XS
SM
MD
LG

Lekcija "azura" kraj Ibra

Poslednja utakmica prvog vikenda Lige nacija, grupe "4" koja se igra u Kraljevu, između Srbije i Italije predstavljao je novi odbojkaški šlager kraj Ibra. Veličanstvena atmosfera dočekala je aktere derbija, ponovo je sportski hram na desnoj obali Ibra bio ispunjen do poslednjeg mesta, kako i priliči utakmici dve svetske odbojkaške velesile. "Azuri" su meč ušli posle dve pobede, Srbija je na krilima dobre igre protiv Nemačke krenula u pohod na drugi trijumf u Ligi nacija. Đianeli je sa dva bloka nad Kovačevićem doneo prednost Italijanima 5-2 i bilo je jasno da "orlove" čeka jako težak posao. Ubrzo je Podraščanin blokom smirio Anzanija i doneo izjednačenje 6-6. Poen Huantorene doneo je gostima vođstvo na tehničkom tajm autu 8-7. Blok Macone nad Atanasijevićem i kasnije greška našeg korektora doneli su "azurima" četiri poena prednosti (12-8). Usledila je igra "poen za poen",a Zajcev je strahovitim smečom doneo četiri poena prednosti Italiji na drugom tehničkom tajm autu. Nelijev as doneo Italijanima velikih 19-14, bila je to potvrda da su "azuri" u najboljoj formi stigli u Kraljevo. Italija je posle napada Osmanija Huantorene stigla do šest set lopti, Srbija je spasila tri, ali servis u aut Podraščanina doneo je gostima vođstvo 25-21.

Neprobojni blok Italijana zaustavlja Uroša Kovačevićča

Srbija je počela vođstvom drugi set, ali je Macone izblokirao Atanasijevića, potom je naš korektor otpucao loptu i "azuri" su prešli u vođstvo 4-2. Na tehničkom tajm autu gosti su imali tri poena prednosti (8-5) do koji su došli posle nove "bombe" Ivana Zajceva. Reagovao je u tim trenutcima Nikola Grbić i odlučio da promeni osnovnu dijagonalu, pa su na teren izašli dizač Kostić i korektor Luburić. Prednost Izalijana je rasla (12-7), pa je Kovačevića zamenio Katić. Svi pokušaji Srbije da se vrati u meč bili su bezuspešni, na drugom tehničkom tajm autu Italija je imala velikih 16-11. Italijani su igrali vrlo sigurno, Đianeli je razigravao zajceva i Huantorenu koji su večeras bili nepogrešivi, vodeći svoj tim ka osvajanju drugog seta. Napad Hunatorene bio je siguram Itaklija je iskoristila drugu set loptu za 25-18.

Na početku trećeg seta, na teren se vratila prva postava "orlova" osim dizača, na toj poziji je ostao Kostić, ali su Italijani poveli 4-1. To je nateralo selektora naše reprezentacije da zatraži predah, da pokuša da prodrma tim, da odigramo znatno bolje. Na drugoj strani, Italija je igrala odlično kao i prethodne dve utakmice na turniru i vidi se da je ove sezone to potpuno drugačiji tim, pun samopouzdanja, volje, izuzetno motivisan. Moćno su delovali Italijani u ovom susretu, na tehničkom tajm autu bilo je 8-3 za izabranike Đanlorenca Blenđinija. Po naš tim situacija se pormenila na gore do drugog tehničkog predaha, na koji su Italijani otišli sa vođstvom 16-7. Zajcev i Huantorena su već tada imali dvocifreni poen učinak, dok u našem timu nismo tako razigranog igrača. Pri rezultatu 18-12 za goste usledio je višeminutni prekid, a problem je nastao oko greške u postavi našeg tima. Dugo se većalo za zapisničkim stolom, na kraju poen za Italiju i rezultat je bio 19-11. Pauza nije promenila odnos snaga na terenu, "azuri" su sigurno gazili ka trećoj pobedi i potpu nom uspehu prvog vikenda Lige nacija. Očitali su lekciju iz odbojke Italijani i iskoristili drugu od devet meč lopti (25-16) za zasluženu i ubedljivu pobedu.

Ne ide, pa ne ide - kapiten Srvbije Marko Ivović

TROFEJ OSMANKAČU!

U pauzi između prvog i drugog seta, pomoćnom treneru naše selekcije Nedžadu Osmankaču uručen je trofej UOTS za najboljeg trenera u protekloj sezoni. Osmankač je sa Vojvodinom osvojio titulu prvaka Srbije, a nagradu mu je uručio dr. Bogdan Sretenović predsednik UOTS.

SRBIJA - ITALIJA 0 - 3 (21-25, 18-25, 16-25)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 3000 Sudije: D. Cespedes (Dominikanska republika), N. Šaban (Egipat)

SRBIJA: Okolić , Kovačević 3, Katić, Krsmanović 2, Ivović 7, Jovović 2, Mijailović, Atanasijević 8, Luburić 4, Majstorović (libero 1), Podraščanin 3, Rosić (libero 2), Lisinac 2, Kostić 1 Selektor: N. Grbić

ITALIJA: Randaco 7, Parodi 2, Baranovič, Huantorena 12, Đianeli 3, Rosini (libero 2), Macone 6, Zajcev 17, Čester, Kolaci (libero 1), Dijamantini, Antonov, Anzani 3, Neli 1 Selektor: Đ. Blenđini

 

Nisu pomoigle ni pune tribine - detalj sa utakmice Srbija-Italija