XS
SM
MD
LG

Vredan jubilej FK Sloven iz Sibača

Fudbalski klub „Sloven“ iz Sibača obeležio je 9. avgusta značajan jubilej – 90 godina postojanja. Program obeležavanja jubileja počeo je u popodnevnim satima dočekom gostiju iz Balatuna, sela iz Republike Srpske sa kojim je Sibač selo pobratim već tri decenije i prijateljskom fudbalskom utakmicom između domaćeg Slovena i FK Balatun, koju su Sibačani kao dobri domaćini izgubili rezultatom 2:3. Rezultat očigledno nikome nije bio primaran, a po rečima predsednika FK Balatun Zorana Lukića, najvažnije od svega je da je utakmica protekla u fer-plej atmosferi i da je posle više od dve decenije obnovljena tradicija druženja dva kluba i dva bratska sela Predsednik FK „Sloven“ Dragan Nebrigić kaže da je želja Sibačana bila da radost jubileja podele sa bratskim klubom iz Republike Srpske i sa prijateljima bez kojih klub ne bi opstao ovoliko godina. „Veliku zahvalnost dugujemo svima koji su nas podržavali sve ove godine, a posebno lokalnoj samoupravi u Pećincima i Sportskom savezu „Razvoj sportova“ bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće“ – izjavio je Nebrigić.

Sloven - Balatun

Centralnu svečanost u sibačkom lovačkom domu organizovali su zajedničkim snagama FK „Sloven“ i Mesna zajednica Sibač, uz podršku Sportskog saveza „Razvoj sportova“, a na početku svečanosti je Jovan Vidakov, nekadašnji igrač, trener i predsednik kluba, upoznao goste sa istorijatom kluba i podsetio na to kako su izgledali počeci „Slovena“, nakon čega su aktuelni predsednik kluba Dragan Nebrigić i predsednik Saveta Mesne zajednice Sibač Đorđe Smiljanić uručili zahvalnice igračima FK „Sloven“, koji su igrali u periodu od 1950. do 1960 godine, kao i prijateljima koji su klub zdušno podržavali na njegovom 90 godina dugom putu.

Priznanja za goste

Među nagrađenima su se našli i Sportski savez „Razvoj sportova“, „FK Balatun, preduzeće „Luki komerc“, Industrija mesa „Đurđević“ i Opština Pećinci. U ime lokalne samouprave zahvalnicu je primio zamenik predsednice opštine Pećinci Zoran Vojkić.

- Devedeset godina postojanja je zaista pažnje vredan jubilej. Čestitam domaćinima na upornosti i istrajnosti i želim im još mnogo uspešnih godina u sportu. Lokalna samouprava u saradnji sa „Razvojem sportova“ izdvaja značajna sredstva za pokrivanje troškova takmičenja svim sportskim društvima u našoj opštini, kao i za ravoj sportske infrastrukture i FK „Sloven“ će uvek moći da računa na našu podršku“ – rekao je Vojkić.

Sibački fudbaleri se trenutno takmiče u opštinskoj ligi, a kako su nam rekli, od naredne sezone nadaju se plasmanu u viši rang.


Graničar 4 : 1 Mladost
Vitez 2 : 4 Lovac
Sloboda 5 : 1 Srem
Sremac 4 : 1 Šumar
Sloven 2 : 5 Kameni
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 18 14 1 3 43
2 Lovac 18 12 3 3 39
3 Mladost 18 11 3 4 36
4 Kameni 18 10 2 6 32
5 Graničar 18 8 3 7 27
6 Sremac 18 7 4 7 25
7 Srem 18 6 3 9 21
8 Šumar 18 6 0 12 18
9 Sloven 18 4 0 14 12
10 Vitez 18 2 1 15 7