XS
SM
MD
LG

ŽSLS: Vojvodina - Požarevac 3:0
Šest prvenstvenih kola, moralo je da prođe, da bi fudbalerke Vojvodine ostvarile prvu pobedu na svom terenu. Pored toga, mlade igračice „crveno-belih“ su ovim trijumfom, srušile neugodnu tradiciju u susretima sa Požarevcem u Novom Sadu. Naime, u proteklih nekoliko utakmica, Novosađanke su od ovog rivala gubile kod kuće ili osvajale najviše bod, a pobeđivale ih u gostima.


„Crveno-bele“ su, od samog starta utakmice, krenule rešene da ne dozvole gošćama još jedan luksuz u vidu tri boda iz Novog Sada. Agresivnost, borbenost i zajednički duh igračica Vojvodine dao je rezultat već u 6. minutu. Kapiten, Adrijana Delić, stuštila se po levom boku, izdržala jednu odbrambenu igračicu Požarevca na leđima, ubacila nisku, oštru loptu u peterac gošći, gde se na pravom mestu, našla Marija Kovačević i ubacila je u mrežu. Vodeći gol dao je Novosađankama potrebnu mirnoću, a za čudo, nije baš posebno animirao gošće. Igračice Požarevca nisu bile dovoljno konkretne, a tek nekoliko mlakih pokušaja, ostalo je bez rezultata. Na suprotnoj strani pak, domaće su tokom prvog poluvremena imale još dve kolosalne prilike da povećaju prednost. Prvi put je, za delić sekunde, zakasnila Marija Kovačević, dok je druga šansa bila još zrelija. Ponovo je začetnik akcije, slično kao kod vodećeg gola, bila brzonoga Delićeva koja je, nakon prodora po levoj strani, uputila loptu paralelno sa gol linijom. Marija Kovačević se spetljala pred praznim golom, promašila loptu, koja je potom došla do Savanovićeve, usledio je topovski šut iskosa sa desne strane, ali je jedna od igračica požarevca, telom izblokirala i tako zaštitila svoju mrežu.

Poslednji minut prvog poluvremena bio je koban za igračicu gošći, Mariju Čubrilo koja se teže povredila i na žalost, završila u Urgentnom centru KCV. Ona je, prilikom jednog bezazlenog duela, u kome čak nije bilo direktnog kontakta sa protivničkom igračicom, ostala na travi sa rukom koja je u predelu ramena, iskočila iz svog ležišta.

Potpuno isto, kao i u prvom poluvremenu, Vojvodina je postigla svoj drugi gol nakon samo šest minuta igre. Bila je to sjajna akcija koju je, oduzetom loptom na sredini terena, započela Dunja Trajković, odmah je prosledila Mariji Kovačević, a ova iz prve, odidigrala u prazan prostor, Adrijani Delić. Kapiten Novosađanki najviše voli ovakve prilike i najčešće ih i koristi. Nezadrživ šprint i neumoljiva egzekucija za 2 : 0.
Konačan rezultat postavila je Aleksandra Savanović iz opravdano dosuđenog kaznenog udarca sa 11 metara. Prethodno je u kaznenom prostoru Požarevca, jedna od igračica gostujućeg sastava, na nepropisan način, zaustavila Mariju Kovačević.
Susret Vojvodine i Požarevca, protekao je u izuzetno fer i korektnoj igri, sa samo jednim pokazanim žutim kartonom, koji je zaslužila Zlata Milanović.
Sudijska trojka je svoj posao obavila bez greške.

FC „Vujadin Boškov“- Gledalaca: 100. Sudija: Marina Mašić (Pančevo). Strelci: Kovačević (6. min), Delić (51. min) i Savanović (69. min iz jedanaesterca). Žuti karton: Milanović (Vojvodina).

Vojvodina :  Drezga, Milanović, Kolarić, Janković (od 80. min Garić), Vukčević, Gavrilović (od 74. min Nikolić), Malijar (od 54. min Trbojević), Savanović, Trajković, Kovačević (od 68. min Ostojić), Delić

Požarevac : Ivanović, Radosavljević, Čubrilo (od 46. min Jevremović, od 85. min Ćorluka), Daničić, Izgarević, Šćepović, Bitević, Đalović (od 32. min Tasić), Elenkov (od 32. min Šebek), Vuković, Virijević

KOMPANIJA „FOTOOKO“ SPONZOR UTAKMICE

Marketing služba ŽFK „Vojvodina“ uvela je još jednu novinu u cilju bolje medijske promocije kluba i njegovih sponzora.


Svaka prvenstvena i kup utakmica imaće svog zvaničnog pokrovitelja i sponzora, a čast da bude prva na listi, zaslužila je kompanija „Fotooko“ iz Novog Sada.
„Fotooko“ je, jedna od najstarijih novosadskih kompanija iz oblasti štampe i grafičkog dizajna. Osnivač i vlasnik, gospodin Đerđ Balaton, punih 26 godina, uspešno vodi i razvija svoju firmu. Velika ljubav prema crveno-belim bojama, spaja porodicu Balaton i Vojvodinu, već treću generaciju.
ŽFK „Vojvodina“ ima posebnu čast i zadovoljstvo, da u svojim redovima ima takvog sponzora, na kojem bi joj mogli pozavideti i mnogi klubovi iz muške JSL.





Spartak 3 : 0 Crvena zvezda
Mačva 0 : 1 Sloga Radnički
Vojvodina 3 : 1 Požarevac
Mašinac 3 : 0 Napredak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 6 6 0 0 18
2 Mašinac 6 5 0 1 15
3 Crvena zvezda 6 4 0 2 12
4 Požarevac 6 3 0 3 9
5 Vojvodina 6 2 1 3 7
6 Napredak 6 1 1 4 4
7 Sloga Radnički 6 1 0 5 3
8 Mačva 6 1 0 5 3