XS
SM
MD
LG

U Radničkom očekuju prvu pobedu

Iako znaju da je banjalučki Borac klub sa svetlom tradicijom i dobrim timom, u Radničkom očekuju pobedu u sutrašnjem (četvrtak, 18. septembar, 19,00) meču trećeg kola SEHA lige. Mladi Aleksandar Radovanović, koji je u Radnički stigao iz beogradskog Partizana veruje u svoj novi tim:
- Mislim da naša ekipa može da ostvari dobre rezultate u regionalnoj ligi, jer imamo kvalitetne igrače. Ima više ekipa koje su snažnije od nas, ali ako im se suprotstavimo na pravi način možemo da postignemo zadovoljavajuće rezultate. Dobro smo se spremali za meč sa Borcem i nadam se da ćemo da zadovoljimo i sebe i kragujevačku publiku.
Posle dva neuspešna rezultata, kakvim smatraju i remi na domaćem terenu sa Vojvodinom (24:24), rukometaši kragujevačkog Radničkog sutrašwu utakmicu dočekuju sa velikim ambicijama.

- Maksimalno se spremamo da osvojimo prva tri boda, koja bi nam dala veliko samopouzdanje za dalje takmičenje. Neke ekipe su mnogo bolje od nas, sveukupno, kako finansijski tako i igrački, ali moramo da se prilagođavamo situaciji i da pokušamo da smanjimo razliku između tih jačih i naše ekipe. Ova utakmica je za nas vrlo važna u takmičarskom smislu, jer naredna četiri susreta igramo u gostima i to kod vrlo jakih protivnika – ističe Nedeljko Vučković, trener Radničkog.

Aleksandar Radovanović, Ivan Milojević, Nedeljko Vučković i Dejan Pralica na konferenciji za novinare

 

Zadovoljićemo publiku

On veruje da će od igrača koji su povređeni u Skoplju, u duelu protiv Metalurga, da se oporavi oporavi golman Dušan Petrović, a bek Ivan Šmigić, ima specifičnu povredu članka i verovatno neće moći da igra.

- Ali, raduje me debi najboljeg mladog igrača Srbije, Aleksandra Radovanovića, koji je bio interesantan mnogim klkubovima u Evropi, ali je došao u Kragujevac. Nadam se da će nam mnogo pomoći u meču protiv Borca – optimista je Vučković.

U pobedu veruje i bek Dejan Pralica, jedan od najboljih igrača Radničkog u prošloj sezoni:

- Posle utakmice sa Metalurgom u Skoplju, sada očekujemo tim koji je približan našem kvalitetu, i kojeg smo pre početka prvenstva zacrtali kao protivnika sa kojim možemo da se nosimo, bez obzira što je to klub sa svetlom tradicijom, koji ima školovane igrače i više bivših i sadašnjih reprezentativaca. Tu je bivši kapiten Radničkog Milan Đukić, zatim bivši kapiten reprezentacije Srbije Ratko Nikolić. Biće vrlo teško u tom meču i to je razlog više da pozovemo navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže. Izuzetno značajna bila bi nam njihova podrška, a mi ćemo u svakom slučaju dati sve od sebe. Nadam se da ćemo da upišemo prva tri boda – kaže Pralica.

 


18 .kolo SEHA Liga
Zagreb 21 : 24 MKB-MVM Veszprém
Radnički 22 : 33 Tatran Prešov
Borac m:tel 30 : 28 Nexe
Metalurg 17 : 26 Meshkov Brest
Vardar 30 : 26 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 MKB-MVM Veszprém 18 17 0 1 51
2 Vardar 18 15 0 3 45
3 Meshkov Brest 18 13 0 5 39
4 Zagreb 18 12 0 6 36
5 Tatran Prešov 18 11 0 7 33
6 Nexe 18 5 1 12 16
7 Metalurg 18 5 1 12 16
8 Borac m:tel 18 4 1 13 13
9 Vojvodina 18 2 4 12 10
10 Radnički 18 2 1 15 7