XS
SM
MD
LG

Gordan Petrić komanduje Radom

Rad je juče u prepodnevnim časovima i zvanično dobio novog šefa stručnog štaba. Komandnu palicu nebesko-plavih preuzeo je Gordan Petrić, a pre upoznavanja sa igračkim kadrom izneo je ambicije kojima ce se voditi:
- Išao sam stepenik po stepenik u fudbalskoj karijeri i pre mesec dana dobio PRO licencu, što mi je bio prevashodni cilj. Ispred mene je novi zadatak. Želim da znanje i iskustvo prenesem na igrače, paralelno napredujući u trenerskom zanatu - otkrio je mladi trener.


Rad je peti klub u trenerskoj biografiji Petrića, posle Sindjelića, Bežanije, Zemuna i Čukaričkog. Drugi angažman na superligaškoj sceni iz ugla novog šefa stručnog štaba gradjevinara nosi dvostruku želju za dokazivanjem.
- Izabrao sam Rad, jer je sredina u kojoj mogu da pružim maksimum i nastavim da dopunjujem znanje. U neku ruku dodatnu obavezu predstavlja činjenica da je pregršt mojih drugara igralo za nebesko-plave, izmedju ostalog želim da opravdam i njihova očekivanja. Uvid u rapoložive snage Petrić će moći da stekne kroz treninge i pripreme koje će se u dva navrata odvijati na Zlatiboru, ali i kontrolne utakmice od kojih je prva u subotu protiv ruskog tima na pripremama u Srbiji, Orenburga.

Gordan Petrić Foto: FK Rad


- Predstoji upoznavanje sa igračima i njihova adaptacija na moj način rada. Želja mi je da kroz zajednički rad iz dana u dan napreduju, a da li ću im ja na tom putu pomoći reći će rezultati - istakao je Petrić.

Javnosti se sa novim šefom struke predstavio i Zoran Čampara. Povratniku na Banjicu ovo će biti drugi mandat na funkciji sportskog direktora.
- Izuzeetno je zadovoljstvo vratiti se u klub koji mi je pružio igračku afirmaciju. Svestan sam očekivanja i aktuelne situacije, a što mogu da obećam je rad i maksimalna požrtvovanost s moje strane. Imao sam prilike ovih dana da se upoznam sa igračkim kadrom. Neki igrači su potražili novu sredinu, priključene su i mladje snage kojima predstoji dokazivanje. U dogovoru sa šefom stručnog štaba predstoji nam potraga za pojačanjima.


Čukarički 0 : 1 Rad
Metalac 3 : 0 Novi Pazar
Spartak ŽK 2 : 1 OFK Bačka
Radnik 2 : 2 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Čukarički 37 15 7 15 32
2 Spartak ŽK 37 14 9 14 32
3 Radnik 37 9 10 18 25
4 Rad 37 11 9 17 25
5 OFK Bačka 37 11 3 23 23
6 Borac 37 8 7 22 22
7 Metalac 37 8 10 19 21
8 Novi Pazar 37 7 6 24 17