XS
SM
MD
LG
21.02.2010 A.Daišević

Ribnica nastavila pobedničku seriju i u Smederevu

Ribnica je nastavila trijumfalnu seriju u mini ligi za plasman od 5.-8. mesta. U Smederevu su "muksetari" ostavili domaćina na nuli, revanširali mu se za poraz iz prvog kola ovogodišnjeg prvenstva Viner Štediše Superlige i ovim trijumfom domaćina definitivno poslali u niži stepen takmičenja.
- Otišli smo u Smederevo da pobedimo to smo i ostvarili i ne znam šta bi tu još trebalo da se doda - kaže Mirko Radević kapiten Ribnice.

Čini se da je motiv Karljevčana bio jači?
- Ovo jer bila utakmica bez nekog motiva. Tačno je da smo mi želeli da im se revanširamo za onaj poraz iz oktobra, to nas je na kraju koštalo i plej ofa, ali generalno gledano bila je to mirna utakmica. Odigrali smo dosta sigurno, bez mnogo grešaka, igrali koliko je bilo potrebno za trijumf nad Smederevcima koji su posle ovog neuspeha definitivno ispali iz lige.

Kapiten Ribnice žali zbog ispadanja Smedereva?
- Dugo smo rivali, odlično se poznajemo i prava je šteta da sada, kada su dobili fantastičnu salu, igraju Prvu ligu. Uhvati mi seta kada vidim u kakvim uslovima radi Smederevo, a u kakvim mi. Kraljevo da ima dvoranu kao u Smederevu Ribnica bi bila prvak države - posebno ističe Ribnicin reprezentativac.

Ribnica će u nerdnom kolu, koje se igra posle pauze zbog finalnog turnira Kupa, u Požarevcu definitivno rešiti pitanje petog mesta.
- Taj meč će sve odlučiti i tako i treba da bude. Imamo bod više i dve pobede više, u nekim varijantama nam je dosta i poraz od 3-2, a sva tri dosadašnja duela završena su u pet setova i uvek je slavio domaćin. Naravno, ubeđen sam u naš trijumf, imamo kvalitet koji moramo pokazati u tom meču i siguran sam da nam peto mesto neće izmaći.

Ribnica će u taj meč, kao i poslednje kolo sa Spartakom u Kraljevu, ući bez kapitena i prvog musketara Mirka Radevića?
- Pojavila se jako unosna ponuda da dva meseca igram u Libanu, prihvatio sam,a veoma korektni su bili i čelni ljudi kluba. Dogovorili smo se na obostrano zadovoljstvo. U četvrtka odlazim za Liban, igraću u klubu koji se zove Zahra, trenutno su prvi u ligi, imaju želju da osvoje titulu. U klubu već igra Brčić,a od nedavno je i trener naš čovek Srđan Veckov. Verujem da ću opravdati očekivanja i da će sve biti u najboljem redu. Ribnica će i bez mene biti peta, jer Aleksić i Mijalković su porovereni igrači na poziciji srednjeg blokera i ništa se u igri Ribnice neće promeniti ili osetiti.  Dakle, kao što rekoh verujem da će Ribnica pobediti u Požarevcu.

Ispostavilo se da je tvoj poslednji meč u dresu matičnog kluba bio u Smederevu?
- Tada to još nisam znao, ali tako ispada sada, mada to važi za ovu sezonu. Na leto prvo razgovaram sa ljudima iz Ribnice i nema ništa protiv da ostanem u rodnom gradu i mom klubu. Ako ostajem u našoj ligi onda je moja želja Ribnica, a jedino neka unsosna ponuda iz inostrnastva sve može da promeni - zaključuje Mirko Radević u ovoj sezoni kapiten kraljevačke Ribnice.


6 .kolo Mini liga 5-8
Smederevo 0 : 3 Mladi radnik
Ribnica 3 : 1 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ribnica 20 12 0 8 34
2 Mladi radnik 20 9 0 11 30
3 Spartak 20 4 0 16 14
4 Smederevo 20 3 0 17 10