XS
SM
MD
LG

Grupa u Kraljevu najjača

Liga nacija za odbojkaše počinje ovog vikenda. Kraljevo je domaćin grupe „4“,a u Skupštini grada održana konferencija za medije na kojoj su se predstavili selektori i kapiteni reprezentacija učesnica Brazila, Nemačke, Italije i Srbije. Zajedničko za sve jeste novo takmičenje, koje će biti veoma naporno i za koje niko nema već sada pripremljen plan. Mnoge stvari će se raditi u hodu,a selektori su najavili da će rotirati već broj igrača kako bi sačuvali svežinu i došli do prave forme kada to bude najpotrebnije. U našem timu su svesni jačine rivala, ali optimizam je prisutan.

Čekaju nas ozbiljni rivali, jaki protivnici koji takođe imaju izražen motiv da pobede. Spremili smo sem dobro, koliko je to bilo moguće u ovom kratkom periodu i mislim da ćemo uz pomoć navijača ostvariti dobar rezultat. Raduje da će dvorana biti puna, Kraljevo je pravi domaći teren, siguran sam u to i nadam se da ćemo navijačima podariti pobedu na startu – kao pravi kapiten poručio je Marko Ivović.

Nikola Grbić, selektor Srbije, ponovio je da sve reprezentacije čeka teško takmičenje i ko se bude najbolje snašao ostvariće dobar rezultat.

Kao zapete puške - kapiteni reprezentacija učesnica turnira u Kraljevu

Momci su radili odlično, atmosfera je na niovu. Čeka nas tri dana vrhunske odbojke, pravi spektakl na mreži, jer su rivali na ovom turniru najjači u ovom takmičenju. Zaista će ovaj prvi vikend u Kraljevu biti izuzetan, verujem da ćemo imati maksimalnu podršku sa tribina i da ćemo uspeti doći do vrednih pobeda – zaključio je Nikola Grbić.

Brazil je prvi rival „orlova“, u Kraljevu očekuju kako kažu vatrenu atmosferu, ali se nadaju pobedi protiv Srbije.

Srbija je ozbiljan rival, jaka ekipa i domaćini su. Znamo da će biti pritisak sa tribina, ali očekujem da odigramo dobro i pobedimo. Svestan sam da to ne prija našim domaćinima, ali došli smo da trijumfujemo – naglasio je Bruno Mosa Rezende kapiten selekcije Brazila

Sličnog razmišljanja je i selektor „karioka“.

Čeka nas teško i jako takmičenje, za mene nepoznanica u smislu kako trenirati između dugih i teških putovanja. Menjaćemo češće tim, daćemo šansu većem broju igrača i nadam se da ćemo ostvariti postavljeni cilj. Za Brazil je to uvek samo pobeda – naglasio je Renan Dal Zoto

Italija je imala jako lošu prošlu sezonu u Svetskoj ligi i u Ligu nacija ulaze sa velikim motivom. To ističu i kapiten i selektor „azura“.

Svi optimisti, ali pobednik može biti samo jedan - kapiteni i selektori reprezentacija Brazila, Italije, Nemačke i Srbije

Prošle godine smo bili poslednji u Svetkoj ligi i sada imamo jak motiv da uradimo više i odemo na završni turnir. Imamo ozbiljne rivale, borićemo se najbolje što možemo. Italija uvek važi za jednog od favorita i tako moramo i da se ponašamo – bio je jasan Ivan Zajcev kapiten selekcije Italije.

Naporna putovanja i promene kontinenata je ono što brine selektora „azura“ kojin je u superlativima govorio od prvi rivalima ove sezone.

Imaćemo teško takmičenje, mnogo putovanja i promena kontinenata. Od starta igramo sa najjačim rivalima i to me kao trenera raduje. Naravno da očekujem da budemo mnogo bolji nego lane i da se plasiramo na završni turnir – rekao je Đanlorenco Bjanđini selektor Italije.

Nemcima Liga nacije je ove sezone jedino takmičenje, pošto na Svetskom prvenstvu ne učestvuju. Zato vrlo ozbiljno prilaze duelima sa najjačim svetskim selekcijama.

Sigurno da je prvi vijend za nas najjači, jer su rivali među najboljima u svetu. Mi nismo favoriti, svesni smo toga i za nas je svaki set koji osvojimo velika stvar. Očekujem barem jednu pobedu, pa ćemo videti – prilično je realan Lukas Kampa kapiten Nemačke.

Selektor „pancera“, Italijan Andrea Đani, najavljuje dobra izdanja svojih izabranika koji vrebaju iz senke.

Liga nacija nam je ove sezone najvažnije takmičenje i prilika da se oprobamo sa najboljima. Svi u odbojkaškom svetu znaju ko su Brazil, Italija i Srbija, velika je čast biti rival takvim selekcijama. Srbija ima motiv zbog poraza u polufinalu Evropskog prvenstva prošle godine, ali to je bilo tada, sada je nova sezona i novo takmičenje – rekao je Andrea Đani selektor Nemačke koji je sve novinare pozdravio na čistom srpskom jeziku sa „dobar dan“.

Svi gosti Kraljeva pohvalili su organizaciju i gostoprimistvo, zadovoljni su boravkom u gradu na Ibru i veruju da će i rezultatski biti uspešni kraj Ibra. Ipak, pobednik može biti samo jedan.