XS
SM
MD
LG

OK Ribnica - Proverenim snagama u novu sezonu

Odbojkaši kraljevačkog Superligaša po tradiciji pripreme su započeli na Atletskom stadionu kraj Ibra. Na okupu dvadesetak igrača koji će u narednom periodu trenirati i pripremati se uglavnom u Kraljevu. Ovo zakašnjenje od deset dana u odnosu na dosadašnje početke priprema novinarima je objasnio Boško Mačužić, trener Ribnice.

- Razlog je što liga u narednoj sezoni počinje tek krajem oktobra. Stoga nismo krenuli prvog dana avgusta kao do sada. Krećemo sa pripremama i sa zadovoljstvo moram reći sa igračima koji su činili kostur u prošloj sezoni. Ono što je sigurno je da su na klub napustili Korektor Radović koji je otišao u Novi pazar i libero Goran Škundrić. On će karijeru nastaviti u Rumuniji. Ostali igrači su tu a za mesto u prvom timu konkurisaće i nekoliko mladih momaka. Tu su i pojedini igrači iz OK Tehničar i to oni koji su redovno nastupali i pionirskim i kadetskom reprezentacijama.

Pripreme počele atletikom

Iako je još rano interesantno je kako u Ribnici ocenjuju kvalitet ostalih ekipa i kakav plasman treba očekivati.

- Teško je bilo šta reći o nastupajućoj ligi jer su se u međuvremenu dogodile mnoge promene u svim klubovima. Snage ostalih su pod velikim znakom pitanja jer još uvek nisu formirani timovi sa kojima će nastupiti u sledećoj sezoni. Ima vremena da se i druge ekipe popune do završetka drugog prelaznog roka koji će trajati do pred sam početak prvenstva.

Oveaj početak priprema u mnogome se razlikuje od većine dosadašnjih. Po prvi put nema problema oko sastava ekipe. Kakav je to osećaj?

- Ne pamtim kada smo počeli pripreme a da imamo rešeno pitanje igračkog kadra. Ribnica sada ima gotovo kompletan tim. Ali podsetiću u poslednjih pet godina uvek smo imali manjak od pet do sedam igrača. Sada praktično imamo ova dva pomenuta odlaska. Došli su perspektivni od kojih dosta očekujem. Pred nama je veliki posao, kuburi se sa sredstvima malo je igrača sa strane a kako ćemo se plasirati zavisi hoće i dalje biti atmosfera koja nas je krasila tokom prošle sezone - zaključio je Boško Mačužić, trener Ribnice.

Rukovodstvo OK Ribnica foto: Stole

MLADOST I ISKUSTVO

Okošanović, Pavlović, Seizović, Adamović, Močić (libero), Ćosić, Milovanović, Drapšin. Trojica pridošlih iz OK Tehničar: Milovanović, Paunović, Marković i Selečanin. Čeka se dolazak Vilimanovića.


Partizan 3 : 0 Ribnica
Radnički 1 : 3 Crvena Zvezda
Spartak 0 : 3 Vojvodina NS Seme
Novi Pazar-Junior 3 : 0 Đerdap
Mladi radnik 3 : 2 Inđija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan 18 18 0 50
2 Crvena Zvezda 18 15 3 46
3 Vojvodina NS Seme 18 14 4 42
4 Novi Pazar-Junior 18 10 8 28
5 Ribnica 18 7 11 22
6 Spartak 18 7 11 19
7 Inđija 18 6 12 19
8 Radnički 18 5 13 17
9 Mladi radnik 18 5 13 17
10 Đerdap 18 3 15 10