XS
SM
MD
LG

Miloš Josimov nastavlja karijeru u Radničkom iz Sremske Mitrovice

 

Razmišljam o životu posle fudbala

 

   Jedan od miljenika pećinačke publike Miloš Josimov, posle četiri i po godine (u dva navrata) provedenih u Donjem Sremu, nastaviće igračku karijeru u Radničkom iz Sremnske Mitrovice.

   - Povratak u Donji Srem zimus, posle godinu i po dana provedenih u inostranstvu, smatrao sam kao priliku da oživim karijeru - kaže Josimov - Poslednjih šest meseci u Slovanu nisam preterano provodio na terenu. Međutim, Donji Srem je posle veoma mučne i turbulentne sezone ispao u niži rang, a meni je istekao ugovor. Uzeo sam papire jer mislim da ja tako najbolje za sve strane. U “prvom mandatu” u Donjem Sremu sam proveo četiri godine i proživeo najlepše trenutke u karijeri. Ulasci u Srspsku, Prvu, a potom i Super ligu, ostaće mi večno u sećanju. U januaru sam prihvatio opet ponudu Donjeg Srema. Samo ovog puta je bilo drugačije. Susretali smo se sa dosta problema i, na žalost, sve se završilo ispadanjem iz Super lige. Čelnicima kluba želim im svu sreću i da postave Donji Srem na još zdravije noge nego nekad, a ja ću pokušati da se dokazujem u novoj sredini.

   Zašto baš u Radnički?

   - Možda sam napravio radikalan potez odlaskom iz Super lige u treću,ali jednostavno sam osetio da je to pravi izbor - nastavlja popularni Joske - Pošto već imam 31 godinu i moram da razmišljam o životu posle fudbala. Jednostavno ljudi iz Radničkog su mi dali ponudu koju zbog porodice nisam mogao da odbijem. Ali osetio sam i ambicioznu sredinu koja ima težnju ka napredovanju. Vrlo brzo smo postigli dogovor i dobio sam motiv da sa još jednim klubom jurim ulazak u viši rang. Dosta igrača u novom klubu i lično poznajem, a sa Rističem sam prijatelj već dugi niz godina. Poznavajući sve te momke,ubeđen sam da sledi uspešna sezona!

   Miloš Josimov razmišlja i o trenerskom pozivu.

   - Pre mesec dana sam postao vlasnik trenerske “B licence”, jer sam uspešno položio sve testove posle odslušanih predavanja u SC “Vujadin Boškov” u Novom Sadu. Imam planove da se na završetku karijere okušam i u trenerskom poslu, pa ću najverovatnije nastaviti sa školovanjem i za “A licencu”.

   U svakom slučaju, Miloš Josimov ostaje u fudbalu i imaće “svojim učenicima” mnogo toga da prenese.

 

 

Miloš Josimov