XS
SM
MD
LG

Ribnica gostovanjem u Rumuniji prekraćuje pauzu

Odbojkaši Ribnice su 2014. godinu zaključili očekivanim porazom u Beogradu od C. zvezde. Posle kraće praznične pauze „musketari“ su odmah bili u stroju, jedino je Andrija Vilimanović odsutan zbog obaveza u juniorskoj reprezentaciji. Kraljevačni stoički podnose januarski minus, radi se maksimalno, a produžena pauza, posle odlaganja utakmice 11. kola sa Vojvodinom, iskoristiće se za međunarodno gostovanje.

- Pauza po nas bi bila duga, uspostavili smo kontakt sa rumunskim prvoligašem Univerzitateom iz Krajove, gde nastupa naš dojučerašnji kapiten Predrag Bićanin. Brzo smo se dogovorili da ovog vikenda gostujemo kod naših suseda. I njima i nama odgovara takav aranžman, moram da naglasim da su Rumuni bili veoma korektni, maksimalno su nam izašli u susret, a dve utakmice sa Krajovom će nam odlično doći. Biće to sjajna priprema za veoma važan meč u Kladovu 17. januara. Podsećam da su Rumuni ove sezone veoma dobri kako u nacionalnom šampionatu, tako i na međunarodnoj sceni i sigurno da nas čeka veoma jak ispit – kaže Aleksandar Bićanin, potpredsednik Ribnice zadužen za sportska pitanja.

„Alfa i omega“ kraljevačkog superligaša je maksimalno angažovan oko kluba. Kao bivši igrač i kapiten i dugogodišnji član uprave, jedno vreme i predsednik, najpozvaniji je da oceni dosadašnji učinak ekipe.

- U prvenstvo smo ušli sa jednim novim timom, sa nekoliko neiskusnih igrača, tako da je trebalo mnogo umešnosti trenera i njegovih saradnika da se sklopi mozaik tima koji može da donese obećani rezultat. Realno, kiksirali smo u Kupu, taj neuspeh u Subotici nije smeo da se desi. IPak, ekipa je posle toga digla glavu, zaigrala mnogo bolje i uspeli smo serijom pobeda da napustimo opasnu zonu. Imali smo i pehove sa povredama igrača (Drapšin, Vilimanović i Radović) što se odrazilo na slabiju partiju u Beogradu sa „crveno-belima“. Liga je vrlo izjednačena. Tu mislim na ekipe rangirane ispod trećeg mesta, ali se videlo i u Kupu, da ni vodeći nisu ne dodirljivi i da uvek može da dođe do iznenađenja.

Svestan je potpredsednik Ribnice da će se u januaru mnogo toga znati?

- Ovo je važan mesec za nas. Imamo gostovanje u Kladovu, čekamo Inđiju, pa nam gostujemo u Požarevcu, a između ta dva meča sledi nam i zaostali duel sa Vojvodinom u Kraljevu (27. januara). Od ishoda tih utakmica zavisiće naš plasman na kraju, pozicija pred plej of. Znajući sve to, gostovanje u Rumuniji nam je došlo kao „kec na deset“ – zaključuje Aleksandar Bićanin potpredsednik Ribnice.

Ribnica u Krajovi prvi meč igra u petak od 19 časova, a drugi u subotu tačno u podne. Posle tog susreta sledi i povratak za Kraljevo.


Partizan 3 : 0 Ribnica
Radnički 1 : 3 Crvena Zvezda
Spartak 0 : 3 Vojvodina NS Seme
Novi Pazar-Junior 3 : 0 Đerdap
Mladi radnik 3 : 2 Inđija
Konačna tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Partizan 18 18 0 50
2 Crvena Zvezda 18 15 3 46
3 Vojvodina NS Seme 18 14 4 42
4 Novi Pazar-Junior 18 10 8 28
5 Ribnica 18 7 11 22
6 Spartak 18 7 11 19
7 Inđija 18 6 12 19
8 Radnički 18 5 13 17
9 Mladi radnik 18 5 13 17
10 Đerdap 18 3 15 10