XS
SM
MD
LG
06.10.2017 Administrator

Borković uveo Srbiju u svetski vrh

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković, pored sjajnih sportskih rezultata, trudi se da Srbiju uvek u svetu predstavlja u najboljem svetlu. Tokom vikenda očekuje ga pretposlednja etapa takmičenja u TCR šampionatu u kojoj će pokušati da uđe u pet najboljih automobilista na svetu.

Foto: PR TEAM

Paralelno sa ovom sportskom borbom Borković je izdejstvovao od čelnika TCR-a da i na stazi u Kini stoji baner "Invest in Serbia" koji će videti milioni gledalaca širom sveta koji prate tv prenos.

Pančevac je prvi put na ovakav način skrenuo pažnju na našu zemlju još prošle godine tokom trka u Nemačkoj, Rusiji i Tajlandu kada se kod čelnika TCR-a izborio da postavi isti ovakav baner.

"Zaista se trudim svim silama da Srbiju predstavljam u najboljem svetlu svuda u svetu, ali i da joj pomognem koliko mogu. Mislim da je ovo dobar način da se skrene pažnja na našu zemlju. TCR je veoma popularan šampionat i u televizijskom prenosu ga prate milioni ljudi širom sveta. Poruka na baneru je kratka i veoma jasna. Ove godine bila je vidljiva na stazama u Nemačkoj, Austriji, Tajlandu i sada u Kini", poručio je Borković.

Borković trenutno zauzima šestu poziciju u generalnom plasmanu sa osvojenih 108 bodova i svega dva boda manje od petoplasiranog Oriole.