XS
SM
MD
LG

Mladost za opstanak Sloge

Vladislav Stojanović, šef struke kraljevačke Sloge, obavio je prozivku i prema utvrđenom planu 26 prvotimaca „belih“ odradilo je prvi trening na snegom pokrivenom Gradskom stadionu. Igrače su pored stručnog štaba pozdravili predsednik Ljubiša Vujović i članovi UO kluba.

Prvi trening u zimskom ambijentu - fudbaleri kraljevačke Sloge

Počinjemo sa radom i to je u ovom trenutku najvažnije. Situacija jeste teška, skoro bezizlazna, ali učinićemo maksimum napora da se klub ne ugasi. Ono što je rečeno nedavno na Skupštini jeste prava informacija, novih nema. Slede nam razgovori sa gradskim ocima, videćemo šta može da se uradi kako bi isplivali iz problema i stabilizovali klub po svim osnovama. Što se prelaznog roka tiče, otišla su tri igrača i nadam se da više odlazaka neće biti,a pored Košanina i Živanovića očekujem još neko novo ime, mada u situaciji u kojoj se nalazimo, teško je očekivati da dovedemo neko „zvučno ime“ – kaže Ljubiša Vujović predsednik FK Sloga iz Kraljeva.

Iz Industrijske ulice put Kovača su otišli golman Marjan Spasojević, napadač Uroš Nikolić i štoper Aleksa Obradović. Golman Košanion, najbolji vratar zone „Morava“ stigao je iz Karađorđa, dok je napadač Živanović došao iz komšijskog kraljevačkog Metalca. Ostatak tima čine uglavnom omladinci i kadeti.

 

Tim je još mlađi nego jesenas. Svesni smo u kakvoj je situaciji klub, pokušaćemo da se dobro spremimo i da odigramo najbolje što ova mladost može. Danas ovi dečaci brane i čuvaju Slogu i treba ih podržati na tom putu. Zadovoljan sam odzivom, bilo odlično ako bi stiglo još neko pojačanje, neki iskusan fudbaler, ali tu smo gde smo, nema predaje – jasan je Vladislav Stojanović šef struke „belih“ iz grada na Ibru.

Strateg Sloge je izneo i plan rada tokom zimskih priprema.

Radićemo u Kraljevu, uglavnom na našem terenu i ternima u okolini. Planirano je sedam kontrolnih utakmica, voleo bih da prvog rivala nađemo već za 5. februar,a onda bi igrali svake nedelje i jednu sredu pred početak prolećne polusezone. Nadam se da igrači neće imati zdravstvenih problema i da ćemo maksimalno spremni dočekati nastavak prvenstva. Nismo opterećeni plasmanom, ali lična ambicija je da proleće završimno bolje plasirani nego što je bilo jesenas – zaključuje Vladislav Stojanović trener Sloge.

Igrači su prvi trening odradili u novoj opremi. Svesni su Slogini dečaci u kakvoj je situaciji klub, ali optimizam ih ne napušta.

Znamo čiji dres nosimo i šta se od Sloge, odnosno igrača očekuje. Nismo ravnodušni, ne želimo samo da učestvujemo. Borićemo se do kraja i nadam se da ćemo biti plasirani u samom vrhu. Ekipa je mlada, ali motivisana, radićemo maksimalno. Bili smo i jesenas fizički najspremniji tim u ligi, to ćemo biti i na proleće – uverava Zlatoje Pavlović kapiten kraljevačke Sloge.

Dok klub opterećuje dug od preko 50 miliona dinara, dok od Sloge svi dižu ruke, a stadion zaobilaze u širokom ruku, neki novi dečaci ponosno nose grb Sloge i veruju u bolje sutra.