XS
SM
MD
LG
27.07.2009 A.Daišević

Sloga privodi kraju naporne pripreme u Ivanjici

Povratnik u drugoligaško društvo, sada Prvu ligu Srbije, kraljevačka Sloga nalazi se na pripremama u Ivanjici. Naporan rad trenera Ivice Cvetanovskog i njegovih saradnika već daje rezultate,a sva je prilika da je i klupsko rukovodstvo u prelaznom roku odradilo odličan posao. Sve upućuje na su "beli" na dobrom putu i da su ambicije izrečene pred nastupajuću sezonu sa pokrićem.
- Vrlo sam zadovoljan kako se odvija rad, kakva je disciplina i atmosfera u timu i klubu u celini. U Ivanjici zaista imamo fantastične uslove za rad, ali i za predah od treninga i utakmica,a najviše raduje podatak da za sve ovo vreme nemamo povređenih igrača. Ozbiljnost je prisutna kod svih, od radnika na našem stadionu do novih igrača koji daju posebnu sliku ovog tima Sloge. Mogu već sada da kažem da su ti novi momci jako dobar potez i da će predstavljati sigurno pojačanje za naš klub – iznosi svoje utiske u finišu ivanjičkih priprema Ivica Cvetanovski šef struke kraljevačke Sloge.
U međuvremenu "beli" su odigrali pet kontrolnih mečeva, zabeležili isto toliko pobeda bez primljenog gola,a u vitrinima se našao i pehar za osvojenih memorijalni turnir u Zablaću.
- Ovom timu nedostaje vreme, imamo dosta novih lica i potrebno je da se uigramo na pravi način. Ipak, raduje činjenica da smo u svim kontrolnim mečevima do sada pokazali zavidan kvalitet i stepen pripremljenosti, ne obazirući se na evidentan umor i teške noge, momci su jako profesionalno odigrali sve utakmice i rezultat nije izostao,mada nije bio primaran. Poslednje dve utakmice odigrali smo na turniru u Zablaću sa nešto slabijim rivalima, ali pristup mečevima je bio kao kada smo igrali sa Inđijom, što nam je do sada bila najjača provera. U utakmicama sa čačanskom Slobodom i Partizanom iz B. Brda nismo prikazali igru kao sa Inđijom, nismo bili u punoj brzini, ali mnogo je razloga za zadovoljstvo.
Sloga pripreme u gradu na Moravici završava u četvrtak,a već danas (utorak 18 časova) u Užicu, na Krčagovu, "beli" igraju protiv zonaša Jedinstva. U povratku iz Ivanjice autobus "Alegro Tursa", već dve godine zvaničnog Sloginog prevoznika, zaustaviće se u Požegi gde će Kraljevčani odmeriti snage sa domaćom Slogom.
- Plan koji smo zacrtali pred početak priprema se ispunjava do detalja. I u današnjem meču u Užicu i u narednom u Požegi šansa će biti pružena svim igračima na koje u ovom trenutku računam. Mislim da kako vreme bude odmicalo da će tim delovati sve bolje i uigranije,a rezultati neće izostati. Do početka prvenstva imaćemo, barem za sada, u planu su još dve provere i to u Kraljevu protiv Radničkog iz Obrenovca i u Beogradu protiv superligaša Rada, što će nam biti i generalna proba za start prvenstva – zaključuje Ivica Cvetanovski trener kraljevačke Sloge.
Iako prelazni rok traje do 31.avgusta u kraljevačkom prvoligašu su završili letnju pijacu. Klub su zvanično napustili dojučerašnji kapiten Branislav Đurić koji je prestao sa aktivnim igranjem, Nenad Tanasijević (Laktaši), Vladan Đogatović i Igor Bilić (istekla pozajmica), Dejan Vasić (?), Dalibor Divac (pozajmica u FAP iz Priboja), Srđan Bižić, Dragan Andrić i Dalibor Opančina (pozajmica u Metalac Kraljevo), Petar Kovačević (?)
Nova imena u Sloginom taboru su: golmani Božidar Urošević (Laktaši) i Aleksandar Božović (Borac B. Šamac), Dejan Perić (Spartak Debeljača), Dušan Vidojević (Banat Zrenjanin), Goran Marinković (Spartak Subotica), Vladimir Bulatović (Kazahstan), Saša Mitić (Dinamo Vranje), Nebojša Vukojičić (Sevojno).