XS
SM
MD
LG

Ako smo od Mačve danas nešto naučili, dobro je... u protivnom, loše nam se piše!

Prva liga Srbije 4.kolo: Radnički – Mačva 0:3 (0:1).

Radnički: Kostić 5, Jovanović 6, Nikolić 6, Perišić 6, B.Mančić 5, Ožegović 5, ( Tolić 6), Petrov 5  (N. Mančić 5), Ristov 6, Stojanović 6, Čolović 5 ( M. Mančić 5 ).

Igrač utakmice : Mačva Šabac!!!!!!!

Da,  život zna da bude surovo istinit, a  svaka škola da bi se izučila mora da  ima svoju cenu.

Radnički je danas upoznao  istinitu, surovu stranu života utoliko što je bio u (ne)prilici da spozna svoje (ne)moći, odnosno snagu i vrednosti rivala iz Šapca.

Ivica Kralj koji u Beogradu u svom Partizanu nije imao mesta ni mogućnosti da pokaže da zna fudbal i da ume da misli, pokazao je kako se organizuje Klub, kako se ulazi u selekciju , kako se pristupa poslu i kako se fudbalski ,ljudski i sportski podiže Klub. Ovaj čovek kome osmeh nije danas silazio sa lica u susretu  s Piroćancima,  grlio se i dugo pričao gradonačelnikom Vasićem, svakim običnim čovekom na tribinama, plenio je neposrednošću. Sa druge strane njegov kolega niti je  to ikada znao, niti je ikada mogao da pokuša da nešto ume kao Ivica Kralj.

Toliko o Mačvi i Radničkom, toliko o Ivici Kralju i predsedniku ovog našeg Kluba!

Sad o fudbalu!  Sad o trenerima.

Kažu, Radnički je danas igrao slabo! Smatram da Radnički danas NIJE MOGAO VIŠE!  Radnički je danas igrao samo toliko koliko mu je Mačva dozvolila.

Mačva radničkom nije dozvolila NI SEKUND. Predrag Rogan je imao tim koji je ostvario sve njegove planove. Marjan Živković danas je imao momke koji i da su hteli, a neki jesu, NISU MOGLI VIŠE! Ko da izdrži PRESING po celom terenu i ko da u takvoj igri iznese loptu, uradi nešto sam, makar šutne na gol. Niko to nije mogao i niko to nije uradio!

 Zbog svega danas, Piroćanci budimo zadovoljni. Videli smo gde su najbolji, a sada ćemo polako gledati u svoju avliju, proceniti ko može da bude ,,pop u selu,, a ko ne , ko može da vodi ovaj Klub i tako dalje, i tako dalje.

U celoj priči najmanja krivica je do Marjana Živkovića , jer, naprosto, u ovakvoj igri on nije mogao ništa. Ne bi mogao ni Murinjo da je sedeo umesto njega. Nije Marjan Živković danas bio slab trener, koliko je Predrag Rogan danas imao ,,vojsku,, sa kojom je mogao da  ,,puca iz svih oružja,, .

 Svih 90 minuta trener gostiju Rogan nametnuo je ritam, presing po celom trenu i fudbaleri Radničkog bili su uhvaćeni u ,,Mačvinoj mreži,, nemoćni da šutnu ,,ljudski,, na gol!

 Porazi su deo života. I nije čudno pretrpeti ih. Ovaj PORAZ DANAS IMA VELIKU KORIST! Ima korist pre svega zbog toga što smo spoznali mnogo toga! IMA KORISTI  i tako treba doživeti!

Mačva je došla, uživala na pirotskom ćilimu, očitala lekciju i otišla. Ostali smo mi, da se pogledamo u oči, spoznamo šta ko može, a šta ko ne može i već od ponedeljka prionemo na posao. Da čistimo kukolj, da menjamo navike, da nađemo svetlost na kraju ovog ,,tunela,, u koji smo danas ušli.

 U svemu dobro, što je Mačva stigla na vreme. U četvrtom kolu! Ima još mnogo vremena. Za mnogo toga. Da neki shvate svoju nemoć, da drugi menjaju navike, da treći traže novi pristup, način, koncept. Ako to danas nismo shvatili, onda je ovaj poraz velika katastrofa. Ukoliko još noćas shvatimo ,a sutra javno priznamo, imaćemo i snage i moći da idemo dalje. Ovako, biće teško!

 Moram na kraju da kažem fudbalerima , posle svega mora da bude gore, ali um i sve ostalo ,,na sto,, prst na čelo, pa ko može neka ide dalje, neka ide napred, ko misli da ne može, ne može i kraj!

Evo sad golova, kako smo ih primili. Kod jednog smo delovali trapavo, kod drugog, sami smo ga sebi dali, a treći , bio je evro gol. Tri Kostića ne bi mogla ništa!

Prvi gol. Lazarević, slobodan udarac! Evro gol! 0:1

Drugi gol , Kostić , našao se  u ,,nebranom grožđu,, ukrali su nam loptu i … gol. Matić. 2:0

I treći. Ponovo smo sve sami izgrešili, a Milosavljević postigao još jedan evro gol, posle našeg poklona!  3:0.

Pre početka utakmice i za vreme gajili smo neku nadu. U gledalištu optimizam. Ivica Kralj je uneo posebno raspoloženje.

I na kraju,  mi rekosmo što smo mislili.Evo šta su rekli treneri. Najpre gost Predrag Rogan.

I naš Marjan Živković, ako je imao snage i moći da nešto kaže!

p.s.

 I na kraju, naravoučenije! Ako su svi pomenuti i oni drugi nešto danas naučili, dobro jes, ako nisu, džaba bilo!

I još nešto. Gledam klubove, svuda postoji neko ko je IME, ko povede Klub, ko je autoritet za protivnika, za sudije. Ovde kod nas, ove ljude od Bele Palanke dalje ne znaju. Za vodjenje Kluba potrebno je znanje i ime, neko koga poštuju, rukuju se sa njim… ne mogu tek tako, čak ni na terenu sudije!!!  A mi!? Nije Mačva sučajno pozvala ivicu Kralja …

Gde su Loki, Bata, Djole…  Ili da idemo u Beograd…


Inđija 1 : 1 Zemun
Proleter 0 : 0 Sloboda
Radnički 0 : 3 Mačva
Kolubara 1 : 1 Bežanija
OFK Odžaci 2 : 0 Dinamo
BSK Borča 2 : 1 Jagodina
ČSK Pivara 4 : 2 Budućnost
Sindjelić 4 : 0 OFK Beograd
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 4 4 0 0 12
2 ČSK Pivara 4 3 1 0 10
3 BSK Borča 4 3 0 1 9
4 Sindjelić 4 2 2 0 8
5 Jagodina 4 2 1 1 7
6 OFK Odžaci 4 2 1 1 7
7 Bežanija 4 1 2 1 5
8 Proleter 4 1 2 1 5
9 Sloboda 4 1 2 1 5
10 Budućnost 4 1 1 2 4
11 Radnički 4 1 0 3 3
12 Kolubara 4 0 3 1 3
13 Zemun 4 0 3 1 3
14 Inđija 4 0 2 2 2
15 Dinamo 4 0 2 2 2
16 OFK Beograd 4 0 0 4 0