XS
SM
MD
LG

PLS: Mačva lider na tabeli i posle prvog poraza

Derbi utakmica dva trenutno najbolje plasirana prvoligaša odigrana je danas u Čelarevu, ali I pored prvog poraza za Šapčane od starta prvenstva, FK “Mačva” ostaje lider na tabeli. Utakmica 8. kola Prve lige Srbije između FK “ČSK Pivara” I FK “Mačva” završena je rezultatom 1:0 (0:0). Gol za domaće postigao je u 62. minutu Aleksandar Davidov.

Trivo Ilić trener FK “ČSK Pivara“  na konferenciji za novinare izrazio je zadovoljstvo postignutim rezultatom, jer je ovo ipak derbi, objektivno dve najbolje ekipe u ligi. „Nije ni slučajno što je Mačva na prvom mestu, a ČSK na drugom. Danas su gledaoci mogli da uzivaju u dobrom fudbalu. Otprilike, nijanse su odlučivale i motivacija pojedinca. Mi smo u prvih 15 minuta imali jednu priliku, kada je golman Pejović iz bliže razdaljine odbranio Mladena Vukasovića šut, koji je maltene viđen u golu. S'druge strane ekipa Mačve je imala prečku i određeni pritisak i uglavnom mi smo znali taj kvalitet Mačve koja ima brze igrače poput Memedovića, Stančetića, Milosavljevića, znamo da imaju odličan vezni red sa Obrovcem i Ivićem. Objektivno to je i podjednaka utakmica. Uplašio sam se da ćemo izgubiti utakmicu kada Slađan Nikodijević sam izašao pred golmana Pejovića i nije najbolje odreagovao. Ali ne mogu da mu zamerim, jer stvarno je odigrao odlično utakmicu kao špic, koji je držao dva štopera, centralna beka ekipe Mačve i kada se pridodaju te dve šanse i ovu situaciju koju je Davidov rešio velemajstorski, mislim da smo možda za nijansu mi bili bliži pobedi i zaslužili je, i ako nas je ekipa Mačve žestoko pritisnula. Sa četiri igrača nam je opteretila zadnju liniju, a imali smo i sreću kada je Ristivojević fenomenalno šutnuo sa 30-tak metara, Tankosić je tu odbranio. Sve u svemu, publika je otišla zadovoljna i čestitam mojoj ekipi na pobedi, a ekipi Mačve takođe želim sve najbolje, jer zaista igraju dobar fudbal i po meni, zaslužuju da igraju Super ligu“, naveo je Ilić, trener ČSK Pivare.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“ Predrag Rogan kaže da je utakmicu odlučio jedan šut. „Davidov je ipak velemajstor, nije džabe igrao u Prtizanu i u inostranstvu. Pokazao je jedan kvalitet, sa distance nas je koštao bodova. Ja nemam šta da zamerim stvarno mojim momcima, dali su sve od sebe i u prvom poluvremenu smo imali par izglednih šansi, a u drugom poluvremenu smo dominirali. Nismo tu dominaciju realizovali i nismo pravili neke izglednije šanse, naravno kada se protivnik povuče, treba ipak malo jači kvalitet i pasa i kreacije da bi se rešio taj problem. Međutim, nismo previše ni leteli kada smo pobeđivali, sve je to sastavni deo sporta i porazi i pobede, okrećemo se narednoj utakmici, idemo dalje ništa nas neće poremetiti, mi imamo našu priču, bitno je da su momci u ovom trenutku dali koliko su mogli. Čestitke ekipi Čelareva i želim im sve najbolje u nastavku prvenstva“, istakao je Rogan na konferenciji za novinare.

Naredno, 9. kolo Prve lige Srbije, fudbaleri Mačve igraju u Šapcu, kada dočekuju ekipu Sinđelića. 

 

 

 


Inđija 0 : 1 Radnički
Kolubara 0 : 0 Proleter
OFK Odžaci 0 : 0 Zemun
BSK Borča 0 : 2 Sloboda
ČSK Pivara 1 : 0 Mačva
Sindjelić 1 : 1 Bežanija
OFK Beograd 3 : 3 Dinamo
Budućnost 2 : 4 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 8 6 1 1 19
2 ČSK Pivara 8 5 3 0 18
3 Sloboda 8 4 3 1 15
4 Sindjelić 8 3 4 1 13
5 Jagodina 8 3 3 2 12
6 Radnički 8 4 0 4 12
7 BSK Borča 8 4 0 4 12
8 Budućnost 8 3 2 3 11
9 OFK Odžaci 8 2 4 2 10
10 Bežanija 8 1 5 2 8
11 Zemun 8 1 5 2 8
12 Proleter 8 1 4 3 7
13 Dinamo 8 1 4 3 7
14 OFK Beograd 8 1 3 4 6
15 Kolubara 8 0 5 3 5
16 Inđija 8 1 2 5 5