XS
SM
MD
LG

Start prolećnog dela Druge opštinske lige Obrenovac

Posle tri nedelje od kako je počela Prva opštinska liga Obrenovac, došao je i red da drugoligaši upale motore. Start Druge opštinske lige zakazan je za 2. april sa početkom u 16 h.

Velika borba će se voditi za ulazak u viši rang, pošto nijedan klub odavno nije bio u Prvoj opštinskoj ligi. Ovog proleća ocekuje se pravi spektakl, čak 4 kluba imaju ambicije da postanu članovi elitnijeg društva. Pol poziciju svakako zauzima tim Sloge iz Ratara, jesenji deo su završili bez poraza, sa 7 pobeda i 1 neresenim rezultatom. Redom su dobijali najveće konkurente, iako su sva tri derbija igrali pred svojom publikom. Lako su izašli na kraj sa Zadrugarom (5:1), dok su Rekreativo i Proleter dobili istim skorom (3:1). Ako igrači kao sto su Mikić, Simić i Matić nastave ovim tempom, Ratarcima se smeši ulazak u viši rang. S obzirom da su na početku takmičenja praktično bili bez tima, biće to veliki uspeh za ovu ekipu.

Glavni pratioci Sloge biće ekipe Rekreativa iz Obrenovca i Proletera iz Jasenka. Ekipa Rekreativa je tehnički najbolja ekipa u prvenstvu, postigli su najviše golova u ligi  (34). Rekreativosi imaju u svojim redovima prvog strelca lige Uroša Markovića koji je tokom jeseni 12 puta zatresao mrežu. Uz pomoć kapitena Dragojlovića, Markovića, Ivkovića i iskusnog čuvara mreže Miloša Djokića cilj više nije tako daleko. Njihova prednost će biti sto će ključne utakmice igrati pred svojom publikom. Što se tiče Proletera, dugo godina čekaju da izadju iz ovog ranga, a ova godina im se čini kao presudna. Bili su prošle sezone na pragu uspeha, ali dva boda su ih delila od Prve opštinske. Već u subotu će imati šanse da se probiju do drugog mesta, ako savladaju Rekreativose. Glavne uzdanice su im: Miloš Stančić, Stančić Filip, Živanović Darko i Čolaković Ivan. Poslednja ekipa koja ima minimalne šanse da se nadje u većem rangu je FK Zadrugar iz Orašca. Novi trener Vlada Dimitrijević je najavio već ovog proleća ulazak u društvo prvoligaša. Paklena borba čeka bracu Živkoviće, Stanisavljevića, Ivanića i Djordjevića.

Što se tiče ostalih klubova, FK Baljevac će više problema imati van fudbala, pošto su pred sam početak prolećnog dela ostali bez svog terena. Ekipe Tornada iz Draževca i Munje iz Bariča ce pokušati da što više poremete planove glavnim favoritima. Na samom začelju tabele nalaze se Skela i Roma Iverić. Skela ne pruža dobre partije, kakve je znala ranijh godina, dok je Roma Iverić posle duge stagnacije uspela da zbije redove i da sa ponosom predstavlja svoje selo, pored toga sto su glavni autsajderi.

Za tačno dva meseca znaće se ko će izaći kao pobednik, a ko će čekati na neku drugu priliku da se nadju u kvalitetnijem takmičenju, kao što je Prva opštinska liga Obrenovac.


Draževac-Tornado 2 : 2 Zadrugar
Roma-Iverić 5 : 2 Barič-Munja
Proleter 2 : 0 Sloga
Skela 3 : 1 Rekreativo
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloga 16 12 3 1 39
2 Rekreativo 16 10 1 5 31
3 Proleter 16 9 0 7 27
4 Skela 16 8 2 6 26
5 Zadrugar 16 7 2 7 23
6 Baljevac 16 7 2 7 23
7 Draževac-Tornado 16 5 3 8 18
8 Roma-Iverić 16 4 2 10 14
9 Barič-Munja 16 2 1 13 7