XS
SM
MD
LG

Zvezdin rekord na startu Balkan Super Lige

Ubedljive pobede večitih rivala, Crvene zvezde i Partizana obeležile su start takmičenja u prvom evropskom regionalnom klupskom šampionatu u ragbiju 13 –Balkan Super ligi. Dok se očekivalo da iskusnija ekipa Partizana lako dođe do pobede na gostovanju Vitezu u Bosni i Hercegovini (66:10), ubedljiv trijumf Zvezde protiv najtrofejnijeg tima regiona, Dorćola (46:10) malo ko je očekivao.

Crvena zvezda - Dorćol

Na Adi Ciganlij, crveno-beli su u derbiju Grupe B Balkan Super Lige upotpunosti iskoristili odsustvo brojnih povređenih igrača kod aktuelnog srpskog šampiona i naneli najteži poraz Dorćola u istoriji. Nakon bolnog poraza u poslednjim trenucima od istog rivala na startu sezone u Superkupu Srbije, Zvezda je u poslednje tri nedelje dva puta ubedljivo dobila Dorćolce, prethodno u 2. kolu Grupe A Prve lige Srbije – 50:20.

Crvena zvezda - Dorćol

Uprkos toj velikoj pobedi, nije se očekivalo da na istorijskom startu regionalnog takmičenja crveno-beli ostvare tako veliki trijumf. Međutim, esejem u 2. minut Marka Pulena, Zvezda je najavila rekordnu pobedu. Do kraj prvog dela utakmice domaći su postigli još pet eseja, pa je prednost od 30:0 na pauzi najavljivala katastrofu Dorćola.

Ipak, u nastavku podmlađeni gosti uspeli su da zaustave protivnika na samo još tri eseja, iako sa druge strane nisu mogli do utešnih poena. Zvezda se tako donekle iskupila za šokantan poraz prošlog vikenda protiv Radničkog u Nišu u 3. kolu Prve lige Srbije.

- Velika pobeda za nas na startu novog takmičenja za koji se svi nadamo da će zaživeti jer su nam svima u okruženju potrebne međunarodne utakmice kako bi ragbi na ovim prostorima napredovao što više – rekao je posle meča otvarač Zvezde Vojislav Dedić.

Crvena zvezda - Dorćol

Na startu Grupe A, nije bilo velikih problema za prvog favorita Partizan koji je lako izašao na kraj u Vitezu. Domaćin nije imao rešenje za znatno iskusnije crno-bele predvođene sa nekolicinom srpskimh reprezentativaca.

Bogat ragbi vikend upotpunili su i mečevi 2. kola Grupe B Prve lige Srbije. Do druge pobede u šampionatu stigao je prvi favorit za plasman u Grupu A, Radnički iz Beograda. Nije bilo problema za goste iz prestonice u Leskovcu – Morava Gepardi poraženi su sa 50:10. Već sada je evidentno da će najveći rival Radničkom za prolaz biti Soko iz Vranja koji je u Paraćini takođe stigao do drugog trijumfa, savladavši domaći Car Dušan Silni (60:8).

Super Liga Balkan: 1. kola: Grupa A Vitez – Partizan 10:66, Grupa B Crvena zvezda – Dorćol 46:0.

Prva liga Srbije, Grupa B: 2. kolo: Morava Gepardi – Radnički Beograd 10:50, Car Dušan Silni – Soko Vranje 8:60. Tabela: Soko Vranje 4, Radnički 4, Morava Gepardi 0, Car Dušan Silni 0.