XS
SM
MD
LG

Mašinac posle 6 godina naneo prvi poraz Spartaku u domaćim takmičenjima
Ni najveći optimisti, kako kaže trener Perica Krstić, nisu mislili da Mašinac može do pobede nad Spartakom u utakmici 2. kola plej-ofa Superlige, ali to se desilo. Niške fudbalerke su pobedile na Delijskom visu sa 1:0, a ovo je bio prvi poraz ekipe iz Subotice u domaćim takmičenjima nakon 6 godina.
 

Poslednji put Mašinac je pobedio Spartak 2011. godine u finalu Kupa Srbije; foto: Vanja Keser

Takođe, ovo je prva pobeda Mašinca nad Spartakom posle 7 godina, ne računajući poslednji meč, koji su dobile službenim rezultatom, pošto se protivnice nisu pojavile na zakazanom meču.

Odlučujući pogodak postigla je iskusna Kristina Krstić u 54. minutu iz polu-šanse. Imale su nakon toga svoje prilike i fudbalerke Spartaka, ali su Nišlijke bile požrtvovane u odbrani i sprečile sve nalete.

Iako oslabljene u odnosu na regularni deo Superlige, fudbalerke iz Subotice su i dalje bez premca u odnosu na sve domaće timove. One ove sezone u elitnom domaćem takmičenju nisu primile nijedan gol i, kaže trener Perica Krstić, na sve idu kao kaznena ekspedicija.

Ovo je senzacionalan rezultat po meni. Najveći optimisti među nama nisu očekivali da ćemo dobiti, mada smo se mi hrabrili da hoćemo da dobijemo Spartak, jer je došao trenutak. Igrali smo vrlo hrabru i odvažnu igru. Svaka igračica je ispunila svoj zadatak, ostavile su srce na terenu. Cela Srbija zove, čestita nam, posle 7 godina smo pobedili Spartak, to je stvarno preduga dominacija – priča Krstić.

Mašinac je sada na 3. poziciji u Superligi, a za vodećim Spartakom zaostaje 8 bodova. U sledećem kolu Nišlijke putuju u Novi Sad, gde će gostovati Vojvodini, najslabijem timu u plej-ofu.


Vojvodina 1 : 4 Crvena zvezda
Mašinac 1 : 0 Spartak
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 8 6 0 2 18
2 Crvena zvezda 8 5 1 2 16
3 Mašinac 8 3 1 4 10
4 Vojvodina 8 1 0 7 3