XS
SM
MD
LG

Budućnost nakon prekida do pobede

U jednom od derbija 11. kola Medjuopštinske lige Kraljevo sastali su se Popovići i Budućnost iz Konareva. Budućnost je bila bolja za jedan gol, a do pobede je došla tek nakon prekida koji su uzrokovali najpre navijači Popovića, a potom i gostujući navijači.

Utakmica je protekla u dominaciji fudbalera Popovića koji su imali i veći posed i veći broj šansi, dok su gosti vrebali šanse iz kontri i to im se isplatilo. Prva šansa na utakmici viđena je već u 3. minutu kada je napadač domaćih Marković imao čistu situaciju da izađe 1 na 1 sa golmanom gostiju, ali je on šutirao sa dvadesetak metara i to vrlo neprecizno. Sve do 30. minuta nije bilo novih uzbuđena, kada su ponovo zapretili domaći. Lepa kombinacija nakon auta domaćih, lopta je stigla do Vukićevića koji je šutirao preko gola. U 35. minutu prvu od mnogobrojnih prilika imao je štoper domaćih Đokić. Šut nakon slobodnog udarca koji je bio udaljen nekih 25 metara od gola završio je malo preko prečke. Baš kada su fudbaleri Popovića pritisli i imali nekoliko prilika pre svega iz kornera preko Vukićevića i Đokića, gosti su imali priliku da povedu iz penala. Nakon centaršuta u šesnaestercu Popovića pao je mladi Zrnzević koji je bio okružen trojicom defanzivaca domaćih, što je bilo dovoljno sudiji da pokaže na belu tačku. Upravo je Zrnzević i šutirao, ali je sjajno odbranio golman domaćih Štavljanin. Nisu se domaći ni konsolidovali, usledio je novi šok, ovoga puta i gol za goste. Došao je Zrnzević na desnoj strani do lopte, imao dosta prostora da se namesti za šut, a fudbaler domaćih Denić je pokušao da izbaci loptu, međutim uspeo je samo da je ugura u mrežu svog tima za veliko slavlje gostujućih igrača.

Drugo poluvremo počelo je inicijativom domaćih koji su na samom startu imali još jednu dobru priliku nakon kornera koju nije iskoristio Đokić. Do izjednačenja došlo je u 56. minutu nakon penala koji je sviran nakon što je Denić šutirao a lopta pogodila kapitena gostiju Lekića u ruku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Zdravković. Nastavili su sa napadima domaći, a najbolju šansu propustio je Trišović kada je sa 7 metara šutirao pravo u golmana gostiju. Još jedan odličan šut uputio je i Đokić opet iz slobodnog udarca ali je lopta prešla tik iznad preče. U zadnjih desetak minuta bolje fizički pripremljeni gosti su preuzeli inicijativu. To je period i kada je došlo do prekida i nereda na utakmici. Fudbaler Popovića Vlašić ostao je na zemlji nakon jednog duela, a fudbaleri gostiju su nastavili sa igrom i nisu izbacili loptu nakon čega je došlo do ulaska dvojice navijača domaćih na teren, od kojih je jedan i odgurnuo Čamagića. Odmah potom, na teren je ušao i predstavnik kluba iz Konareva u želji da se obračuna sa jednim od fudbalera Popovića. Desetak minuta je trajao prekid nakon čega je utakmica nastavljena. Posle svega dva minuta od nastavka, tačnije u 84. minutu, dosuđen je prekršaj za goste na dvadesetak metara od gola Popovića. Majstorski je Zrnzević uputio loptu u rašlje i doneo svojoj ekipi velika tri boda, i time se iskupio i za promašeni penal. Do kraja utakmice domaći nisu imali snage da dođu do izjednačenja, a vredna pomena je jedino diskutabilna odluka sudije da svira faul nad napadačem domaćih Baltićem van kaznenog prostora, iako je delovalo da je faul bio u šesnaestercu.

Treba napomenuti da i pored svih događaja oko terena igrači obe ekipe su igrali vrlo fer i bez ikakvih čarki, i nisu bili umešani u probleme koje su pravili simpatizeri obe ekipe.

Ovim porazom, domaća ekipa je pala na sedmo mesto na tabeli i ima 19 bodova, dok se Budućnost probila na drugo mesto, i ima 24 boda, dva manje od vodeće ekipe. U narednom kolu Popovići gostuju Partizanu, dok Budućnost dočekuje vodeći Lazac.

Popovići – Budućnost Konarevo 1:2 (0:1)

Strelci: 45' Denić (autogol) 0:1, 56' Zdravković Nenad 1:1, 84' Zrnzević 1:2

Popovići: Štavljanin, Đokić, Jovanović, Trišović, Vukićević, Zdravković, Baltić, Čilerdžić, Marković, Denić, Vlašić. Na klupi: Janić, Čolović, Živković, Pavlović, Zdravković

Budućnost: Đorđević, Grković, Andrić, Lekić, Trkulja, Karović, Todorović Nikola, Bošković, Todorović Dušan, Zrnzević, Denić. Na klupi: Kovačević, Čamagić, Čorbić, Marić, Tarailo, Jojić, Grujičić

Igrač utakmice: Zrnzević (Budućnost)

Sudije: Radulović, Vujadinović, Jovanović


Metalac 2 : 2 Mlada krila
Tavnik 1 : 3 Partizan
Popovići 1 : 2 Budućnost (K)
Mladost (V) 1 : 0 Jedinstvo (D)
Napredak (G) 4 : 1 Borac (A)
Zvezda 1 : 4 Gruža
Kraljevo Hajduk 1 : 3 Grdica
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (V) 11 7 2 2 23
2 Lazac 10 7 2 1 23
3 Partizan 10 6 3 1 21
4 Budućnost (K) 10 6 3 1 21
5 Kraljevo Hajduk 11 5 4 2 19
6 Metalac 10 5 2 3 17
7 Mlada krila 10 4 4 2 16
8 Popovići 10 5 1 4 16
9 Grdica 10 5 1 4 16
10 Napredak (G) 11 4 2 5 14
11 Jedinstvo (D) 10 3 1 6 10
12 Gruža 10 3 0 7 9
13 Tavnik 10 2 1 7 7
14 Borac (A) 10 1 2 7 5
15 Zvezda 11 0 0 11 0