XS
SM
MD
LG

Još jedna neodigrana, a zakazana utakmica Mašinca
Utakmica poslednjeg kola Superlige za žene između Mašinca i Rada nije odigrana na inicijativu Beograđanki. One tvrde da je razlog zabrana odigravanja utakmice, koju je Ministarstvo omladine i sporta dostavilo, a ne to što za njih taj meč ne bi imao nikakav rezultatski značaj, kako je to dan pre odigravanja utakmice naveo trener fudbalerki iz Niša Perica Krstić.

Ovo je treća utakmica koju Mašinac nije odigrao ove sezone; foto: Vanja Keser

Inspektor Ministarstva omladine i sporta privremeno je zabranio rad Ženskom fudbalskom klubu Mašinac, a samim tim i Radu da odigra utakmicu sa Nišlijkama. I pored toga, meč je regularno bio zakazan na sajtu Superlige.

Rad ove sezone beleži veoma loše rezultate i na poslednjem su mestu u ligi sa svega jednim bodom, pa im je zato opstanak nemoguća misija. Upravo ovo je naveo Krstić pred zakazani meč, kao razlog potencijalnog neodigravanja utakmice sa njegovim timom, dok u beogradskom klubu ovu tvrdnju oštro demantuju.

Na Upravnom odboru kluba, kako navode u Radu, doneta je odluka da se ispoštuje nalog Ministarstva i da se otkaže utakmica, uprkos tome što su u klubu želeli da odigraju taj meč.

Utakmica nije odigrana u zakazanom terminu, ne zbog proizvoljno iznetih razloga od strane predstavnika Nišlijki Perice Krstića, već iz razloga poštovanja odluke Ministarstva omladine sporta koje je zabranilo odigravanje ovog meča. Upravo to je jedini razlog neodigravanja pomenutog meča. Sve ostalo su izmišljotine i insinuacije. Jedino grešimo ukoliko je neko drugi iznad Zakona i propisa države Srbije - kažu u Radu.

Rad se odlučio da prati Spartak u bojkotovanju utakmica sa Mašincem, zaključio je sportski direktor i trener ovog kluba Perica Krstić i prihvati to rešenje inspektora Ministarstva za omladinu i sport. Takođe, on je ispričao i da je Rad sve to znao i jesenas, ali da su tada bez problema igrali sa Nišlijkama.

Ostali klubovi su igrali, bez obzira na istu takvu zabranu. Vama to sve govori o čemu se tu radi. Fudbalski savez Srbije vodi takmičenje, mi smo članice Fudbalskog saveza Srbije i mi poštujemo one odluke koje Fudbalski savez donosi i on nas u celom tom procesu štiti. Ako Fudbalski savez Srbije smatra da mi treba da igramo, jer je sudski spor u toku i da Ministarstvo, odnosno inspektor nisu u pravu, mi to poštujemo - priča Krstić.

On je rekao i da, kada Mašinac ne bi igrao zakazane utakmice, Fudbalski savez bi ga isključio.

Podsetimo, ovakva situacija desila se i prošlog meseca, kada se Spartak nije pojavio na Delijskom visu, a razlog koji su naveli bila je takođe zabrana Ministarstva. I tada su u Mašincu rekli da oni poštuju naloge Fudbalskog saveza Srbije.


14 .kolo Superliga Srbije
Požarevac 0 : 5 Vojvodina
Sloga Radnički 0 : 2 Crvena zvezda
Napredak 0 : 5 Spartak
Rad 0 : 3 Mašinac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 14 13 0 1 39
2 Crvena zvezda 14 11 1 2 34
3 Mašinac 14 9 2 3 29
4 Vojvodina 14 8 1 5 25
5 Požarevac 14 6 1 7 19
6 Napredak 14 3 0 11 9
7 Sloga Radnički 14 2 2 10 8
8 Rad 14 0 1 13 1