima Radomir Antić, a ako im obaveze dozvole gosti će nam biti predsednik FSS Karadžić i generalni sekretar Laković. Dolazi delegacija FS Regiona Zapadne Srbije na čelu sa predsednikom Duškom Sekulićem, kao i naš bivši reprezentativac Savo Milošević, pa Vladimir Vermezović i mnogi drugi iz sveta fudbala. Dolazak su najavili predsednik  i potpredsednik OKS Vlade Divac i Žarko Paspalj, kao i naš veliki prijatelj i proslavljeni košarkaški trener Svetislav Pešić. Naravno oečkujemo veliki broj uspešnih privrednika, uz nas će sve vreme biti i gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i druge ličnosti iz javnog i političkog života našeg grada – naglašava Zoran Milašinović finansijer Fudbalskog kluba Sloga i uspešni privrednik.

Ovakva delegacija ljudi nikada nije posetila sportsko Kraljevo!?
- Zato nam je i posebno drago da je ovaj Slogin rezultat i naš rad uticao da se stvari promene. Želimo goste da upoznamo sa aktivnostima u Slogi, šta smo uradili i šta planiramo da uradimo, očekujemo korisne savete, a obići ćemo i nekoliko sportskih, tačnije fudbalskih objekata u našem gradu. Poznato je da je najveći problem Sloge, pa i srpskog fudbala u celini, sportska infrastruktura i učinićemo neke konkretne poteze na tom polju, a očekujemo i pomoć nacionalne federacije – zaključuje Zoran Milašinović.

Od 17 časova svi pomenuti će biti na Gradskom stadionu i gledati meč Sloga-Radnički Stobeks. Pred početak utakmice kapitenu Sloge će biti uručen pehar namenjen prvaku Srpske lige grupa "Zapad", a po završetku susreta za fudbalere je organizovana svečana večera i veliko slavlje uz zvuke trube. Za ovaj susret posebno se pripremaju i "Kasapi", Slogini najvatreniji navijači koji obećavaju gromoglasnu podršku sa "stajanja".


Jedinstvo 1 : 0 Mačva
Sloga (K) 3 : 2 Radnički Stobeks
Loznica 0 : 3 Sloga (P)
Vujić voda 2 : 1 Inon
Metalac (K) 1 : 1 Železničar
Sloboda (U) 1 : 0 Budućnost (V)
Radnički (K) 2 : 0 Sloga (PM)
FAP 3 : 2 Sloboda (Č)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga (K) 30 17 11 2 62
2 Radnički Stobeks 30 16 5 9 53
3 Sloboda (U) 30 14 4 12 46
4 Jedinstvo 30 12 6 12 42
5 Sloboda (Č) 30 11 8 11 41
6 Vujić voda 30 11 8 11 41
7 Sloga (P) 30 11 8 11 41
8 Radnički (K) 30 12 5 13 41
9 Mačva 30 11 7 12 40
10 Metalac (K) 30 12 4 14 40
11 Sloga (PM) 30 12 4 14 40
12 FAP 30 10 9 11 39
13 Budućnost (V) 30 11 6 13 39
14 Železničar 30 10 8 12 38
15 Inon 30 11 5 14 38
16 Loznica 30 8 4 18 28