XS
SM
MD
LG

Crna Gora podržava Budućnost

Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan još jednom je potvrdio da će novi prvak regiona nastupiti u Evroligi.

Podgoričani su sa 3:1 u finalnoj seriji plej-ofa ABA lige slavili nad Crvenom zvezdom i prekinuli trogodišnju dominaciju crveno-bijelih na Jadranu.

“I dalje uživamo u najvećem uspjehu kluba u istoriji, osvajanju ABA lige i plasmanu u Evroligu. Moram da potvrdim da je Budućnost član Evrolige za narednu sezonu i sigurno će igrati u tom takmičenju na jesen. Bez ikakvih nedoumica”, rekao je Bokan.

Bokan se u utorak sastao sa direktorom Evrolige Đordijem Bertomeuom koji je Budućnosti poželio dobrodošlicu u elitno evropsko takmičenje.

“Razgovarao sa Bertomeuom, potvrdili smo skoro sve stvari. Sve smo jasno precizirali i nema nikakvih prepreka, riješićemo sve zahtjeve do kraja avgusta. Zahvalio bih se premijeru Dušku Markoviću, ministru sporta Nikoli Janoviću i posebno budućem predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, koji je, otkad sam stigao u Budućnost, bio maksimalna podrška da se stvore svi uslovi da osvojimo ABA ligu”, napomenuo je prvi čovjek kluba iz Njegoševog parka.

Bokan je poželio Crvenoj zvezdi da se brzo vrati u društvo najboljih na Starom kontinentu.

“Zahvalio bih Crvenoj zvezdi na velikom spektaklu i borbi u finalu, uspjeh je još veći kada se zna koliko veliki klub smo pobijedili. Želim da Zvezda u narednom periodu opet uđe u društvo 16 najboljih u Evropi”, zaključio je Bokan.

IZVOR:CdM

Bartomeu i Bokan