XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal je sve neizvesniji i dinamičniji

Pre početka tekuće takmičarske sezone u Super ligi Srbije za žene, više od polovine klubova je medijski pompezno najavilo svoj juriš na šampionski tron. Zanimljivo je da su u tim kalkulacijama pojedini fudbalski "eksperti" aktuelne šampionke Srbije otpisali kao mogućeg kandidata za odbranu titule. Međutim, nakon samo 5 odigranih kola i njima je valjda postalo jasno da će neki od tih verbalnih šampiona biti presrećni ako pređu "crtu" i izbegnu plej-aut.

U odloženoj utakmici 3. kola Super lige Srbije u fudbalu za žene, odigranoj u četvrtak 6. oktobra, sastala su se dva naša najstarija kluba, zemunska Sloga i subotički Spartak. Utakmica je imala presudan značaj za vrh tabele jer su oba tima u prethodnim susretima ostvarila maksimalan bodovni učinak.
Očekivala se zanimljiva i rezultatski neizvesna utakmica u kojoj su gošće važile za favorita, ali su i domaće igračice imale svoje adute. Fudbalerke Spartaka već 6 godina drže šampionski tron u kontinuitetu, dok je zemunska Sloga zadnju titulu osvojila davne 1993/94. godine. Međutim, početkom aktuelne sezone u ŽFK Sloga Radnički dolazi do značajnih promena, kako u organizaciji tako i u kadrovima, pa klub u želji da se vrati na staze stare slave angažuje vrsne srpske fudbalerke od kojih su čak 6 branile boje Spartaka: Ljiljana Gardijan, Marija Radojičić, Kristina Krstić, Sandra Đilas i sestre Čubrilo, Jelena i Marija, od kojih većina njih ima zavidno međunarodno iskustvo.

Uz minimalnu pobedu od 0:1 Subotičanke su se učvrstile na vrhu tabele sa 3 boda prednosti, ali prvenstvo se tek zahuktava. Za vikend se igra 7. kolo Super lige Srbije za žene.

Sutra 8. oktobra debitant u Super ligi ŽFK Obilić na svom stadionu dočekuje gradskog rivala Crvenu zvezdu. Stručni štab Obilića je najavljivao čak i borbu za titulu, ali je očigledno precenio svoje mogućnosti. Trenutno je fenjeraš sa jednim nerešenim ishodom i 4 poraza. U ovom susretu Crvena zvezda je veliki favorit. U nedelju 9. oktobra igraju se tri utakmice. Požarevac na svom terenu očekuje Slogu Radnički. Domaća ekipa je loše startovala i ne treba da iznenadi ako pretrpi i 6 poraz. U Novom Sadu Vojvodina igra protiv kruševačkog Napretka. Novosađanke su (pre)rano i (pre)visoko poletele nadajući se borbi za titulu, a nakon tri poraza indisponirane dočekuju "čarapanke" koje imaju isti broj izgubljenih utakmica. Spartak gostuje u Nišu podmlađenoj, ali poletnoj ekipi Mašinca. Subotičanke važe za velikog favorita, ali mlade Nišlijke željne dokazivanja mogu i da iznenade.

Mada je prerano da se daju ozbiljne prognoze, činjenica je da se na vrhu tabele polako odvajaju 3 ekipe: Spartak, Sloga Radnički i Crvena zvezda, koje su ujedno i najozbiljniji kandidati za budućeg šampiona. Sve ostale ekipa će se boriti za sredinu tabele.


14 .kolo Superliga Srbije
Spartak 2 : 0 Mašinac Trejs PZP
Crvena zvezda 3 : 0 Obilić
Sloga Radnički 0 : 3 Požarevac
Napredak 1 : 4 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 14 0 0 42
2 Crvena zvezda (-1) 14 11 0 3 32
3 Sloga Radnički 14 9 1 4 28
4 Mašinac Trejs PZP 14 6 2 6 20
5 Vojvodina 14 4 3 7 15
6 Napredak 14 3 2 9 11
7 Požarevac 14 3 1 10 10
8 Obilić 14 1 1 12 4