XS
SM
MD
LG

MFL Sombor XIV kolo: Ciklon "četvorka"protutnjo Kupusinom i Šikarom

Protekli, prvi aprilski vikend na utakmicama XIV kola prvenstva Međuopštinske Lige protekao je u znaku vetra i dosta hladnog vremena, pa je i poseta na utakmicama bila znatno manja nego što se očekivalo.Nije to ništa umanjilo borbenost, zalaganje i efikasnost na nekim utakmicama ovoga kola.

Kada bi se izražavali rečnikom novinara koji vode izveštaje o prognozi vremena, rekli bi smo da je vetar „oduvao“ neke ekipe na pojedinim utakmicama. Možda ne baš „olujni(fudbalski) ciklon“, koji je ovoga vikenda zahvatio Šikaru i Kupusinu, i duvao 4 kilometra na sat, naneo je „štetu“, ne toliko materijalnu, koliko bodovnu, ekipama Dinama i Radničkog (R), a posledice će osetiti u narednih nekoliko kola, jer bodovna razlika postaje sve veća, i teško dostižna.

Od 5 odigranih utakmica, na četiri su pobedile ekipe domaćina,a samo je ekipa Alekse Šantića slavila u gostima.Ne zna se dali su, uz pomoć vetra, ili bez njega, domaćini četiri puta više poslali lopti u mrežu protivničkih golmana (12:3), a ipak su znali kako sa „ciklonom“ da savladaju svoje protivnike. Najpre je u Crvenki, domaći istoimeni klub, pobedio goste iz Sombora golom u 77 minuti utakmice, a istoga dana su dva imenjaka odigrala svoj meč u Kolutu, gde je domaćin pobedio ekipu iz Ribareva sa 2:1. Isti rezultat, samo u korist gostiju, postignut je u Rastini, gde je sve završeno u prvom poluvremenu ,a u nastavku su šantićani spasavali minimalnu prednost.

Ciklon „četvorka“ protutnjao je u nedelju Šikarom i Kupusinom, a bilo ga je, kako kažu i u Ruskom Krsturu (Područna Liga), i najviše štete je naneo gostujućim ekipama, čije su se mreže tresle od naleta lopti upućenih od strane domaćih fudbalera.Sve ovo dobro su iskoristili štabovi odbrane ekipa domaćina,jer su sve preduzeli na vreme, i nisu imali štete.  

Fudbaleri Partizana iz Kupusine zadovoljno napuštaju teren posle pobede nad Dinamom iz Sonte (4:0)

Fudbaleri OFK Šikare, čvrsto su zaposeli čelnu poziciju ( za još sigurnih dva naredna kola ?), šantićani su se primakli bliže,a Partizan je, ovom pobedom u apatinskom derbiju, potvrdio da onih 0:2 iz Ratkova nije bila puka slučajnost. Ratkovčani imaju utakmicu manje odigranu, i sada su na četvrtoj poziciji, dok se ispod njih jedno mesto , drže sonćani,kojima se već u nedlju pruža prilika da se opravdaju boljom igrom pred svojim navijačima, u susretu sa vodećom OFK Šikarom. Na začelju tabele su još uvek Jeinstvo(R) i Rastina, a Panoniju više niko i ne smatra članom ove lige ,u nastavku prvenstva.

Pored derbija u Sonti, gde fudbaleri Šikare žele potvrditi trenutnu formu, a domaći Dinamo lečiti poraz iz Kupusine, ratkovčani dočekuju kolutsko Jedinstvo, i pobedom se ponovo vratiti u trku za najviši plasman. Za fudbalere OFK Metalca, još jedno gostovanje zaredom, ovoga puta na noge Jedinstvu iz Ribareva,a za ekipu Rastine nova utakmica na igralištu „Milan Đević“ u Rastini, dok slobodnu nedelju imaju fudbaleri Partizana i Alekse Šantića, koji će najverovatnije iz gledališta posmatrati svoje nardne protivnike.

Treći gol iz Kupusine. Strelac, kapiten Dujmović u 51 minuti utakmice

 


Dinamo 1 : 5 Aleksa Šantić
Radnički 1918 4 : 0 Rastina 1918
OFK Metalac 0 : 1 Partizan
Jedinstvo 1947 0 : 5 OFK Šikara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 OFK Šikara 18 13 3 2 42
2 Radnički 1918 18 11 2 5 35
3 Aleksa Šantić 18 10 3 5 33
4 Partizan 18 10 2 6 32
5 Crvenka (-1) 18 8 4 6 27
6 Dinamo 18 6 6 6 24
7 Jedinstvo 1947 18 8 0 10 24
8 OFK Metalac 18 6 3 9 21
9 Jedinstvo (R) 18 2 3 13 9
10 Rastina 1918 18 2 2 14 8