XS
SM
MD
LG

Glogonjci vraćaju nekadašnji fudbalski sjaj

Nekadašnji srpskoligaš Glogonj u jesenjoj sezoni beležio je odlične rezultate i posle odigranih osam kola osvojili su prvo mesto sa 18 bodova uz gol razliku 16-5. Glogonjci su igrama pokazali da su na dobrom putu da od sledeće sezone ponovo budu članovi Prve južnobanatske lige. Dolaskom predsednika Saše Veselinovića koji je sa svojim saradnicima Nebojšom Petrovićem – Maradonom, Čedom Nikolovski, Ljubom Stojčevskim, Nebojšom Miloševskim, Pero Bojkovićem i Dragoljubom Simonovićem u proteklih godinu dana napravio pravu atmosferu u klubu i uz pomoć MZ Glogonj uspeo da ostvari uspeh za koji kaže:

- Fudbaleri su najzaslužniji za lep uspeh koji smo ostvarili ove sezone. Iza nas je teška sezona i najvažnije je da smo uspeli da izdržimo pritisak do kraja sezone. Fudbal u Glogonju se ponovo vraća na velika vrata i sada se okrećemo novim izazovima. Fudbaleri će imati malo odmora, a za nas iz uprave kluba odmora nema, jer moramo razmišljati o nastavku sezoni.


Predsednik kluba Veselinović o ambicijama i narednim akcijama kluba kaže:

- U klubu treniraju i takmiče se sve selekcije i osnovni cilj je da nastavimo započeti posao da iz svojih redova stvorimo jak tim. Naš zajednički i naredni cilj je da naš klub vratimo u viši rang. Naše mesto je uvek bilo poznato po fudbalu, odakle su mnogi fudbaleri napravili sjajne fudbalske karijere širom Srbije i inostranstva i želim da istaknem da klub ima bogatu fudbalsku tradiciju.

Da li planirate i da se pojačate u prelaznom roku.

– Što se tiče pojačanja razmišljamo da se vrate naši igrači koji igraju u klubovima iz okoline, jer želimo da u timu budu igrači iz našeg mesta i takva politika kluba donela je dobru i zdravu atmosferu i odlične rezultate ove jeseni Imamo dosta dobrih mladih igrača i želimo šancu njima da pružimo kako bi u budućnosti stvorili tim koji će povratiti nekadašnji sjaj fudbala u Glogonju - kaže Veselinović.

Na klupi je bio trener Stojče Cvetković koji je rekao posle uspeha svog tima:

- Zajedno smo svi verovali da možemo do prvog mesta i na kraju smo uspeli Drago mi je da sada svi drugačije gledaju i govore o našem klubu i to je dokaz da smo na dobrom putu i želim da to što duže potraje. Svi igrači su zaslužni za ovaj uspeh, ali bih pohvalio Milana Veselinovića i Darka Arsića koji su pružali dobre partije u kontinutetu.

Fudbaleri koji su nosili dres Glogonja tokom prvog dela sezone: Boris Nikolovski, Dušan Veselinović, Aleksandar Stefanović, Nikola Aleksić, Boban Madževski, Marko Krstić, Saša Veselinović, Igor Ilijevski, Vladimir Jovčevski, Filip Filipović, Ivan Stoševski, Damir Krstić, Miroslav Bojkovski, Bojan Stoševski, Igor Marić, Milan Veselinović, Nikola Veselinović, Dragan Dimitrov, Vladimir Vukov, Nenad Spasić, Nikola Ilić.

Prvi strelac ekipe je: Bojan Stoševski sa 6 golova, Dušan Veselinović i Miroslav Bojković po 5 golova.


Glogonj 2 : 0 Tempo
Unirea 3 : 0 Mika Antić
Polet 3 : 1 Stari Tamiš
Spartak 8 : 1 Pobeda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Stari Tamiš 16 11 3 2 36
2 Polet 16 11 0 5 33
3 Glogonj 16 9 5 2 32
4 Spartak 16 9 4 3 31
5 Unirea 16 9 2 5 29
6 Omladinac 16 8 1 7 25
7 Mika Antić 16 4 0 12 12
8 Tempo 16 2 1 13 7
9 Pobeda 16 1 0 15 3