XS
SM
MD
LG

Šabačka Mačva sutra u Lučanima

Tokom narednih pet dana, šabačku Mačvu očekuju dva gostovanju ekipi Mladosti u Lučanima. Najpre će crveno-crni sutra u petoj play-out utakmici pokušati da izbore važne bodove za siguran opstanak u superligaškom društvu, a već 09. maja i da postignu najveći uspeh u stogodišnjoj istoriji kluba, ukoliko se ukaže šansa za plasman u finale Kup-a Srbije. Direktan prenos sutrašnje utakmice je obezbeđen na TV Arena sport od 18 časova.

U preliminarnoj fazi takmičenja, šabačka Mačva je na gostovanju u Lučanima u 15.kolu poražena rezultatom 2:0, dok su u 30. kolu na svom terenu crveno-crni iskoristili priliku za revanš i osvojili tri boda rezultatom 2:1. Kada je reč o Kup takmičenju, prvu polufinalnu utakmicu u Šapcu, Mačva i Mladost su remizirale, dok se revanš utakmica u Lučanima igra 09.maja.

Šef Stručnog štaba FK „Mačva“, Dragan Aničić naglašava da ekipa Mladosti po svim fudbalskim parametrima zaslužuje play-off, što je pokazala i rezultatima u dosadašnjim play-out utakmicama. „Još jedna utakmica protiv Mladosti iz Lučana u jednom kratkom periodu. Ta ekipa je kao što ste mogli da vidite u ove poslednje dve utakmice, realno zalutala u play-out jer im tu nije mesto, nego u play-off fazi i po kvalitetu i po igračkom kadru i svim drugim fudbalskim parametrima. Poslednje četiri play-out utakmice su odigrali upravo pokazujući da nisu za ovaj deo tabele. Bez obzira u kom sastavu izadju videlo se da imaju širok izbor igrača, da su nijanse u pitanju, tako da očekujemo ponovo težak meč. Mi smo do sdaa dve utakmice uspeli da resimo sa dobrim rezultatom, jednu u našu korist i mislim da će i sutrašnja u Lučanima biti kvalitetna i da će gledaoci uživati. I nas i njih krasi dobra igra, dosta šansi, otvorena igra i nadam se da ćemo sutra uspeti da nametnemo neki naš stil, da ćemo napraviti više šansi od protivnika, a da ćemo bar jednu više uspešno realizovati“, rekao je Aničić.

Prvotimac Ivan Obrovac veruje da će i sutra svi igrači pružiti dobru partiju i nastaviti niz dobrih rezultata. „U poslednjoj utakmici sa ekipom Radnika, mislim da smo završili veći deo posla što se tiče opstanka u ligi, a u sutrašnjoj utakmici imamo priliku da definitivno obezbedimo opstanak, što je i bio cilj na startu play-out takmičenja. Očekujem još jednu dobru igru naše ekipe, što smo pokazali i u poslednjih nekoliko susreta koje smo odigrali bez poraza. Ekipu Mladosti odlično poznajemo igrali smo nekoliko utakmica sa njima, nema nikakvih nepoznanica, tako da nadam se da ćemo uspeti da izborimo dobar rezultat“, kaže Obrovac.

Nenad Gavrić ističe da u redovima ekipe Mladosti ima izuzetno kvalitetnih i mladih i starijih iskusnih igrača, pa očekuje veliku borbu na terenu. „Ekipa Mladosti u svojim redovima ima dosta kvalitetnih mladih i iskusnih starijih igrača. Tu su Golubović i Rosić kao jedan od sigurno najboljih golmana u Srbiji, zatim Pavlović, Tumbasević, Bogdan Milošević za kojeg se nadam da će naći inostrani klub jer to po svojim kvalitetima zaslužuje. Zato sutra očekujem dobru i tešku utakmicu, a sigurno je da se nadam da ćemo uspeti da uzmemo sva tri boda“, navodi Gavrić.

U sutrašnjem meču zbog povreda u sastavu neće biti Matić i Milinković, a zbog parnih kartona Lazarević i Tošić.  

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15