XS
SM
MD
LG

Neka visi "Pedro", a šta sa brojnim kolegama Srdjana Obradovića i njihovim nalogodavcima!!?

A šta sad? Šta posle hapšenja Srdjana Obradovića? Da li se neko  pitao  zašto su na slobodi arbitri koji su samo Radničkom  iz Pirota ukrali 15 bodova, dosudili čak 13 penala protiv pirotskog tima?! Zašto su na slobodi i mnogi drugi, koji su na drugim, značajnim, utakmicama  svirali po nalogu   penale  za ekipe kako im je "naredjeno"  zbog kojih su se čak i domaći navijači na nekim stadionima smejali?

Foto: booking

U Srbiji Srdjan Obradović NIJE JEDINI SUDIJA!!!

Šta sad kazati, a ne prisetiti se grdnih tekstova koje smo objavili , a na koje niko nije reagovao?!  Znam da su tada neki vredjali, a neki podržavali borbu za čistotu  srpskog  fudbala! Kad će to biti!?

Srdjan Obradović je pao, jer je tako neko želeo! Svirao je penal koji nije postojao... A dalje, kako ćemo...

Zašto nije pao Boško Andjelovski koji je usred Pirota, Radničkom protiv čuvenog "Recka"  i njegovog Dinama svirao "smešan" penal u 5. minutu  a  igranje rukom vranjanskog fudbalera u 16 metara nije okarakterisao penalom. Taj isti Recko koji sada, kao trener Radničkog i predsednik Dinama iz Vranja,  plače u Subotici, završio  je posao da sudija Čolović spasi  Dinamo usred Vranja, kada je Radnički vodio sa 1:0, a Čolović  svirao nepostojeći penal za Vranjance i isključio štopera Milana Nikolića. Šta reći za nedavnu kradju Dalibora Manojlovića koji je za "domaći zadatak" imao da se Bežanija spasi ispadanja, a on svira  penal  usred Pirota, za  Beogradjane koji ni predsednik Bežanije ne bi dosudio?  Šta reči za Tripkovića koji je Proleteru u Novom Sadu, protiv Radničkog,  pomagao  sve što je mogao da pobedi Piroćance?!

Konačno kradja koju je videla cela Srbija, a sudija  Borko  Mijaijlović  i dalje  mirno živi u Končarevu i niko ga iz Jagodine nije zvao na poligraf. Sumrak fudbala u Novom Pazaru, pisali su mediji. Dva penala za crvene kartone nije ovaj čovek dosudio za Radnički  usred Novog Pazara da bi domaći pobedili! I ništa. Otvoreno pismo koje smo poslali Kokezi , jedan sportski list  nije smeo da objavi da se ne bi zamerio, ali smo adresirali i lično na mejl predsednika FSS i nismo dobili odgovor.

Ima još primera u svakom kolu prvenstva  skoro svih liga. Na listi sudija postoji  "kaznena ekspedicija" i koja po NEČIJEM NALOGU  ide da "ubija fudbal" i "masakrira". Svi znaju ko sve to radi, odlučuje ko će da ispadne iz lige, ko će u Evropu, ko će u Super ligu, prvu ligu, Srpsku ligu, zone, opštinske, okružne lige...

Ako  predsednik srpskog fudbala hoće  da čisti fudbal,  juče je rekao DA HOĆE, onda najpre   neka očisti sve oko sebe. Ko delegira, ko je kontrola, ko sa njim  ili bez njega  donosi  pomenute odluke.

Sa Istoka Srbije ispadaju tri tima, poraz i za Novicu Tončeva, predsednika FS RIS ,  ispada fudbalski centar Pirot, ostaju  neka sela i zaseoci u Vojvodini i timovi iz beograskih naselja za koje se sve zna i ko su i čiji su i ko će se sa kim fuzinisati.

Video snimci postoje. Ako je uhapšen Obradović, onda hapsite Andjelovskog, Mijailovića, Manojlovića, Čolovića, Tripkovića  i još neke "jadnike" koji  se  poslušno brukaju pred svetom .

Ova igra u ovoj zemlji će ozdraviti, ako  se  iz fudbal, dekretarom udalje svi koji izdaju naloge sudijama, sve timove koji igraju "tri za tri" sve one koji klubove finansiraju igrajući kladionice, sve one koji debele koverte posle utakmice ispod stola daju arbitrima.  Fudbal u ovoj zemlji je teško oboleo. Zaražen je od u svim ligama! Kradja i "srdjanizma" će  tek  još biti. Vikend za vikendom.

 A  da  samo je "Pedro ostao da visi"!

Gospodo fudbalski čelnici, ili oslobodite Srdjana Obradovića, jer "Srdjana" u fudbalskoj Srbiji,  njegovih kolega ima svakog vikenda, ima ih  i previše, a još više onih "satrapa" koji mešetare, traže spas u kladionicama i tako popunjavaju poluprazne kase klupskih budžeta.

Ne, ne branimo Srdjana Obradovića, naprotiv, ako se u drugim oblastima,  korupcija i mito, recimo u u zdravstvu, prosveti, kažnjava za 100  i 200 evra,  u fudbalu je to "javna igra"  koja očigledno ne podleže zakonu!!

 Samo je "Pedro" ostao da visi!

PS:

Ovo je lični stav novinara. FK Radnički u svim slučajevima nije hteo ili nije smeo da se oglasi plašeći se dalje "odmazde"!


28 .kolo Prva liga Srbije
Inđija : Zlatibor
Sinđelić : Javor Matis
Budućnost : Metalac
Bežanija : OFK Žarkovo
Novi Pazar : TSC
Radnički 1923 : Bečej 1918
Borac : Trajal
Sloboda : Teleoptik
Tabela
Poz Tim UT PB N PR BOD
1 TSC 27 17 8 2 59
2 Javor Matis 27 18 5 4 59
3 Inđija 27 15 5 7 50
4 Zlatibor 27 15 2 10 47
5 Metalac 27 12 9 6 45
6 Radnički 1923 27 13 6 8 45
7 Sinđelić 27 10 11 6 41
8 Bežanija 27 12 3 12 39
9 OFK Žarkovo 27 10 7 10 37
10 Trajal 27 10 5 12 35
11 Bečej 1918 27 9 6 12 33
12 Budućnost 27 7 8 12 29
13 Borac 27 6 7 14 25
14 Teleoptik 27 5 7 15 22
15 Sloboda 27 4 5 18 17
16 Novi Pazar 27 2 8 17 14