XS
SM
MD
LG

Osvajači Gren slem titula komentarišu Rolan Garos na Eurosportu
  • Eurosport prenosi 250 sati akcije uživo tokom Rolan Garosa
  • Eksperti Eurosporta u Parizu imaju ukupno 80 Gren slem titula

 

Ove godine najveće teniske zvezde se vraćaju u sam vrh svoje profesije i nastupiće u Gren slem areni na Rolan Garosu, a Eurosport će u maju i junu direktno prenositi ove mečeve. 

 

Od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, do Anđelike Kerber i Simone Halep, ljubitelje tenisa očekuje prava poslastica na Eurosportu, domu sva četiri Gren slem turnira, koji će prenositi svaki detalj sa svih mečeva, bilo da je u pitanju singl ili dubl. Eurosport će tokom dve nedelje turnira emitovati 250 sati akcije uživo na svojim kanalima i Eurosport Plejeru.

 

Eurosportov tim stručnjaka koji će ove godine komentarisati mečeve na Rolan Garosu ukupno ima neverovatnih 80 Gren slem singl i dubl titula.

 

Trostruki osvajač Rolan Garosa, Mats Vilander i njegova koleginica Barbara Šet gledaocma širom Evrope će pružati dnevni pregled dešavanja na Rolan Garosu u emisiji “Gejm, Set i Mats”. Gledaoci Eurosporta će biti u prilici da prate i program pod nazivom “Trener”, popularni segment koji vodi Patrik Muratoglu, trener Serene Vilijams, koji će analizirati strategije najboljih igrača u Parizu.

 

Komesar se vraća! Možete ga voleti ili mrzeti ali ga ne možete ignorisati. Džon Mekinro se vraća sa još jednim urnebesnim serijalom u ulozi “Komesara za tenis”. Ovu seriju od osam epizoda možete pratiti na svim Eurosportovim društvenim i digitalnim platformama. Kris Evert, osvajačica 18 titula na Gren slem turnirima, je još jedan važan član Eurosportovog internacionalnog tima na Rolan Garosu.

 

Teniski asovi širom Evrope pridružiće se lokalnim komentatorskim timovima Eurosporta. Boris Beker će još jednom sarađivati sa Eurosportovim timom u Nemačkoj, dok će harizmatični Anri Lekont i Marion Bartoli biti deo komentatorskog tima u Francuskoj. U Velikoj Britaniji lokalnim stručnjacima će se pridružiti Meri Pirs, Pet Keš i Džo Duri, dok će bivša teniska zvezda Ana Čakvetadze predvoditi Eurosportov tim u Rusiji. U Švedskoj će Rolan Garos komentarisati osvajač devet Gren slem titula u dublu, Džonas Bjorkman kao i Tomas Enkvist. Aleks Koreča, koji će sarađivati i sa Eurosportovim internacionalnim timom, i Končita Martines zajedno rade za Eurosport u Španiji.

 

Teniski ekspert Eurosporta, Mats Viladner je izjavio: “Rolan Garos je turnir koji zauzima posebno mesto u mom srcu i veoma sam uzbuđen što sam deo Eurosportovog tima koji će zasigurno gledaocima pružiti još jedan fantastičan turnir. Povratne informacije koje dobijamo od ljubitelja sporta širom Evrope o našem izveštavanju, su i dalje pozitivne o čemu svedoči i brojnost naše publike.”

 

“Eurosport se ne boji da unosi novine u svoj program, o čemu svedoče serije “Trener” i “Komesar za tenis” – dva potpuno drugačija segmenta, ali to se dopada našoj publici na različite načine. Kada udružite to sa vrhunskim talentima sa kojima će Eurosport sarađivati tokom Rolan Garosa, dobijate pobedničku kombinaciju.”

 

Neprikosnoveno izveštavanje Eurosporta sa Rolan Garosa ide dalje od te dve nedelje akcije tokom samog turnira.

 

Ne samo da će ljubitelji tenisa biti u mogućnosti da gledaju kralja šljake, Rafaela Nadala koji stremi ka svojoj desetoj tituli u Parizu, nego će videti i bitne mečeve sa kvalifikacionih turnira kao i mnoštvo programa koji će obezbediti da je svaki ugao pokriven pred početak i tokom prenosa Rolan Garosa na Eurosportu.

 

Kako se nestrpljenje pred glavni turnir povećava, nekadašnja teniska šampionka, Barbara Šet, će predstaviti pet epizoda serije Get Ready na Eurosportu. Ovaj dnevni šou će prikazati najnovije vesti i prenose uživo iz Pariza. Eurosport će emitovati i priče bivših igrača u programu Downtime, seriji od pet delova u kojoj će Mats Vilander razgovarati sa legendarnim igračima poput Borisa Bekera, Gustava Kuertena, Andrea Agasija i Janika Noe o njihovom iskustvu na Rolan Garosu i o tome zašto je ovaj turnir jedinstven događaj u teniskom kalendaru.

 

Glavni žreb biće prenošen uživo iz Pariza u petak 26. maja u podne, a svi ljubitelji tenisa najvažnije momente sa turnira moći će da prate na Eurosportu - sportskoj destinaciji broj jedan u Evropi.

 

 

Eurosport je u januaru prenosio najgledaniji teniski meč svih vremena i drugi najgledaniji sportski događaj u svojoj istoriji – duel u kom je Rodžer Federer pobedio Rafaela Nadala na Australijan openu. Ovaj meč je gledalo čak 20,7 miliona gledalaca na Eurosportovim kanalima širom Evrope.

 

 

Važni datumi:

 

Ponedeljak, 22. maj – Početak kvalifikacionog turnira  na Rolan Garosu

Petak, 26. maj – Žreb za glavni turnir Rolan Garosa

Nedelja, 28. maj – Prva runda glavnog turnira

Subota, 10. jun – Finale ženskog singla

Nedeja, 11. jun – Finale muškog singla

 

Ceo spisak eksperata koji će sarađivati sa Eurosportom na Rolan Garosu:

 

 

Internacionalni tim – Mats Vilander (7 Gren slem titula u singlu, 1 Gren slem titula u dublu), Barbara Šet, Patrik Muratoglu, Džon Mekinro (7 Gren slem titula u singlu, 9 Gren slem titula u dublu, 1 Gren titula u miks dublu), Kris Evert (18 Gren slem titula u singlu, 3 Gren slem titule u dublu)


Španija – Aleks Koreča, Končita Martines (1 Gren slem titula u singlu)


Nemačka – Boris Beker (6 Gren slem titula u singlu)

 

Francuska – Anri Lekont (1 Gren slem titula u dublu), Marion Bartoli (1 Gren slem titula u singlu), Matilda Džohanson, Kamile Pin, Nikolas Eskude, Žan Pol Lot, Emili Lut, Džordž Goven

 

 

Velika BritanijaMeri Pirs (2 Gren slem titule u singlu, 1 Gren slem titula u miks dublu), Džo Duri (2 Gren slem titule u miks dublu), Fru MekMilan (5 Gren slem titula u dublu, 5 Gren slem titula u miks dublu), Pet Keš (1 Gren slem titula u singlu)

 

Rusija – Ana Čakvetadze

 

ŠvedskaTomas Enkvist, Džonas Bjorkman (9 Gren slem titula u dublu)