XS
SM
MD
LG

Ženski fudbal: Uspešna selekcija u gradu na Ibru

Ženski fudbalski klub Sloga 036 iz Kraljeva bio je organizator druge po redu selekcije za najmlađe kategorije igračica koje nastupaju u Razvojnoj ligi. Na okupu devojčice iz osam ženskih klubova, rođene od 2002. do 2005. godine, koji se nadmeću u takmičenju pod patronatom FSRZ Srbije. Odigrane su dve utakmice. Najpre su na teren istrčale fudbalerke nešto starijih godišta a potom su na igralištu kod Ložionice svoje znanje i umeće prikazale one najmlađe. Sve se odvijalo pod budnim okom proverenih fudbalskih stručnjaka koji već dugo sa puno uspeha edukuju i fudbalski vaspitavaju talentovane devojčice. Na čelu ovog fudbalskog karavana je bivši fudbalski as, reprezentativka a sada selektorka u FS Regiona zapadne Srbije Slavka Kanjevac Pašti. Njoj uz rame je i dvojac trenera koji su zaduženi da na ovakvim selekcijama budu vođe ekipa Maja Marković i Darko Đukić.

Nema sumnje da su svi oni, baš kao i prisutni ljubitelji fudbala, među kojima je bilo najviše roditelja i rođaka igračica, imali šta da vide i da posle svega odaberu one najbolje. Naravno, zadatak nije nimalo lak jer ovo je zaista bila revija onih najboljih. Prisutni su bili i Siniša Bradarić, generalni sekretar FS regiona zapadne Srbije i Ljubiša Stanojlović koji, kada je ženski fudbal mlađih kategorija u pitanju, ima pregršt zaduženja. Predsednik je ŽFK Požarevac a potpredsednik komisije za ženski fudbal FS Srbije i predsednik komisije FS regiona zapadne Srbije.

 

Selektorka i trener, organizatori i Stanojlović

- Ovo je druga selekcija ove jeseni a planiramo da sa ovakvim okupljanjima talenata nastavimo i na proleće da bi ekipa bila još spremnija sa ovog Regiona za generalne selekcije na nivou FS Srbije koja se održava u Staroj Pazovi. Ovde su nače predstavnici svih klubova sa našeg Regiona. Najpre su igrale igračice 2005. godište a posle njih one starije. Naša želja je da ovakvim selekcijama dobije kvalitet i da sve pratimo u narednom periodu. Jednom rečju ova deca su naša fudbalska budućnost - kaže Stanojlović.

 

Sa utakmice starijih ekipa Foto: STOLE

 

Na kraju sve čestitke za organizatore ove selekcije fudnbalerki, direktorki ŽFK Sloga 036 Aleksandri Okošanović i predsedniku Dragoslavu Ugrenoviću.

PRIJEM U SKUPŠTINI GRADA

Za organizatore i učesnike ovog fudbalskog okupljanja u Skupštini grada Kraljeva priređen je prijem. Sa fzudbalski poslenicima razgovarao je predsednik Skupštine Nenad Marković i Lidija Pavlović iz komisije rodne ravnopravnosti grada.