XS
SM
MD
LG

Kup Srbije: Moravac ORION - Radnički (Niš) 0:1

Fudbal se igra zbog navijača a oni su u rekordnom broju za ovu sezonu došli da vide utakmicu šesnaestina finala nacionalnog Kupa. Praznik je posle kišnih dana upotpunilo i sunčano vreme, ali i teren koji je i pored velikih padavima proteklih dana bio idealan za igru i nadigravanje. Superligaš se minimalcem plasirao u osminu finala Kupa Srbije. U idealnim uslovima za igru, stručni štab Moravac ORIONA je favorizovanom gostu suprotstavio kombinovani tim, bez šestorice startera iz prethodnih utakmica. Gosti su u Mrštane doputovali u najjačem sastavu, i opravdali ulogu favorita golom posle prekida i gužve u šesnaestercu domaćina. Domaćin je morao da bira, a procenjeno je da je u ovom trenutku prioritet Prva liga Srbije i utakmica u kojoj već u subotu Moravac ORION dočekuje Slogu iz Kraljeva.

Prvo poluvreme donelo je izjednačenu igru, u kojoj je domaćin imao terensku inicijativu i veći posed lopte. Igralo se češće i više na polovini terena koja pripada Radničkom, ali nije bilo prilika za gol. Nišlije su najozbiljnije pripretile u 41. minutu kada je Djuričković sa 14-15 metara šutirao, ali je golman Moravac ORIONA Milan Mitrović efektnom paradom zaslužio aplauze velikog broja ljubitelja fudbala. Na početku drugog poluvremena bolja igra Nišlija koji su iz minuta u minut sve više “pritiskali” odbranu Moravac ORIONA. U 55. minutu Djuričković je iz slobodnog udarca sa 17-18 metara uzdrmao prečku gola domaćih. Minut kasnije Nišlije dolaze u vodjstvo: posle kornera koji je sa desne strane izveo Petar Djuričković najbolje se u šesnaestercu Moravac ORIONA snašao Vladiimir Djordjević iz “peterca” uspeo da pošalje loptu iza ledja golmana Mitrovića. 

Sledi novi period bolje igre Moravca. U 64. minutu Nikolićev udarac sa ivice šesnaesterca golman Kesić je zaustavio odličnom intervencijom. Od 78. minuta Radnički je imao prednost igrača više na terenu. Zbog drugog žutog kartona u svlačionicu je pre kraja morao Nenad Regojević, pa je u samoj završnici posao superligašu bio dodatno olakšan. U 85. minutu prilika za goste, ali je Batioha sa 8-9 metara neometan glavom šutirao pored gola. U 87. minutu odlično je po levoj strani prošao Nikola Stefanovića, povratna lopta je na 14-15 metara stigla do Milana Nikolića, ali je jedan od igrača u poslednjem trenutku uspeo da izblokira i poslednji pokušaj fudbalera domaćih da izjednače. Radnički je "minimalcem" ostvario cilj i izborio plasman u osminu finala najmasovnijeg klupskog takmičenja u zemlji, a novog trenera Sašu Mrkića može biti zadovoljan prikazanom igrom. Na drugoj strani, stručni štab Moravac ORIONA takodje može biti zadovoljan posle časnog oproštaja od Kupa Srbije, u danu kada je jop jednom potvrdjen uspon forme i najavljeni bolji dani na prvoligaškoj sceni.

MORAVAC ORION - RADNIČKI (NIŠ) 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 Djordjević u 56. minutu - Sportski centar Orion, gledalaca: 2.000, sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac) 7, pomoćnici: Bojan Jovanović (Niš) i Denis Ferček (Aleksinac), žuti kartoni: Egbo (Moravac ORION), Pauljević (Radnički), crveni karton: Regojević (Moravac ORION) u 78. minutu.

MORAVAC ORION: Mitrović 7,5, Kostić 7, Regojević 7, Marković 7,5, Egbo 7,5, Cekić 7, Rajković 7 (od 46. min. Nikolić 7), Veličković 7, Stanković 7, Milić 7 (od 78. min. Stefanović -), Kostadinov 7 (od 55. min. Vukosavljević 7).

RADNIČKI: Kesić 7,5, Pauljević 7, Lazarevski 7, Djordjević 7,5, M. Petrović 7, Kolarević 7, Marjanović 7, Djuričković 7,5 (od 85. min. Mrkić -), P. Petrović 7, Popara 7 (od 50. min. A. Jovanović 7), Djilas 7.