XS
SM
MD
LG
22.09.2010 A. Daišević

Sloga zadovoljila igrom, Zvezda ide dalje

Sloga je poražena od Crvene zvezde, ali Kraljevčani nisu razočarali. Blizu 4 hiljade gledalaca videlo je jako čvrstu i borbenu igru domaćih, u prvom poluvremenu potpuno ravnoravno sa favorizovanim rivalom, a u nastavku bedem „belih“ je odoleo uz izvanrednog Aleksandra Božovića na golu sve do poslednjih sekundi meča. Od crveno-belih se mnogo više očekivalo. Razočarali su igrom, jalovi u većem delu utakmice, bez ideje, bez završnog pasa, a u trenutcima kada su dolazili u gol šansu nisu mogli protiv raspoloženog golmana Sloge. „Beli“ su prvi zapretili posle akcije Drinića i pokušaja Memedovića. Beograđani su prvi šut prema golu Sloge uputili u 23. minutu kada je pokušao Ninkov. Prava uzbuđenja u finišu prvog poluvremena. Prvo je Drinić posle solo akcije pokušao, lopta je otišla pored gola, ali aplauzi za napadača „belih“. U poslednjim sekunadama prvog poluvremena Koroman je umalo iznenadio sve na stadionu i golmana domaćih, ali je lopta završila na prečki, au nastavku akcije Ninkov loše šutira.

U drugom poluvremenu maksimalan pritisak Zvezde i snažna odbrana domaćih. Ulazak u igru Trifunovića i Kadua prodrmao je goste koji u 57. minutu preko Isaha imaju dobru priliku, za malo pored gola. U 60. minutu prvo odlično šutira Milovanović, Božović panterski brani, a koji sekund kasnije na isti način kroti i šut Trifunovića. U 68. minutu pokušava Kadu, Božović opet brani, a odbitak u gol pretvara Kaluđerović, no iz ofsajd pozicije. Jedan od najlepših detalja na meču bio je pokušaj Li Adija, strahovit šut i fantastična odbrana Božovića koji je već tada postao junak utakmice. Reprezentativac Gane bi poneo epitet najboljeg igrača u timu C. Zvezde da kraj nije obeležio Kaluđerović sa dva gola. Kada se očekivala drama, penal rulet, desio se do tada malo primetni i odlično čuvani Andrija Kaluđerović. U 90. minutu prihvatio je loptu u šesnaestercu domaćih i smetio je gde treba za ogromnu radost velikog broja pristalica C. zvezde. Već tada je pitanje pobednika bilo rešeno, ali je napadač crveno-belih i u nadoknadi vremena bio precizan za konačnih 2-0.

- Čestitam Slogi koja se odlično borila i potvrdila da ovaj mladi tim ima kvalitet. Nismo ušli u utakmicu najbolje, bili smo nadmoćni, ali ponovo smo morali da čekamo sam kraj meča da bi smo dali gol i pobedili. Najbitinije da nastavljamo odbranu trofeja u Kupu i okrećemo se meču sa Čukaričkim – naglasio je posle meča šef struke Crvne zvezde Aleksandar Kristić.

- Dali smo 120 odsto svojih mogućnosti, pokazali kako se bori za klub, za grad, za dres Sloge. Ovakav pristup nam treba i u ligaškim utakmicama, ali mlad tim imamo i otuda igramo sa dosta oscilacija. Zvezda je pobedila na kraju, zalsuženo i želimo joj puno uspeha u nastavku takmičenja. Pozvao bih navijače da dođu i u nedelju na stadion i podrže nas u meču sa Vujić Vodom – rekao je posle meča Igor Tufegdžić trener Sloge.

Atmosfera u ovom susretu za priču, Kraljevo će pamtiti prvi zvaničan duel Sloge i Crvene zvezde, ne toliko zbog igre i rezultata koliko zbog opšte euforije u gradu i odličnog navijanja pre svega pristalica C. Zvezde. Sloga je završila takmičenje u Kupu, ali se nije obrukala, a sa ovakvim prilazom meču, borbenosti i htenju u Srpskoj ligi ne bi imali pravog takmaca.

UTAKMICA 1/16 FINALA KUPA SRBIJE
SLOGA – CRVENA ZVEZDA 0 – 2 (0 – 0 )

Kraljevo; Gradsdki stadion Gledalaca: 4000 Sudija: Danilo Mihajlović (Vranje) 8 Pomoćne sudije: Jovan Božović (Pirot) i Aleksandar Veljović (Niš) Strelac: Kaluđerović u 90. i 90.(+2) minutu Žuti kartoni: Vasilić, Đorđević, Babić, Rovčanin, Memedović (Sloga), Tošić, Vešović, Milovanović (C. Zvezda)
SLOGA: Božović, Vasilić, Gojković, Desnica, Đorđević, Babić (od 90. minuta Miletić -), Memedović (od 87. minuta Vlašić -), Rovčanin, Drinić, Janićijević, Gobeljić (od 55. minuta Radović)
CRVENA ZVEZDA: Stamenković -, Tošić (od 46. minuta Ignjatijević), Koroman (od 60. minuta Kadu), Adi Li, Jevtić (od 55. minuta Trfinović), Ninkov, Mihajlović, Isah, Vešović, Milovanović, Kaluđerović.
Igrač utakmice: Andrija Kaluđerović (C. Zvezda)

FOTO IZVEŠTAJ