XS
SM
MD
LG

Radnički u otvorenom nadmetanju savladao ekipu Sinđelića

 

 

Početak utakmice imao je tužan povod. Stadionom, tamo gde je svojim bravurama, igrama za pamćenje, tamo gde je kao trener sa Stoletom Mitićem, tamo gde je njegovim treninzima sa Slobodanom Janjušem, prisustvovalo nekoliko stotina zaljubljenika, odata je pošta fudbalskom vragolanu, fudbaleru tima veka Radničkog, sportsmenu, šaljivdžiji, treneru animatoru, neprevaziđenom Živoradu Stankoviću. Prvi minut, pre početka meča, dodao bih i sama utakmica, bili su u znaku sećanja na Žileta. Igrao se životom, baš onako kako je driblao, levicom davao golove. Uvek sa osmehom i načinom koji je uvek imao duha da objasni neki detalj sa neke utakmice, tako nas je iznenadio, ostavio da se sećamo njega i onog čuvenog tima, Uroš, Čep, Ljopša, Ljupše Aleksić, Stole, Ota , Žile, Zoran Djordjević, Žarko Kostić, Bobek.. nema te ekipe. Možda će gore, negde na nebesima, ponovo igrati nezaboravne mečeve. Žile, ti postojiš, nećemo te zaboraviti… Sve verujem da ću te ponovo sresti Kejom kako žurno, prelaziš šesti kilometar kako bi mi se obično hvalio. Nema više velikog majstora, čoveka koji je od života i fudbala napravio posebnu umetnost…

Konačno jedna čista, sportska pobeda u fer i korektnoj igri. Konačno, jedna ekipa došla je na Stadion kraj Nišave da se nadigrava, da igra fudbal, da se ne prenemaže, da fudbalčeri ne leže, jauču i traže prekršaje. Konačno videli smo još jedno korektno, čisto, pošteno sudjenje koje nam vraća veru da može i drugačije U takviom susretu Radnički je bio bolji i zasluženo pobedio , osvojio tri boda , verujući da nada i dalje postoji, da čistote i poštenja ima u srpskom fusdbalu.

Prvo poluvreme bilo je u znaku Pioćanaca.Videla se velika želja, borba na svakom delu terena , mnogo bolja igra na sredini  sto je omogucilo Dimitrovu i Petrovu da češće ugrozavaju gol gostiju.

7. minut –  Petrov je sa 7 metara neometan šutirao je  u golmana. 9. min – centarfor gostiju Ivanović sam pred golmanom Stamenkovićem koji padom u noge spašava siguran gol. 10. min – Žeradjanin sa 16 metara šutirao jr levi ugao, golman je odbranio. 11. min. danas raspolozeni Zeljko Dimitrov pokusao je da pobegne izmedju dva štopera ali je jedan od njih izbacio loptu u korner.

 

 

13. min. Gooool 1:0  Napadi Radnickog ne jenjvaju.Igra se na polovini gostiju.Petrov, kome je povo bila najbolja partija kako se vratio iz Novog Pazara, kao nekada probio se  po desnoj strani usledio je oštar centaršut.Lopta se  krstko odbila  do Zeljka Domitrova i pirotski “mister gol” nekada, verujemo i uskoro, ne gresi.Trese mrezu.

Posle gola usledio je period mirnije igre. Vodila se borba “za prevlast” na sredini terena, gde su i jedna i druga ekipa često imale dobru pas igru.

37. minut – Liscevic sa 18 metara šutirao je kraj gola. 39. minut Goool 2:0.  Čudan gol. Žeradjanin je centrirao sa leve strane, sudar Lišćevića i protivničkog igrača koji je želeo da ispuca loptu, odbila se od noge Lišćevića, lopta je dobila je “felš” i uz malo vetra lobovala golmana i ušla u gol sa 30 metara.

U nastavku  Radnički nastavlja da igra dobro na sredini terena, funkcioniše pas igra, dubinske lopte ka Dimitrovu i Petrovu, dok su gosti pokušavali kontranapadima da ugroze Stamenkovića koji je delovao veoma sigurno.

Umesto Žeradjanina ušao je Predrag Ivković i on je obeležio drugo poluvreme i podsetio na promašene prilike u Jagodini. 64. minut – najpre je Petrov kao tane uleteo u šesnaesterac šutirao, ali je golman Vukašinović odličnio intervenisao.

Predrag Ivković je u nekoliko navrata dobio aplauze na otvorenoj sceni, ali je promašio potom dva “zicera”. 67. minut – Ivković sam ispred golmana Vukašinovića, nije uspeo da pogodi gol već čuvara mreže gostiju. 78. minut Ivković ponovo sam, pokušao je da “iseče” loptu i kao u rukometu “s krila” prevari golmana, ali je lopte odskakutala kraj gola.

Do kraja mirna igra “do noge” fudbalera Radničkog, zrela igra ekipe trenera Gorana Lazarevića, uporna želja gostiju da izmene rezultat u čemu nisu uspeli što zahvaljujući svojoj nesmotrenosti, ali i blagovremenim istrčavanjimaStamenkovića.

Ovaj meč na svoj način je obeležilo i sigurno sudjenje arbitra Nikole Radakovića iz Novog Sada.

Možda su se, posle nekih ranijih, čudnih arbitriranja, Piroćanci uželeli poštenog sudjenja. Radaković je to uradio i zaslužuje sa svojim saradnicima sve čestitke! Gostima, bravo za sportsku, fer i korentu igru. Želeli su kroz nadmetanje da iznenade domaćina, igrajući, pre svega, fudbal! Kao retko ko u Pirotu.

U Redakciji dok smo pisali izveštaj “skinuli” smo sa sajta srbijasport.net rezultate. Iskreno, većina nas nije iznenadila. Nama ostaje da verujemo da će u posledjnjih pet kola pobedjivati bolji! Kakva fudbalska poruka. Nekad je nešto značila!


25 .kolo Prva liga Srbije
Budućnost 2 : 1 TSC
Dinamo 1 : 2 Metalac
Bežanija 3 : 1 ČSK Pivara
Proleter 6 : 0 Jagodina
Radnički (P) 2 : 0 Sinđelić
Temnić 1924 0 : 2 Novi Pazar
Sloboda 2 : 0 Radnički 1923
Inđija 1 : 1 Teleoptik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 25 16 4 5 52
2 Dinamo 25 16 2 7 50
3 Metalac 25 15 4 6 49
4 TSC 25 11 8 6 41
5 Inđija 25 11 6 8 39
6 Sinđelić 25 11 6 8 39
7 Budućnost 25 9 7 9 34
8 Novi Pazar 25 8 10 7 34
9 Bežanija 25 8 9 8 33
10 Radnički 1923 25 9 6 10 33
11 Sloboda 25 9 5 11 32
12 Teleoptik 25 7 9 9 30
13 Temnić 1924 25 6 7 12 25
14 Radnički (P) 25 6 6 13 24
15 ČSK Pivara 25 4 9 12 21
16 Jagodina 25 2 6 17 12